p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ στα πράσινα μονοπάτια του ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Φυσιολατρία  Ορειβασία  Οικολογία                                                             10/ 07/ 2010   
Σύλλογος μέλος της Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε – Ο.Ξ.Ν.Ε..   Facebook Panagiotis Axilleopoulos                                             
ΑριθΠρωτ. 169   Τηλ. 6974070997  e-mail goumerios@yahoo.gr                                                              
Κεντρ. Γραφ. ΒΑΤΑΤΖΗ 11 Τ.Θ. 3274  102 10  ΑΘΗΝΑ
Παράρτημα Γούμερο  Ηλείας ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )

ΠΡΟΣ  Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ  ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΕΣ στα πράσινα μονοπάτια του
ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΦΟΛΟΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ
   
    Πάνω από 300 χιλιόμετρα δίκτυο πράσινων μονοπατιών έχει δημιουργήσει ο Σύλλογός μας  ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ  σε συνεργασία με την Ο.Φ.Ο.Ε.Σ. – Ο.Ξ.Ν.Ε. και τους τοπικούς φορείς υλοποιημένο από εθελοντές ορειβάτες τα τελευταία επτά χρόνια στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και στην ευρύτερη ορεινή περιοχή του Ερυμάνθου. Τα μονοπάτια αυτά έχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, είναι επισκέψιμα απ’ όλες τις ηλικίες και σε όλες τις εποχές του χρόνου.
   Τα τελευταία επτά χρόνια με τις εθελοντικές πρωτοβουλίες των Συλλόγων μας έχουν επισκεφθεί την ευρύτερη ορεινή περιοχή του ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ πάνω από 4200 περιπατητές, φυσιολάτρες, ορειβάτες.  Πεζοπόρησαν στα μονοπάτια μας, επισκέφθηκαν τα μνημεία μας, γεύτηκαν τα ωραία τοπικά προϊόντα μας, έλαβαν μέρος στις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις, πολλοί δε από αυτούς διανυκτέρευσαν στις ορεινές περιοχές μας. Έτσι μια άγνωστη αλλά πανέμορφη περιοχή της Ηλείας σήμερα είναι πλέον γνωστή και σιγά-σιγά γίνεται προορισμός επισκεπτών. Αυτό το έργο έγινε χωρίς καμία κρατική ενίσχυση, μόνο μέσω των εθελοντικών μας πρωτοβουλιών, με μόνη συμπαράσταση αυτή των Μ.Μ.Ε. του Ν. Ηλείας και της υπόλοιπης Ελλάδας.  
    Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας επισκέφθηκε  το ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ και την ευρύτερη ορεινή περιοχή του ερυμάνθου  Νομού  Ηλείας  Ο ΕΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ στις  3 - 4 / 07 /2010 με αρχηγό και ξεναγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ.
    Οι ορειβάτες το  ΣΑΒΒΑΤΟ 03 / 07 / 2010  διέσχισαν το ΦΑΡΑΓΓΙ  ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ ( ρέμα κατσαρού ) παραπόταμος του ΛΑΔΩΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 4 ώρες   είναι ο δέκατος  έκτος  Σύλλογος που επίσημα  διάσχισε το φαράγγι..και για πρώτη φορά λόγω κακοκαιρίας καταρρακτώδη βροχή  διεκόπη η πεζοπορία στη μέση της διαδρομής.
  Στη συνέχεια άφιξη στο ΓΟΥΜΕΡΟ για φαγητό από τοπικές γεύσεις  ακολούθησε χορός και γλέντι στην ταβέρνα  ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ του ΘΕΜΗ ΦΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
   Φιλοξενήθηκαν στο καταφύγιο ΓΟΥΜΕΡΟΥ  <<  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ  ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ >>   του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ .
   Οι ορειβάτες  επισκέφθηκαν την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής ΓΟΥΜΕΡΟΥ, την Μονή Ασκητή ΓΟΥΜΕΡΟΥ, για να πιάσουν τη στάλα,  περπάτησαν στο αρχαίο καλντερίμι και σε ένα μικρό τμήμα στο ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΜΕΡΟΥ και  επισκέφθηκαν την αναγεννημένη αρχαία  ελιά.     
   ΚΥΡΙΑΚΗ 4/7/2010 αναχώρησαν για ΚΥΛΛΗΝΗ στη διαδρομή έγινε επίσκεψη στο φράγμα του ΠΗΝΕΙΟΥ και στην ΑΡΧΑΙΑ ΗΛΙΔΑ στη συνέχεια άφιξη και έναρξη  παραθαλάσσιας πεζοπορίας στο Μονοπάτι των Θαλασσόκρινων
Κυλλήνη, Κάστρο, Λουτρά Κυλλήνης )  ώρες  πορείας 2 περίπου.
   Οι περιπατητές απόλαυσαν για δύο ώρες  θαλασσινό  μπάνιο σε μία από τις καλλίτερες και ωραιότερες  παραλίες της Ελλάδας τη χρυσή ακτή στη συνέχεια τελείωσαν με λουτροθεραπεία μάσκα με λάσπη στα ιαματικά λουτρά της ΚΥΛΛΗΝΗΣ δίπλα στα Αρχαία ΡΩΜΑΪΚΑ Λουτρά.
   Να ευχαριστήσουμε θερμά τον Πρόεδρο του ΕΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ και Πρόεδρο της Ε.Ο.Ο.Α. και το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αποδοχή της πρόσκλησης να επισκεφθούν την ορεινή  περιοχή μας.
   Μαζί μας στην αποστολή ήταν η Αντ/δρος  Συλλόγου κ. ΝΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, η κ. ΚΙΚΗ ΤΣΙΛΙΚΗ έφορος καταφυγίου, και τα μέλη του Δ.Σ. ο κ. Ευγένιος Καμπανέας, και ο κ. Κουμανδούρης Γεώργιος μας υποσχέθηκαν ότι θα ξαναέρθουν.
  Ελπίζουμε και το ευχόμαστε  σύμφωνα με τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ οι δύο ΔΗΜΟΙ  ΠΥΡΓΟΥ και ΟΛΥΜΠΙΑΣ  στους οποίους θα υπάγονται πλέον οι ορεινές περιοχές μας θα τους έχουμε συμμάχους και συνοδοιπόρους στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και στην ανάδειξη των μνημείων μας και των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων, για την προσέλκυση επισκεπτών όλο το χρόνο στο ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ.
 Η συμβολή των δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και τ ης υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ στην προβολή  των άγνωστων μνημείων της Ηλειακής – Ολυμπιακής γης είναι μοναδική και η ανάδειξή τους θα είναι και δικό τους έργο.
Με φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                      Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟΣ                                  ΕΦΗ ΣΚΟΥΦΑ
ΚΟΙΝ.Μ.Μ.Ε. ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μέλη Ο.Φ.Ο.Ε.Σ.Ε. – Ο.Ξ.Ν.Ε.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  μία ώρα την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα !!!!  ( ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ )

Η ΗΛΕΙΑ δεν είναι μόνο κάμπος και παραλία, είναι και τα ορεινά για όσους θέλουν ν’ ανεβούν ψηλά ….
  Μονοπάτια στα βήματα  των αρχαίων ολυμπιονικών και στους δρόμους  των άθλων του μυθικού ΗΡΑΚΛΗ 
Η προστασία του περιβάλλοντος είναι εθελοντική προσφορά και αφορά όλους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: