p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Nέα ιστοσελίδα για το χωριό της όμορφης ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

Μία νέα ιστοσελίδα για το χωριό της όμορφης ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ   δημιουργήθηκε  και αξίζει να την  επισκεφτείτε
http://kryovrisi.gr/ 


το ιστολογιο  είναι μια προσφορά απο την οικογένεια Λεωνίδα Ασημακπουλου του Νικολάου

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
Είναι τοπικό διαμέρισμα του δήμου Λασιώνος και το Νοέβμριο (2010) γίνετε δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στην απογραφή του 2001 φέρετε να έχει 622 κατοίκους.Είναι χτισμένη  Β.Α. του νομού Ηλείας και σε υψόμετρο 1100 μέτρα ανάμεσα σε κακοτράχαλες πλαγιές και στα απάτητα φαράγγια του Ερυμάνθου και του Αστρά. Διαρρέεται απο τον Ηλειακό ποταμό Πηνειό και απο τον παραπόταμο και τους καταράχτες Διβλοβούνη-κόκκινου βράχου.
Η ιστορία του χάνετε στο βάθος του χρόνου, δεν γνωρίζουμε ουτεπότε ιδρύθηκε ούτε απο ποιούς πρωτοκατοικήθηκε. Ωστόσο έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις, εκείνο που είναι βέβαιο όμως είναι ότι έχουν εντοπιστεί ερείπια παλιών οικισμών σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού, όπως στις Καρές που βρίσκοντε απέναντη απο την Δρακότρυπα και στις περιοχές Μηλιές και Σκαλίστρα στους πρόποδες του Ερυμάνθου. Ακόμα και στην  νότια πλευρά στην περιοχή του κάστρου σε ύψος 1800 μέτρα του όρους Αστρά σώζονται μέχρι και σήμερα κάποια ίχνη από ερείπια των σπιτιών που ονομάζονται  εβραικά σπίτια.

Η όμορφη Κρυόβρυση

Οι καταράκτες και τα φαράγγια του Διβλοβούνι και κόκκινου βράχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: