p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018

Ξενύχτι στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα

«From Darkness to Light» (28-29/7)

Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, έργο του Ικτίνου, από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους της αρχαιότητας, γίνεται το επίκεντρο για την ολονύχτια βιωματική περφόρμανς «From Darkness to Light» της Αποστολίας Παπαδαμάκη. 
Οι θεατές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν να ξεπροβάλλει η ολόφωτη πανσέληνος του Ιουλίου (28 προς 29/7), να λάβουν μέρος στο δρώμενο με έμπνευση από τον χώρο των ονείρων και το φως του Απόλλωνα και να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου από το υψόμετρο των 1.130.
Η διεθνής χορογράφος, που τα τελευταία χρόνια ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με επίπονα και μεγάλα projects, προσκαλεί τους θεατές ή τους διανυκτερεύοντες να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα και να ζήσουν τη διαδραστική εμπειρία στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού ναού.
Χθες στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού παρουσιάστηκε η δράση παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου, η οποία υπογράμμισε τη σημασία της εκδήλωσης καθώς για την ολοκλήρωσή της το ΥΠΠΟ συνεργάστηκε με το υπουργείο Τουρισμού και άλλους φορείς. Οπως έγινε γνωστό, η χορογράφος θα παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον δουλειές της στον αρχαιολογικό χώρο της Δήλου και της Αρχαίας Ολυμπίας.
Αποστολία ΠαπαδαμάκηΑποστολία Παπαδαμάκη | 
Οι χορευτές, οι μουσικοί και οι θεατές θα δημιουργήσουν δίκτυο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από τον χορό, τη μουσική και το τραγούδι συνδεδεμένοι με αρχετυπικά θέματα που απασχολούν τον άνθρωπο. Η έννοια του όλου, η αντίληψη του φυσικού σώματος σε σχέση με την ψυχή και τον νου, η σύνδεσή του με τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και με τα στοιχεία της φύσης (φωτιά, αέρας, νερό, γη) και το ενωτικό στοιχείο όλων που είναι η Αγάπη (Εμπεδοκλής) συμπράττουν αρμονικά κάτω από τον έναστρο ουρανό του Επικούριου Απόλλωνα.
Η παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠΠΟ, τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΦΑ Αρχαιοτήτων Ηλείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ έλαβε ομόφωνα τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ.
Σύλληψη, χορογραφία, σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη. Πρωτότυπη μουσική: Τρύφων Κουτσουρέλης. Κοστούμια: Angelika Chilikova. Φωνή, κίνηση: Θοδωρής Χιώτης, Αλέξανδρος Λαγόπουλος. Σαντούρι: Fuad Ahmadvand. Χορευτές: Ειρήνη Κυρμιζάκη, Αντώνης Στρούζας, Ολγα Μουρουζίδου. Project coordinator: Ιωάννα Σακκέτα. Βίντεο: Θανάσης Παπαναγιώτου/ Φωτογραφίες: Μαρία Τούλτσα.
► Οι θεατές πρέπει να γνωρίζουν: επισκέπτες με ελεύθερη είσοδο (28/7). Τα δρώμενα ξεκινούν στις 20.00, καλό είναι να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια καθώς η παράσταση απλώνεται σε μεγάλο μέρος του αρχαιολογικού χώρου. Θα αναχωρήσουν μετά την ανατολή της πανσελήνου στις 23.00.
Διανυκτερεύοντες θεατές: θα βρίσκονται στον ναό στις 17.00, για να παρακολουθήσουν δίωρο σεμινάριο σκηνικής αντίληψης και δημιουργικής έκφρασης. Η αναχώρησή τους θα γίνει την Κυριακή 29/7 στις 9.00 και θα ακολουθήσει εκδρομή στην Ανδρίτσαινα με πρωινό παραδοσιακών προϊόντων. Κόστος συμμετοχής σεμιναρίου 31 ευρώ. Ο αριθμός των θεατών που θα διανυκτερεύσουν είναι περιορισμένος. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι στείλουν email στο fromdarknesstolightapollo@gmail.com. Αναλυτικές πληροφορίες στο: www.apostoliapapadamaki.com και στα social media:

Δεν υπάρχουν σχόλια: