p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2009

Συναυλία για τη δημιουργία Μουσείου του Απόδημου Ελληνισμού στην Ηλεία

Συναυλία για τη δημιουργία Μουσείου του Απόδημου Ελληνισμού στην περιοχή του Αϊ Γιάννη Μακρισίων Ηλείας , θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο Παλλάς Βουκουρεστίου 1 ΑΘΗΝΑ, τηλ:210 3213100 , ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ διοργανωτής της όλης προσπάθειας, είναι ο συμπατριώτης μας Γιάννης Τζουανόπουλος ο όποιος τόνισε για την όλη αυτή προσπάθεια ότι: «το μεγάλο ξεκίνημα» της προσπάθειας για την κατασκευή του Μουσείου, την εκδήλωση της Τρίτης και τόνισε: «Εύχομαι για τη νέα χρονιά, χρόνια πολλά, υγεία, και να φύγει επιτέλους το γκρίζο από τη ζωή μας. Είμαστε εδώ όρθιοι και παλεύουμε για το αύριο, χωρίς να ξεχνάμε το χθες. Η γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού έκλεισε πλέον τα 17 χρόνια και μπαίνει στα 18 και συνεχίζουμε τις εκδηλώσεις την Τρίτη πάλι με μεγάλους καλλιτέχνες, είτε με τη ζωντανή παρουσία τους, είτε με το έργο τους. Ο σκοπός της συναυλίας είναι στο πλαίσιο της ίδρυσης του Μουσείου Απόδημου Ελληνισμού, ένα έργο που το βλέπουμε σαν ανάσα ζωής στο βασανισμένο τόπο μας, καθώς και σαν πόλο έλξης για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, αφού θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ενέργειες συλλογής εκθεμάτων, όπως του Καζαντζάκη, του Ελύτη, του Καβάφη, με εργογραφία τους αλλά και προσωπικά αντικείμενά τους, με ντοκουμέντα από τη Ν. Μούσχουρη, το Μ. Κακογιάννη, την Ειρ. Παπά, τον Κ. Γαβρά, το Ντ. Ρούσσο κι άλλους, κι ακόμα έχουμε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τη Λίνα Νικολακοπούλου, την Άννα Φόνσου που μέσω του Σπιτιού του Ηθοποιού θα μας διατεθούν κοστούμια και άλλα αντικείμενα της Κ. Παξινού, του Μ. Χατζηδάκη, ενώ ήδη έρχονται πολλά μηνύματα στη ραδιοφωνική εκπομπή στην ΕΡΑ από Έλληνες διαφόρων περιοχών του κόσμου κι από ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού που συγκεντρώνουν υλικό για να έχουν κι αυτές τη δική τους γωνιά στο Μουσείο, την Τρίτη το βράδυ συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες με έργα τους που θα προβληθούν σε οθόνη. «Το τραγούδι της Φωτιάς» ένα ζεϊμπέκικο για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς, σε στίχους Γιάννη Τζουανόπουλου και μουσική Μανώλη Καραντίνη με το Θέμη Αδαμαντίδη και τη Μπάντα του Πυροσβεστικού Σώματος. «Λαϊκά Φεγγάρια» Μπιθικώτσης, Μοσχολιού, Τσιτσάνης, Παπαϊωάννου, Ζαμπέτας, Βίρβος, Νικολόπουλος, Πολυκανδριώτης, Ζαφειρίου, Χιονάς, Ιωαννίδης, Βασιλάς, Κούκος.
Απαγγέλουν: Aγγελος Αντωνόπουλος και η Εύα Κοταμανίδου.
Τραγουδούν: Αδαμαντίδης, Ανδρεάτος, Βαλτινός, Βόσσου, Γαϊτάνος, Δάρα, Δήμου, Εμφιετζή, Ζουγανέλλης, Καλογιάννης, Καραγιάννη, Κλωναρίδης, Κότσιρας, Λαμπράκη, Λέκκας, Μιτζέλος, Νικολάου, Ντουνιάς, Παπαϊωάννου Τζουγανάκης, Τσέρτος, Χατζής, Χρηστίδου κ.ά.
Συμμετέχουν: Σοφία Αβραμίδου, Μαρία Αλεξίου, Ανδρέας Σμυρνάκης, Γιώργος Φλωράκης, Αντωνία Χατζίδη και η Παιδική Χορωδία του Ωδείου Αθηνών.
Προλογίζουν: Αλέξης Μητρόπουλος (Καθηγητής Εργατικού Δικαίου) και Δημήτρης Ιατρόπουλος (Ποιητής)
Πρωτότυπο σκηνικό με έργα ζωγραφικής του Ζωγράφου Δημήτρη Κούκου.
ο χώρος κατασκευής του μουσείου δεν έχει ακόμη αποφασιστεί…το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι στο περιβάλλοντα χώρο του Αι Γιάννη στα ,Μακρίσια!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στον Γιάννη Τζουανόπουλο για όλα αυτά που προσφέρει στην πολύπαθη Ηλεία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: