p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από την λαϊκή συνέλευση «Δεν Πληρώνω χαράτσια»




    Κάθε μέρα γινόμαστε όλο και πιο πολλοί. Με καθημερινές εξορμήσεις -ενημέρωσης-  σε γειτονιές και χωριά σε όλη την Ηλεία,  το κίνημα λαϊκής ανυπακοής σε αυτά τα βάρβαρα μέτρα μεγαλώνει!
    Ξεκινήσαμε από την πλατεία Δεξαμενής , επισκεφτήκαμε τις εργατικές κατοικίες του Πύργου, στη συνέχεια πήγαμε στη γειτονιά του  Αγ. Σπυρίδωνα  και στα χωριά Αλφειούσα, Βάρδα, Τραγανό,  Μυρσίνη και χθες το βράδυ στο Πελόπιο. Και βέβαια η κινητοποίηση κορυφώθηκε την Τετάρτη με παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύργου.
    Εκεί αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμαρχός μας εργάζεται για τα συμφέροντα του κόμματός του, παρά για τους πολίτες του τόπου μας. Ύστερα από τις εκκλήσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και του κόσμου που είχε κατακλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο, τα ψηφίσματα από τις γειτονιές του Πύργου, η στάση του Δημάρχου ήταν αποκαρδιωτική! Για μας δεν αποτελεί είδηση αυτή του η στάση. Αποκαλύπτει όμως την  άγνοια και την αδιαφορία  για τις πραγματικές ανάγκες  της κοινωνίας , για την ανεργία και τη φτώχεια που μπαίνει σε κάθε σπίτι.
 Παρόλα όσα συνέβησαν δεν στοχεύουμε στο να συνεχίσουμε μια άγονη όσο και αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση με τις δημοτικές αρχές. Κύριε δήμαρχε, από τις 8 /11 οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ έληξαν και ήδη ο φασιστικός φόβος έχει φωλιάσει στα νοικοκυριά της πόλης μας. Με τη μετάθεση του προβλήματος στο αόριστο μέλλον και με γενικόλογες κουβέντες δεν λύνετε το πρόβλημα! Σας καλούμε αυτή την ύστατη ώρα και προτού πιάσουν δουλειά οι εργολάβοι να πάρετε τις σωστές αποφάσεις.

    Εμείς συνεχίζουμε , αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο, ώστε κανείς συνάνθρωπός μας να μην πληρώσει το χαράτσι και να στερηθεί τα στοιχειώδη για μια αξιοπρεπή διαβίωση. Παλεύουμε, για να αποτρέψουμε την καταπάτηση του Συντάγματος της χώρας μας. Δε θα επιτρέψουμε να διακοπεί το ρεύμα των  συνανθρώπων μας.
   Αυτός ο αγώνας είναι πάνω απ' όλα ένας αγώνας αξιοπρέπειας που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί.
Έχουμε τη δύναμη να  καταργήσουμε τον νόμο στην πράξη και να βάλουμε ένα φρένο στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού!
     Γι' αυτό προτείνουμε : Λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, συνεχείς ενημερώσεις στα χωριά του νομού. Υπογεγραμμένα ψηφίσματα διαμαρτυρίας από γειτονιές, συλλογικούς φορείς, εργατικά σωματεία και κοινότητες. Παρέμβαση στα δημοτικά συμβούλια των Καλλικρατικών Δήμων του Νομού. Στέγαση των συνελεύσεών μας σε δημοτικά κτίρια και μετατροπή τους σε κέντρα αγώνα.
Ψήφισμα διαμαρτυρίας από την λαϊκή συνέλευση  «Δεν Πληρώνω χαράτσια» Παρασκευή 11 /11/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: