p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Εκδρομή στο Δάσος της Φολόης


Το πανέμορφο δάσος της Φολόης επισκέφθηκαν οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου, όπου είχαν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, μαθαίνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες πληροφορίες για το μοναδικής ομορφιάς και σπουδαιότητας δρυοδάσος.

Με πολύ χαρά το πρωί της Τρίτης οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους, ξεκίνησαν για την εκδρομή τους. Φτάνοντας στο Κούμανι, επισκέφτηκαν το εκκλησάκι του Αγίου Αχιλλείου που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Χριστιανικής Ένωσης. Αφού προσκύνησαν ευλαβικά και άναψαν κεράκια βγήκαν και έπαιξαν στις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσής και σε κατάστημα της περιοχής όπου και ήπιαν αναψυκτικά και απόλαυσαν, το περιβάλλοντα χώρο.

Εξάλλου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πολλές και χρήσιμες πληροφορίες από τους εκπαιδευτικούς τους για το Δάσος της Φολόης, αφού πρόκειται για το μοναδικά, επίπεδο δάσος της Ελλάδας, έκτασης 218.000 στρεμμάτων που αποτελείται από βελανιδιά και είναι ενταγμένο στο δίκτυο ΝΑΤURA 2000 λόγω της σπουδαιότητάς του.

ΠΗΓΗ:ΠΑΤΡΙΣ ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: