p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΚΟΥΚΤΣΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ



Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Παρασκευή το μεσημέρι οι  μαθητές  του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας. Με μεγάλη τους έκπληξη είδαν να τους επισκέπτονται δέκα συνομήλικοι τους από την πόλη Γιακουτσκ της Ρωσίας   φορώντας   παραδοσιακές στολές  από την περιοχή τους.  Η υποδοχή ήταν θερμή. Αρχικά οι μαθητές φωτογραφήθηκαν στον προαύλειο χώρο. Στην συνέχεια οι μαθητές πέρασαν στο εσωτερικό του σχολείου όπου τόσο οι φιλοξενούμενοι μαθητές από την αδελφοποιημένη με την Αρχαία Ολυμπία, πόλη Γιακουτσκ της Ρωσίας όσο και οι μαθητές της Ολυμπίας παρουσίασαν καλλιτεχνικά δρώμενα , στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της πατρίδας τους και αντάλλαξαν δώρα.
Αρχικά σύντομο καλωσόρισμα προς τους μαθητές και τους συνοδούς τους ,  έκανε ο διευθυντής του σχολειού Αλέξης Σοφιανόπουλος  χαιρετισμό απεύθυνε ο  δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ο οποίος αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ Γιακουτσκ και Αρχαίας Ολυμπίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πολύ θερμές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων από το Μάιο του 2012 που υπογράφηκε η αδελφοποίηση  με την ευκαιρία της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ο δήμαρχος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην άριστη φιλοξενία που επιφυλάχτηκε στην αντιπροσωπεία του δήμου όταν επισκέφτηκε το Γιακουτσκ.

Oσο υπάρχουν άνθρωποι..... ενα δυνατό βίντεο συμπαράστασης απο την Τουρκία

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΚΟΥΤΣΚ

Μέσα σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο δήμαρχος   Θύμιος Κοτζιάς ,  την Πέμπτη το πρωί,  σε αίθουσα του δημαρχείου , την πολυπληθής   αντιπροσωπεία  της αδελφοποιημένης με την Αρχαία Ολυμπία , πόλης του Γιακούτσκ, που ήρθε για την τελετή της αφής για τους ΧΧΙΙ  χειμερινούς  Ολυμπιακούς  Αγώνες  στο Σότσι της Ρωσίας.

            Καλωσορίζοντας τα μέλη της αδελφοποιημένης  αντιπροσωπείας , ο δήμαρχος, αφού πρώτα  «εξέφρασε  την μεγάλη χαρά του ιδίου και των φορέων του δήμου για τον ερχομό τους»  τόνισε μεταξύ άλλων :
«Σας υποδεχόμαστε στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά της ειρήνης , της εκεχειρία και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Σήμερα, με την τελετή της αφής της Ολυμπιακ

ής
 φλόγας και την λαμπαδηδρομία που ακολουθεί από τον χώρο της Ιερής Άλτης και φτάνει  μέχρι την διοργανώτρια πόλη των Αγώνων μεταλαμπαδεύονται τα διαχρονικά μηνύματα του Ολυμπισμού. Την Κυριακή στις 29 του μηνός η ιερή φλόγα θα αρχίσει το  ταξίδι για το Σότσι της χώρας σας όπου θα πραγματοποιηθούν οι ΧΧΙΙ χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες.»
Στην συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε «στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Αρχαίας

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η ιστορία και οι προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε εκδήλωση του συλλόγου Δουκιωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η ιστορία και οι προοπτικές ανάπτυξης του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας σε εκδήλωση του συλλόγου Δουκιωτών

Για μία ακόμη χρονιά ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Απανταχού Δουκιωτών συνέχισε τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει πια θεσμός. Στις 13 Αυγούστου 2013 διοργανώθηκε στην πλατεία του χωριού Δούκα της ορεινής Ηλείας εκδήλωση, με αφορμή το γεγονός ότι πέρυσι συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την τελευταία φορά που το Δούκα αποτέλεσε πρωτεύουσα του δήμου Ολυμπίων.

Την εκδήλωση με θέμα «Δήμος Ολυμπίων: Η ίδρυση και η ιστορική πορεία. Σήμερα… υπάρχει προοπτική;» συντόνισε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αποστολοπούλου Ράνια. Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κανελλοπούλου Γεωργία καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους, δίνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής.
Στο πρώτο μέρος το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ιωάννα Δούρου 

παρουσίασε ιστορικά στοιχεία του δήμου Ολυμπίων από την ίδρυσή του το 1841 μέχρι και σήμερα. Η παρουσίαση αναφέρθηκε σε ιστορικά στοιχεία διοικητικής διαίρεσης, πληθυσμού, μορφωτικού επιπέδου και οικονομίας.
Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης περιελάμβανε την παρουσίαση από τον πρώην προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένη με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης που έχει σήμερα ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Εδεσιμότατος Πατήρ Αντώνιος, η βουλευτής Ν.Δ. Ηλείας κ. Αυγερινοπούλου Διονυσία, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Κοτζιάς Θύμιος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας κ. Παπαηλίου Θεόδωρος,

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

υποψήφιος βουλευτής Ηλείας θεωρεί αστείο να Βγαίνει η Χρυσή Αυγή εκτός Νόμου και να παραμένει εντός Νόμου το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ...

Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ( facebook) https://www.facebook.com/falexopoulos1/posts/4981813957048?comment_id=4598007&offset=0&total_comments=16&notif_t=feed_comment_reply ο υποψήφιος βουλευτής Ηλείας ΘΕΩΡΕΙ ΑΣΤΕΙΟ     να Βγαίνει η Χρυσή Αυγή εκτός Νόμου και να παραμένει εντός Νόμου το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΩ...Και παρά τις αντιδράσεις συνέχισε με σχόλια του τύπου:  Επειδη τον Τελευταιο Λογο εχει η Δικαιοσυνη βασταω Μικρο Καλαθι παντα¨"
 Οσο για το Κινημα δεν πληρωνω φυσικα και σκοτωνει την οικονομια της χωρας και κατα επεκταση ολους μας και συνεχίζει "ι το Κινημα δεν πληρωνω παει σε σπιτια που εχουν Κοψει το Ρευμα και τα συνδεει με την Παροχη της ΔΕΗ παρανομως ...Ετσι με Τσαμπουκα....Και ερωτω : Τι διαφορα μπορει να Υπαρχει με τους Τσαμπουκαδες της Χρυσης Αυγης?" η κρίση δική σας......ενα τραγούδι μου ηρθε ζωντας απο κοντα τις αντιδράσεις μερικών μισάνθρωπων  για την δολοφονία ενος ανθρώπου απο ναζί-φασίστες 

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ' στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΚΟΨΑΝ ΥΠΕΡΑΙΝΟΒΙΑ ΔΕΝΔΡΑ ΣΤΟ ΑΛΣΥΛΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΑΝΝΗ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ - ΦΟΛΟΗΣ «Ο ΩΛΟΝΟΣ»


«Ασυνείδητοι», κατέστρεψαν το αλσύλλιο του οικισμού Άγιος Ιωάννης Αμαλιάδας, ανήμερα της «Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού». Βρήκαν την πιο κατάλληλη στιγμή μετά την ακολουθία και υλοτόμησαν το όμορφο αλσύλλιο που είναι ιδιοκτησίας του εν λόγο ναού.
Σύμφωνα με όσα μας κατήγγειλαν οι κάτοικοι, ο ιερέας και μέλος του εκκλησιαστικού συμβουλίου, αναζητούσε τρόπους να κόψουν τους κλάδους από ένα παρακείμενο δένδρο δρυς, που θεωρούταν επικίνδυνο για παραπλήσια οικία. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού «άρπαξε» την ευκαιρία και με αδιαφανείς διαδικασίες, έδωσε εντολή να κοπούν δύο υπεραιωνόβιες δρυς και μια κουκουναριά (πεύκη πίτυς).

Όταν βρέθηκε ο ιδιώτης με το ανυψωτικό μηχάνημα προκειμένου να κλαδέψει τα ενοχλητικά κλαδιά, οι «ανεγκέφαλοι», βάλθηκαν να ξεκάνουν το όμορφο δασάκι, και προχώρησαν και υλοτόμησαν εξ’ ολοκλήρου μία δρυ, έκοψαν αμέσως την επόμενη και στην συνέχεια  έκοψαν και μια τεράστια κουκουναριά.
Για κακή τους τύχη όμως αντιλήφθηκαν έγκαιρα οι περίοικοι το έγκλημα, και ειδοποίησαν τις αρμόδιες αρχές και σταμάτησαν έτσι την καταστροφή, ενώ τα ξύλα μεταφέρθηκαν σε άγνωστο σημείο, με φορτηγό γερανοφόρο όχημα.

Πανελλήνια Πεζοπορία Ήλιδα – Ολυμπία στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου

Σας προσκαλούμε στη
1η Πανελλήνια Διήμερη Πεζοπορία
Ήλιδα – Ολυμπία
Παρασκευή & Σάββατο 27 - 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο πλαίσιο 5ήμερων Εκδηλώσεων για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας (29/9)
XXII Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες “Sochi 2014”

1η Ημέρα: Αρχαία Ήλιδα, Καλύβια, Αυγείο, Χάβαρι, Αμαλιάδα, Καρδαμάς,Δουνέικα, Άγιος Ηλίας, Σκαφιδιά, Σκουροχώρι, Άγιος Ιωάννης (Λέτρινοι Διανυκτέρευση).


2η Ημέρα: Άγιος Ιωάννης, Πύργος, Γέφυρα Αλφειού (Επιτάλιο, Αρχαίο Θρύο)
Αλφειούσα, Αρχαία Ολυμπία
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ
Ζ’ ΕΦΟΡΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΠΥΡΓΟΥ,
ΙΠΠΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ» ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ, ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ

Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας εισπράττει δυο φορές το χαράτσι του νερού κατακλέβοντας τους δημότες!...

Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας ενώ ετοιμάζεται να στείλει την Ολυμπιακή φλόγα στα πέρατα του κόσμου, εισπράττει δυο φορές το χαράτσι του νερού κατακλέβοντας τους δημότες!...

            Συνέβη κι αυτό το ανήκουστο αυτό γεγονός, στη Δίβρη, με τα ξακουστά κρυστάλλινα νερά.
            Δεν φτάνει ο Δήμος της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας (που ντροπιάζει και δυσφημεί με παρόμοιες πράξεις το όνομα της κοιτίδας του φωτός και του πολιτισμού, ενώ αυτή τη βδομάδα θα γίνει στον ιερό τόπο η αφή της Ολυμπιακής φλόγας), δεν φτάνει ότι έχει επιβάλει «επαχθές» χαράτσι στο νερό με αύξηση τα τελευταία χρόνια 120% (από 23 Ευρώ που πληρώναμε, το ανέβασε σε 37 Ευρώ, στη συνέχεια σε 49,20 Ευρώ και φέτος το στρογγυλοποίησε στα 50 Ευρώ), δεν φτάνει που το πόσιμο νερό είναι μολυσμένο με κολοβακτηρίδιο από τα τριτοκοσμικά Υδραγωγεία και δίκτυα με σωλήνες εκτεθειμένους στον ήλιο, με άμεσο κίνδυνο για παιδιά και γέροντες…

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΔΚΕ: Το σεμινάριο διαιτησίας θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία

Αφιερωμένο στη μνήμη του Γιώργου Κολοκυθά θα είναι το φετινό επιμορφωτικό σεμινάριο διαιτησίας της ΟΔΚΕ για τους αξιολογημένους ρέφερι του μπάσκετ που επιστρέφει και πάλι
στην Αρχαία Ολυμπία.

To σεμινάριο ως είθισται, θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε δυο γκρουπ 7–11 Οκτωβρίου ως εξής:
1ο Γκρουπ: 7-8-9/10/2013 (Δευτέρα – Τρίτη – Τετάρτη) διαιτητές Β΄ -  Γ΄  Εθνικής κατηγορίας και οι επιτυχόντες διαιτητές από το προσταζ 2013.

2ο Γκρουπ: 9-10-11/10/2013 (Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή) διαιτητές Α1 και Α2 Εθνικής κατηγορίας.

«Γαστρονομία & Τουρισμός» στην Αρχαία Ολυμπία

 η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδος στο πλαίσιο των δράσεων του έργου GrItCUZINE  του προγράμματος INTERREG  <<ΕΛΛΑΔΑ-ΙΤΑΛΙΑ 2007 -2013 >>  διοργανώνει συνέδριο <<Γαστρονομία & Τουρισμός>> στην Αρχαία Ολυμπία το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013 στις 10.00. στο ξενοδοχείο Antonios . Το ανωτέρω πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.Το συνέδριο απευθύνεται στο κοινό αλλά και σε ειδικούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαστρονομίας και του Τουρισμού και στόχος είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών γαστρονομικού Τουρισμού τόσο σε Εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στο ανωτέρω συνέδριο θα διοργανώσουμε έκθεση τοπικών προϊόντων. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Κα Μαρία Τσουκαλά- Υπεύθυνη Έργου στα τηλέφωνα 2610 622072, 6946 614852, και στο email ,tsoukala@datarc.gr.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

"Μαγικό" θέαμα στο Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας.

Ένα μοναδικό υπερθέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες κόσμου  που βρέθηκαν στο Ιππικό Κέντρο της Ανδραβίδας. 

Λίγο μετα τι 20.00 πυροτεχνηματα έδωσαν το έναυσμα για την αρχή των ιππικών ασκήσεων. 30 περίπου άλογα, άμαξες και πολλοί καβαλάρηδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλάνε για πάνω απο 3000 κόσμο με το Ιππικό κέντρο να είναι γεμάτο.
Το σόου μοναδικό απο τους μικρούς φίλους με πουν και τον υπέροχο κουλη μέχρι τα υπέροχα Ισπανικά και φρειζιαν. Το σόου έκλεισε δημιουργώντας ενα ρινκ πάλης με φωτιες οπου ο Χρήστος Μενεγιας απο το αιτωλικό μάγεψε το κοινό
με το μοναδικό σόου που παρουσίασε για πρωτη φορα στην Ανδραβίδα.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Η ντροπή της σύγχρονης …«Αδωνιάδας» της Υγείας, απέναντι σε ένα ηρωϊκό …«γαλατικό» χωριό της Υγείας τη Δίβρη Ηλείας

Του Σωτ. Χ. Σωτηρόπουλου*         
Η ιστορία είναι μεγάλη για να χωρέσει σε λίγες γραμμές. Όμως θα το προσπαθήσουμε. Και ξεκινάμε από τα πρόσφατα, τα λίαν δυσάρεστα. Άρκεσαν την περασμένη εβδομάδα δυο σοβαρά τραγικά και θορυβώδη περιστατικά υγείας ανθρώπων της ορεινής, απομονωμένης και ξεχασμένης ιστορικής κωμόπολης Δίβρης Ηλείας, για να ξυπνήσουν και να διαμαρτυρηθούν οι αποκαμωμένοι από την κρίση και εγκαταλελειμμένοι κάτοικοι αλλά και να φιλοτιμηθούν επί τέλους οι εφημερίδες της Ηλείας, για να καταγγείλουν με πρωτοσέλιδα  ότι «δεν υπάρχει γιατρός, να γράψει ούτε μια συνταγή»!... Και η άμεση «φιλανθρωπική» απάντηση της επίσημης Πολιτείας, της σύγχρονης ... «Αδωνιάδας» της Υγείας ήταν: «Ναι!, θα έχετε γιατρό στο Περιφερειακό Ιατρείο Λαμπείας κάθε Τρίτη και Τετάρτη»... Δηλαδή τις άλλες μέρες μην αρρωσταίνετε, απαγορεύεται αυστηρά.
            Αυτά διατάζει, ο νέος τσάρος της Υγείας που ακούει στο όνομα Άδωνις Γεωργιάδης, η θλιβερή αυτή φιγούρα της πολιτικής Υγείας της συγκυβέρνησης. Και είναι ντροπή και όνειδος εν έτει 2013 να  κάθεται στην ίδια καρέκλα του Υπουργού Υγείας, εκεί που εκάθησαν και τίμησαν δυο ογκόλιθοι προσφοράς στη δημόσια Υγεία, ο διαπρεπής Καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Δοξιάδης (ΝΔ, 1978) και ο σπουδαίος γιατρός-αγωνιστής Παρασκευάς Αυγερινός (ΠΑΣΟΚ, 1981). Τους οποίους, ειρήσθω εν παρόδω, έφαγαν από τη θέση τους γρήγορα-γρήγορα  τα ίδια τους τα κόμματα, γιαυτό και καταντήσαμε σήμερα σε αυτό το χάλι στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

            Αλλά ας επανέλθουμε στα δικά μας και να πούμε γιατί χαρακτηρίζουμε τη Δίβρη Ηλείας ως ... ηρωϊκό «γαλατικό» χωριό της Υγείας που εδώ και αιώνες με τις ίδιες του τις δυνάμεις στηρίζει την Υγεία των κατοίκων του και αντιστέκεται σθεναρά απέναντι σε συμπεριφορές σαν την σημερινή  ντροπή της σύγχρονης ... «Αδωνιάδας» της Υγείας.
            Και εξηγούμεθα.
            Ας  μάθουν  λοιπόν οι συνέλληνες και ας ακούσουν εκεί στην Αριστοτέλους, στο Υπουργείο Υγείας που απεργάζονται δεινά για την υγεία μας, πως ένα μικρό χωριό, η Δίβρη Ηλείας στο διάβα των αιώνων μεγαλούργησε στον τομέα της Υγείας και πώς «βάζει τα γυαλιά» στη Κρατική ανεπάρκεια και θα εξακολουθεί να αντιστέκεται.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

79η Ιππικη Εκθεση Ανδραβιδας

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την 79η Ιππική Έκθεση Ανδραβίδας του Δημου Ανδραβιδας Κυλληνης που θα διεξαχθεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου
Δεκαδες αλογα θα εξετασθουν και θα βαθμολογηθούν απο την Ελλανόδικο επιτροπη.
Oι εγγραφες θα πραγματοποιούνται στο πρωην Δημαρχειο Ανδραβιδας ολη την εβδομαδα απο 9/9.  Το πρωινο του Σαββατου η επιτροπη θα εξετασει τα αλογα.
Το πρωι της Κυριακης παρουσια του Δημαρχουν και πολλων επισημων θα γινει η βραβευση.

Το βραδι του Σαββατου ενα φαντασμαγορικο υπερθεαμα θα λαβει χωρα στο στιβο του Ιππικου Κεντρου Ανδραβιδας δεκαδες αλογα διαφορων φυλων θα παρελασουν και Φετος. Καλεσμενοι απο αλλες περιοχες στης Ελλαδας Μεγαρα, Πατρα, Αγρινιο και φυσικα το Αιτωλικο θα παρουσιασουν μοναδικα σοου με φωτιες.

Ο ΣΩΤ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ

«Γιατί ο κόσμος χαίρεται και χαμογελά πατέρα ;;;»
ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΑΚΡΟΥ ΕΙΣ ΑΚΡΟΝ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΩΣΤΑ ΤΖΑΒΑΡΑ
            Του Σωτήρη Χ. Σωτηρόπουλου*
Να, επί τέλους και μια χαρμόσυνη είδηση που θα μας βγάλει από την κατήφεια, την άφατη λύπη, τους στεναγμούς και οδυρμούς που μας έχουν ρίξει τα διάφορα μνημόνια, τα χαράτσια, οι απολύσεις και οι λοιπές τροϊκανές και ΔΝΤ … λίαν «ευεργετικές» εντολές.
            Διαβάζουμε στον τοπικό και αθηναϊκό Τύπο ότι :


«Το Βραβείο «Homo Hellenicus» θα απονεμηθεί στον Ηλείο πολιτικό Κώστα Τζαβάρα, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει το ερχόμενο Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών το Υπουργείο Πολιτισμού και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η βράβευση του πρώην υπουργού θα γίνει για την προσφορά και το ήθος του στον χώρο της πολιτικής και ιδίως για το ότι μερίμνησε προσωπικώς όχι μόνον να μην τρωθεί ανεπανόρθωτα ο Ελληνικός Πολιτισμός, αλλά και να αναβαπτιστεί, σε αυτή την περίοδο της κρίσης που διανύουμε…»

            Εδώ που τα λέμε δεν είναι λίγο, ένας συμπολίτης Ηλείος (που μόλις προ ολίγων ετών εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή της χώρας, αλλά και άρτι αποκαθηλωθείς από το Υπούργημα επί του Πολιτισμού - σκεφτείτε ποίος επί πλέον έβδομος ουρανός θα καταύγαζε, αν έμενε περισσότερο) να τυγχάνει τοιαύτης τιμής και δόξης. Λέγω δεν είναι μικρό πράγμα, να μπαίνει στο πάνθεον των τιμηθέντων με το ίδιο βραβείο και στέκεται δίπλα ως ίσος προς ίσον με διάσημες ανά την υφήλιο, μεγάλες παγκόσμιες προσωπικότητες Ακαδημαϊκούς και Ερευνητές όπως η μεγάλη Γαλλίδα ιστορικός Ζακλιν ντε Ρομιγύ, ή ο Τσέχος διάσημος συγγραφέας και Πρόεδρος της χώρας του Βάσλαβ Χάβελ ή οι Πρόεδροι της Ρωσίας Βλαδιμήρ Πούτιν, της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και ο δικός μας αείμνηστος Κύπριος Πρόεδρος Τάσος Παπαδόπουλος !!!...

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

τον Οκτώβριο η 4η Γιορτή Τρύγου στην Ωλενα

Σας προσκαλούμε στην 4η Γιορτή Τρύγου (σταφύλι –μούστος –πετιμέζι) που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 6.30 μ .μ . στο χωριό μας.


Παραδοσιακά προϊόντα, μουσική και χορός περιμένουν όσους μας τιμήσουν με την παρουσία τους σε αυτή την ξεχωριστή για το χωριό μας εκδήλωση. Το σταφύλι, ο μούστος, το κρασί και τα υπόλοιπα προϊόντα του αμπελιού αποτελούν πηγή ζωής για τους κατοίκους του όμορφου χωριού μας. Σας περιμένουμε όλους, η παρουσία σας, χαρά μας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Επικίνδυνο πόσιμο νερό από τριτικοσμικά Υδραγωγεία στη Δίβρη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΑΝΤΑ ΑΡΜΟΔΙΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ
Ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, ενώ εισπράττει το «επαχθές» χαράτσι (με αύξηση 120%) …προσφέρει επικίνδυνο πόσιμο νερό στη Δίβρη από τριτοκοσμικά Υδραγωγεία!...

            Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά –και δεν θα κουραστούμε να το κάνουμε, όσο οι συμπολίτες της γενέτειρας κωμόπολης Δίβρης, πίνουν μολυσμένο το δημόσιο αγαθό του νερού που σε αφθονία και με κρυστάλλινη καθαρότητα μας δίνει η φύση, αλλά μετατρέπεται σε   εφιάλτη μεγάλης επικινδυνότητας (ιδίως για παιδιά και γέροντες), γιατί ο Δήμος μας (ΔΕΥΑ Αρχ. Ολυμπίας) αδιαφορεί εγκληματικά και …προσφέρει το πόσιμο νερό μέσα από τριτοκοσμικά Υδραγωγεία και δίκτυα διανομής. Και εξηγούμεθα.
            Δεν φτάνει που επιβάλλει «επαχθές» χαράτσι (για τους έτσι κι αλλιώς φτωχούς συμπολίτες μας) με αδικαιολόγητές αυξήσεις τα τελευταία χρόνια που φτάνουν μέχρι 120% (από 23 Ευρώ που πλήρωναν, το πήγαν 50 Ευρώ, για νεράκι φυσικής ροής και όχι με αντλιοστάσια), διατηρεί τα 8 Υδραγωγεία και τα ανάλογα δίκτυα της Λαμπείας (Δίβρης) σε άθλια κατάσταση, χωρίς καμιά εφαρμογή των Υγειονομικών κανονισμών που αυστηρά επιβάλλουν τόσο οι ΚΥΑ του Ελληνικού Κράτους όσο και οι  ανάλογες ντιρεκτίβες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, όπως επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει σε δυο από αυτά τα Υδραγωγεία – δίκτυα οι σωλήνες ύδρευσης «βόσκουν» στην ύπαιθρο, εκτεθειμένες τώρα το καλοκαίρι σε υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα το κολοβακτηρίδιο (και τα άλλα μικρόβια) να πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο και οι γαστρεντερίτιδες, εκ των πραγμάτων,  να είναι στην ημερήσια διάταξη… Και σε ένα άλλο οι σωλήνες ύδρευσης διέρχονται από βοθρολήμματα.   Και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Η ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ.

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ «Η ΑΣΤΡΙΝΙΑ»
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Ιωάννου Αμαλιάδας με θέμα: Η ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
8:30 Προσέλευση - Αγιασμός Πνευματικού Κέντρου - Έναρξη εκδήλωσης.
8:45 Χαιρετισμός από την Αγγελική Ρέγκλη υπεύθυνη Σχέσεων και Τύπου του συλλόγου και συντονίστρια της Εκδήλωσης.
8:50 Ομιλία από τον συγγραφέα και λαογράφο Ηλία Τουτούνη για την ύφανση από τα βάθη των αιώνων ως σήμερα.
9:10 Δημοτικό τραγούδι για την ύφανση και κλείσιμο της εκδήλωσης.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ομιλία για την παραδοσιακή υφαντική τέχνη, επίσης θα προβληθεί πλούσιο πρωτογενές φωτογραφικό υλικό με θέμα την Παραδοσιακή Ύφανση.
Επίσης στον χώρο του Πνευματικού Κέντρου θα λειτουργήσει έκθεση Παραδοσιακής Υφαντικής Τέχνης μ’ ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες την Παρασκευή 6, Σάββατο 7, και Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013, και ώρες από 10:00 το πρωί έως 10:00 το βράδυ.



Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Άνοιξε σχολή ποδοσφαίρου στον Πύργο ο ολυμπιακός

«Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη λειτουργία μίας ακόμη σχολής ποδοσφαίρου στο Νομό Ηλείας.

Στη Δυτική Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στον Πύργο, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κος Φερεκίδης Αναστάσιος, ως επικεφαλής της σχολής, εντάσσεται στο δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου της ομάδας μας.
Οι συνεργάτες του δικτύου μας θα έχουν την αμέριστη στήριξη και την παροχή τεχνογνωσίας με στόχο την εύρεση, την άρτια εκπαίδευση και την αξιοποίηση των νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών σε όλη την Ελλάδα.
Καλωσορίζουμε τον νέο συνεργάτη μας και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο του.
Οι εγγραφές στη νέα μας Σχολής έχουν ήδη ξεκινήσει!
Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές στη Σχολή Ποδοσφαίρου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ στον Πύργο:
Φερεκίδης Αναστάσιος
6936908391