p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ- ΚΑΘΙΖΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΥΚΑΝΙΑ


Μεγάλο κατολισθητικό φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες εντός του οικισμού της ΤΚ Καυκανιάς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Την Τετάρτη το πρωί οι κάτοικοι διαπίστωσαν ότι κατά την διάρκεια της νύχτας είχαν προκληθεί μεγάλες ρωγμές σε κεντρικούς δρόμους και καθιζήσεις στην πέριξ περιοχή. Ένα χρόνιο πρόβλημα του χωριού, μετά τα τελευταία καιρικά φαινόμενα έκανε πάλι την εμφάνισή του σκορπώντας ανησυχία στους κατοίκους.    Από τις μετατοπίσεις του εδάφους προκλήθηκαν ρήγματα σε σπίτια,   βλάβες στην ύδρευση και στην συγκοινωνία.
            Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου της ΤΚ Καυκανιάς Γιώργου Ρηγόπουλου με τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΔΕΥΑ.Α.Ο υπήρξε άμεση κινητοποίηση του μηχανισμού.  Κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου  και συνεργείο της  ΔΕΥΑ. Α.Ο  βρέθηκαν επί τόπου προκειμένου να εξετάσουν το φαινόμενο και να προβούν στις αποκαταστάσεις των προβλημάτων.  
 Αναφερθείς στο θέμα ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Δεββές τόνισε μεταξύ άλλων:
« Σήμερα το πρωί παρουσιαστήκαν σοβαρά προβλήματα καθιζήσεων μέσα στο χωριό.  Προς αντιμετώπιση των συνεπειών του φαινόμενου  σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας ,  θέσαμε τους εξής τρεις στόχους.  Πρώτο, να μην κοπεί η συγκοινωνία του χωριού αλλά και των μαθητών που εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη γραμμή και   να αποκαταστήσουμε τις βλάβες στο δίκτυο υδροδότησης.   Δεύτερο, να ενημερώσουμε την Περιφερειακή Ενότητα όπου σε συνεννόηση με τον αντιπεριφερειάρχη  κ Καφύρα εστάλη ο γεωλόγος Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, προκειμένου να εξετασθούν δύο σπίτια που κινδυνεύουν. Μάλιστα το ένα από αυτά είναι κατοικήσιμο. ( το δεύτερο κατοικείται από ετεροδημότη)   Και τρίτο,  όταν επιστρέψει από την Ιαπωνία ο δήμαρχος να δούμε το σύνολο του προβλήματος και την οριστική του  αντιμετώπισή.
 Ο πρόεδρος της ΤΚ Γιώργος Ρηγόπουλος μεταξύ άλλων είπε:  
«Απ’ ότι διαπιστώνουμε το φαινόμενο επέστρεψε στο χωριό.  Ευχαριστούμε  τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας  για την άμεση ανταπόκριση όπως και την ΔΕΥΑΑΟ για την γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών. Παρακολουθούμε το πρόβλημα το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Θα είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με το δήμο και την ΔΕΥΑ.Α.Ο για τυχόν επείγουσες επεμβάσεις. Το φαινόμενο εξαρτάται  από την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων ». 
             


Δεν υπάρχουν σχόλια: