p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Αθανασόπουλου απο το Σύλλογο Αγίας Άννας

Με λύπη υποβάλλω την παραίτηση μου από το Δ.Σ του Συλλόγου του χωριού μας.
Πριν όμως, επιθυμώ να εκθέσω τους λόγους που με οδήγησαν σ αυτή την απόφαση.
Δέχτηκα με μεγάλη χαρά να γίνω μέλος του Δ.Σ,κατόπιν επικοινωνίας και πρότασης μέλους του Δ.Σ γιατί πραγματικά ήθελα και θέλω ό,τι καλύτερο για τον τόπο στον οποίο γεννήθηκα,μεγάλωσα και αγαπώ τόσο πολύ.Πίστεψα δε,ακόμα περισσότερο στα νέα παιδιά που θα απάρτιζαν το Δ.Σ ,στην δημιουργικότητά τους και στις νέες προτάσεις που
ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ...πίνακας  Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου 
ενδεχομένως θα είχαν για όλα τα θέματα που απασχολούν το χωριό μας,όπως πχ το περιβάλλον ,όντας διατεθειμένοι να συγκρουστούν ακόμα και με τα τοπικά συμφέροντα..
Περνώντας όμως ο καιρός,τίποτα από όλα αυτά που ήλπιζα να γίνουν ,δεν έγιναν.Καμία θέση δεν πάρθηκε για τα σκουπίδια στον Κούκου ,δίπλα στο ρέμα,από το οποίο ποτίζονται ζώα και καλλιέργειες.Προφανώς για εκείνους σημαντικότερο είναι τα γλέντια και η διασκέδαση στην πλατεία και στο σχολείο, ξεχνώντας οτι Στόχοι του συλλόγου δεν είναι μονάχα η ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος, η συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ των κατοίκων στην αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων .
Άλλος ένας σημαντικός λόγος που αποχωρώ είναι το γεγονός πως δεν μπορεί την ίδια μέρα που ένας συγχωριανός μας έφυγε από κοντά μας και πριν ακόμα γίνει η ταφή,ανεξάρτητα από το θρήσκευμα και την κυρίαρχη ιδεολογία,να στήνονται γλέντια από τον σύλλογο. Μένω πιστός στις αρχές και στις αξίες μου και πιστεύω πως ο σεβασμός στο νεκρό ήταν πάντα το κοινό χαρακτηριστικό μας. Δεν υπάρχει πολιτισμός, δεν υπάρχει λαός, που να μην είχε αυτό το σεβασμό. Η προσβολή ενός νεκρού και της μνήμης του, θεωρείται πράξη που ξεφεύγει από τα όρια και τις αρχές κάθε πολιτισμού και χαρακτηρίζει την έννοια της βαρβαρότητας.

Κλείνω με την ελπίδα πως θα έρθει σύντομα η μέρα που θα αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες που μας αναλογούν και θα θέσουμε επιτέλους σε προτεραιότητα το γενικό συμφέρον από το προσωπικό. Ο πολιτιστικός σύλλογος πρέπει να είναι ένα ζωντανό κύτταρο πολιτισμού στο χωριό μας .
Παραμένω απλό μέλος .... Ελπίζοντας πάντα σε έναν Σύλλογο ανεξάρτητο, σε ένα Σύλλογο πολιτισμού και δράσης.

Με εκτίμηση
Ανδρέας Αθανασόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: