p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΦ. ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΣΤΟΥΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ!!!

 Κύριε υπουργέ
 Με  την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων σας στο υπουργείο της αγροτιάς σας ευχόμαστε καλή δύναμη ώστε να ανταποκριθείτε στο δύσκολο έργο σας .
 Οι αγρότες και  οι κτηνοτρόφοι , εδώ και χρόνια, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα τα όποία έχουν να κάνουν με την ακρίβεια και άρα  το υψηλό κόστος παραγωγής από την μια και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων της υπαίθρου από την άλλη.  Ο κλάδος αλλά και οι συναφείς με αυτόν κλάδοι ,  είναι υποχείριοι  της λειτουργίας των διαφόρων  ειδών καρτέλ που  ρημάζουν τα εναπομείναντα νοικοκυριά.
  Κύριε  υπουργέ
  Πέραν των μεγάλων αυτών  προβλημάτων που αφορούν όλους μας , με την παρούσα επιστολή θέλουμε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον στα άλυτα προβλήματα των πυρόπληκτων .
 Δια του τύπου πληροφορηθήκαμε ότι με τις συγχωνεύσεις διαφόρων οργανισμών που προωθεί η κυβέρνηση  «καταργείτε το Ταμείο Μολυβιάτη».
  Η απόφαση αυτή είναι πέρα από κάθε σχέση με την πραγματικότητα αφού  τα  μέτωπα  ως προς την  αποκατάσταση των ζημιών  είναι ακόμα «ανοιχτά». Οι εκκρεμότητες για την ανακατασκευή ή την επισκευή κτισμάτων , με το Ταμείο Αποκατάστασης Πυρόπληκτων είναι σχεδόν στην μέση. Πολλοί είναι οι πυρόπληκτοι που μόλις πριν ένα μήνα πήραν την «πρώτη δόση» για οικοδομικές άδειες που είχαν εκδοθεί πριν έξι – δώδεκα μήνες .Βέβαια η καθυστέρησή δεν οφείλετε στους ίδιους  αλλά  στην αλλαγή της προεδρίας στο Ταμείο Αλληλεγγύης και στην καθυστέρηση επί μηνών να οριστεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο  στο  πάλαι ποτέ  Ταμείο Μολυβιάτη. Αρκετές είναι δε και οι εκκρεμότητες σε ενστάσεις πληγέντων  για την  πρώτη αυτοψία  κυρίως  σε αποθήκες  και στάβλους .
 Άρα , είναι άδικο και πέρα από κάθε πολιτική λογική να εξομοιώνετε ένα τέτοιο ταμείο με οργανισμούς που λειτουργούσαν επί δεκαετίες και ίσως ήταν παθογόνοι ή αναποτελεσματικοί ή χρησίμευαν  για δόλιους σκοπούς .
 Κύριε υπουργέ
 Και σεις προσωπικά αλλά και οι υπόλοιποι συνυποψήφιοι σας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ηλείας  για τις εκλογές του Οκτώβρη του 2009 , είχατε δεσμευτεί για την επίλυση των προβλημάτων των πυρόπληκτων.
 Ένα χρόνο μετά και όμως τα προβλήματα είναι στο ίδιο σημείο που τα άφησε η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ακόμα να δοθεί η λύση για το επίδομα των τριών χιλιάδων ( τριχίλιαρο)   για το οποίο είχατε υποσχεθεί «πολιτική λύση υπέρ των πυρόπληκτων».  Η αστυνομία επισκέπτεται κατ΄ οίκον πυρόπληκτους και τους ζητάει για μίνι ανάκριση. Μερικοί  εξ αυτών  έχουν δεχτεί και την δυσάρεστη επίσκεψη του δικαστικού επιμελητή ο οποίος τους ενημερώνει για κατάσχεση περιουσίας . Άλλοι δε έχουν αντιμετωπίσει πρόβλημα στις συναλλαγές τους με την Δ. Ο. Υ . Οπωσδήποτε οι  εικόνες αυτές δεν τιμούν τον πολιτισμό και την περηφάνια  των χωριών μας .
 Κύριε υπουργέ
Είστε γνώστης των προβλημάτων μας και περιμένουμε μέσω της καθοριστικής  σας θέση στην νέα κυβέρνηση να πείσετε τους συναρμόδιους υπουργούς  αλλά και τον πρωθυπουργό ότι η  πυρόπληκτη Ηλεία περιμένει την υλοποίηση των  προεκλογικών αλλά και των μετεκλογικών ( Αρχαία Ολυμπία) δεσμεύσεών  σας .

 Ευελπιστώντας σε δικές σας ενέργειες

                                
                               Μετά τιμής
                              
                                       
                                   Δ. Σ

           ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ
              ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: