p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΔΟΚΙΜΙΟΝ


1.papandreou

Του ΑΝΔΡΕΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
Πόσες φορές δεν μείνατε πραγματικά βουβοί, απορημένοι, αποκαμωμένοι, ηττημένοι κατά κράτος όχι από κάποιο σπουδαίο μαχητή της ζωής, όχι από έναν ευφυή στρατηλάτη, η δεξιοτέχνη των ελιγμών, αλλά από την συσσωρεμένη χαοτική ενέργεια που ακτινοβολεί γύρω του ο μαλάκας. Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε την υφή αυτής αλλόκοσμης ενεργείας παρατηρούμε ότι η πηγή της, ο μαλάκας δηλαδή, Έχει άγνοια αυτής και συγχρόνως χαίρει ανοσίας ως προς τα καταστροφικά αποτελέσματα της. Προχωρώντας στην πνευματική δομή ενός μαλάκα θα παρατηρήσουμε ότι απλώς απουσιάζει παντελώς. Η μαλακία εκ των αποτελεσμάτων της μπορεί να χαρακτηριστεί συμπαγής αλλά και κυματική διότι ακτινοβολείται. Εμπίπτει λοιπόν σαφώς στους νόμους της κβαντομηχανικής.
Όπως δεν γνωρίζουμε για ένα σωματίδιο την θέση του κάποια δεδομένη στιγμή, έτσι και για το μαλάκα δεν γνωρίζουμε ποτέ θα κάνει την μαλακία του. Όπως συμπεραίνουμε επαγωγικά ότι το σωματίδιο βρίσκεται εκεί λόγω του ίχνους του, έτσι σκεπτόμενοι ορίζουμε ότι αυτός ο άνθρωπος πρέπει να είναι μαλάκας, παρατηρώντας αυτό που έκανε-κατάστρεψε- ισοπέδωσε. Η κλίμακα βαθμονόμησης της μαλακίας παραμένει κενή διότι ως γνωστό η ερώτηση πόσο μαλάκας είσαι, ούτε έχει ούτε χρίζει απάντησης. Το τυχαίο είναι πρωτογενές χαρακτηριστικό της μαλακίας καθότι η οργή του μαλάκα πίπτει επί δικαίων και αδίκων. Είναι αυτονόητο ότι στην αναμέτρηση με ένα μαλάκα απουσιάζουν οι κανόνες παιχνιδιού διότι ο μαλάκας μη έχοντας ενδοιασμούς ως προς το αποτέλεσμα των ενεργειών του έχει σαφές τακτικό πλεονέκτημα και στην ουσία διευθύνει αυτός το παιχνίδι. Εσύ απλώς προσπαθείς να ελαχιστοποιήσεις τις συνέπειες.


Ο μαλάκας λειτουργεί αυτόνομα και ευτυχώς ποτέ δεν συνεργάζεται με άλλο μαλάκα. Αν αντιπαρατεθεί με κάποιο όμοιο του, παρακολουθούμε μια μάχη τιτάνων. Ο πολλαπλασιασμός του μαλάκα δεν είναι έργο βιολογικής αναπαραγωγής αλλά μαζικής καλλιέργειας, έργο που έχουν αναλάβει αποκλειστικά σχεδόν οι κυβερνήσεις των κρατών, καθώς επιδοτούν τις καλλιέργειες αυτές, διορίζοντας τους μαλάκες, κάνοντας τους πρωθυπουργούς – στρατηγούς-υπουργούς-διευθυντές παρέχοντας δηλαδή σοβαρά κίνητρα και δίνοντας τους πεδίον δόξας.
Η εξάπλωση του μαλάκα είναι παγκόσμια και δεν γνωρίζει διαχωρισμούς εθνικούς, θρησκευτικούς, φυλετικούς. Αυξητική τάση παρατηρείται στις δυτικές κοινωνίες, ενώ η Αμερική χαρακτηρίζεται ο leader του χώρου διαθέτοντας ως ηγέτη τον κορυφαίο μετρ τον ΜΠΟΥΣ, κρίνοντας από τα καταστροφικά αποτελέσματα των ενεργειών του ανά την γη. Η μαλακία επίσης είναι αταξική καθώς η κοινωνική της διαστρωμάτωση είναι ισομερής γενικά. Η μαλακία ως μη βιολογική διεργασία δεν κληρονομείται ευτυχώς, απλά εγκαθίσταται στον πάσχοντα από αδιερεύνητες ως σήμερα δυνάμεις, κάτι σαν θειο δώρο δηλαδή. Ελάχιστη είναι η επίδραση παιδαγωγών, φίλων, ερωτικών συντρόφων στον περιορισμό της. Η μαλακία και ο μαλάκας κατ’ επέκταση παραμένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Λέμε αυτός μαλάκας ήταν, είναι και θα είναι. Ενώ μηδενική είναι και η επίδραση του χώρου, λέμε χαρακτηριστικά όπου και να βρεθεί θα την κάνει την μαλακία του!. Ενδιαφέρον παρουσιάζει η επαγγελματική κατάσταση του μαλάκα, καθώς προτιμά επαγγέλματα που θα του δώσουν κύρος, στα μάτια των άλλων. Έτσι συχνή είναι η εμφάνιση του στις τάξεις των καθηγητών, , στρατιωτικών κατά κόρων, καθώς τα θύματα τους οι κατώτεροι στερούνται δυνατότητος αντίδρασης. Επίσης αρχιτεκτόνων με ανάλογου κάλλους κτίσματα, δικηγόρων αφού συχνά ακούμε- με έκαψε ο μαλάκας ο δικηγόρος. Ελάχιστοι είναι η αντιπροσώπευση στο χώρο των γιατρών γιατί ως γνωστών εκεί οι μαλακίες δεν συγχωρούνται απλώς «θάβονται». Η δημιουργική φαντασία λείπει τελείως από το μαλάκα άρα ο χώρος των τεχνών στερείται των πολυτίμων υπηρεσιών τους. Εξαίρεση ο χώρος της μουσικής, κυρίως της λεγομένης νεολαικης , όπου ο μαλάκας μεγαλουργεί, ιδίως στο στιχουργικό τομέα παράγοντας στοίχους- ορισμούς της μαλακίας. Γνωστοί τρόποι αντιμετώπισης του μαλάκα δεν υπάρχουν. Η αποφυγή συναναστροφής με μαλάκες ελάχιστα πετυχαίνει, καθόσον η μαλακία δύναται να πλήξει από πολύ μακριά!. Χωρίς άμεση επαφή με το μαλάκα. Περισσότερο αποτρεπτική φαίνεται να είναι η απειλή σωματικής βίας. Μια φράση του τύπου –πρόσεχε γιατί εγώ δεν σηκώνω μαλακίες , συνήθως λειτουργεί κατευναστικά στο μαλάκα. Η μαλακία ποσοτικά προσφέρεται ολόκληρη η ενισχυμένη κατά το ημιση. 
Ορίζουμε το ατυχές αποτέλεσμα σαν μια μαλάκία και μισή. Ως καλλιέργεια ο μαλάκας είναι ιδιαίτερα αποδοτική καθώς φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν.
Ως ενέργεια συγγενεύει με την γκαντεμιά κρίνοντας από τα αποτελέσματα και την μεταδοτικότητα και των δυο, αν και η γκαντεμιά είναι σαφώς υποδεέστερη και αντιμετωπίζεται με διάφορα φυλακτά. Δεν πρέπει να συγχέομαι την μαλακία με την βλακεία διότι ο βλάκας είναι σχετικά ακίνδυνος και ενίοτε συμπαθής. Ο μαλάκας με απλές και φαινομενικά αθώες κινήσεις καταφέρνει το μέγιστο καταστροφικό αποτέλεσμα. Απαιτείται διαρκής εγρήγορση κατά την επαφή μαζί του. Η μαλακία ενίοτε κατοχυρώνεται πνευματικά ως ιδιοκτησία στον πάσχοντα. Γνωστός είναι ο χαρακτηρισμός : μαλακας με πατέντα. Έχει ιδιαίτερο λουκ καθώς ο μαλακας συναντάτε και με περικεφαλαία. Μαθηματικά η μαλακία τείνει στο άπειρο, συχνά λέμε η μαλακία του δεν έχει ορια. Στην φυσική ανήκει στα κεφαλαία της βλητικής και πτητικής, καθώς ο μαλάκας πετάει συνεχώς διάφορες μαλακιες. Ως συμπαγές μέγεθος έχει μονάδα μέτρησης, βάρους: το χιλιόγραμμο, καθώς λέμε συχνά: ποσα κιλά μαλάκας είσαι η κουβαλάς τόνους μαλακίας. Συχνά εκδηλώνονται συγγενή χαρακτηριστικά συμπεριφοράς σε απλά άτομα με δυσδιάκριτα όρια προς τη μαλακια, οπότε λέμε: μαλακοφέρνεις η μου φαίνεται?. Η συχνή δηλαδή επαφή προκαλεί την εκδήλωση συμπεριφοράς γνωστής ως μαλακοφέρσιμο. Στην γραμματική συντάσσεται με ρήματα προτροπής, προσθεντοτας την ρίζα ρε, φύγε ρε μαλάκα, άντε γ…..ρε μαλάκα, ξεκόλλα ρε μαλάκα. Κλείνεται κατά το βλάκας. Τον μαλάκα ταλαιπωρούν περιέργως διάφορα φιλοσοφικά ερωτήματα π.χ η κότα γέννησε το αυγό η η κατσίκα.

Η μαλακία αν και έλκει την καταγωγή της από την γνωστή παιδική συνήθεια δεν εκδηλώνεται ως πάθηση αν κοπεί σχετικά νωρίς, επίσης δεν έχει παρενέργειες αν χρησιμοποιείται για να ποικίλει το ερωτικό παιχνίδι….πάντοτε με μέτρο όμως. Φαίνεται να υπάρχει αύξηση της μαλακίας με την πάροδο του χρόνου…λέμε: για την ηλικία σου καλή η μαλακία σου. Στους ηλικιωμένους συγχέεται με την γεροντική ανία, απαλλάσσοντας έτσι τον πάσχοντα από το στίγμα του μαλάκα. Επίσης σε αυτή την ηλικία περιορίζονται και οι βλαπτικές συνέπειες της λόγω της επαγγελματικής και κοινωνικής απόσυρσης του υπερήλικα μαλάκα! Μόνο όταν απέλθει το μοιραίο απαλλάσσονται τα θύματα του, αν και συχνά υποφέρουν από άγχος και εφιάλτες ότι ο μαλάκας αναστήθηκε. Η επανένταξη των θυμάτων του μαλάκα σε υγιές περιβάλλον πρέπει να γίνεται προσεκτικά καθώς εκδηλώνουν παροδικό μαλακοφέρσιμο. Κλείνοντας την μικρή απόπειρα διερεύνησης του μαλάκα, συνοψίζοντας με το ρητό: Ο ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΣ 
Οι 22 τύποι του μαλάκα! - για να βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει...! 

1. Ο ορατός: κοίτα ένα μαλάκα 
2. Ο τεφάλ: ξεκόλλα ρε μαλάκα
3. Ο σταθερός: έμεινε μαλάκας
4. Ο αδιόρθωτος: ε τον μαλάκα 
5. Ο επώνυμος: έλα ρε Μαλάκα 
6. Ο νυχτωμένος: ξύπνα μαλάκα 
7. Ο χαμένος: που σε ρε μαλάκα; 
8. Ο φευγάτος: την έκανε ο μαλάκας 
9. Ο βαθμοφόρος: ά, τον αρχιμαλάκα 
10. Ο αμφίβολος: καλά μαλάκας είσαι; 
11. Ο διττός: και πούστης και μαλάκας 
12. Ο ευρεσιτέχνης: μαλάκας με πατέντα 
13. Ο εμετικός: τα ξέρασε όλα ο μαλάκας 
14. Ο καλοδεχούμενος: καλώς τον μαλάκα 
15. Ο εξακριβωμένος: είναι τελικά μαλάκας 
16. Ο επιρρεπής: Μη γίνεσαι μαλάκας τώρα 
17. Ο εκνευριστικός: άει γαμήσου ρε μαλάκα 
18. Ο ανεκδιήγητος: μα πόσο μαλάκας νάσαι! 
19. Ο αργοκίνητος: άντε ρε μαλάκα, κουνήσου 
20. Ο φαφλατάς: μιλάμε για πολύ χοντρομαλάκα 
21. Ο επαναλαμβανόμενος: την είπε πάλι ο μαλάκας 
22. Ο σωβινιστής: μαλάκας μπορεί να είμαι, πούστης όμως όχι!!
Δημοσίευση σχολίου