p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Καταγγελία για Κακοδιαχείριση εκατομμυρίων Ευρώ στον Πυρόπληκτο Δήμο Ωλένης

( Κακοδιαχείριση ) εκατομμυρίων Ευρώ βοήθειας για τους πυρόπληκτους στο ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ
ΗΛΕΙΑΣ έγιναν έργα μόνο στο χωριό του δημάρχου το ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ


 Στο Δήμο Ωλένης στο νομό Ηλείας η βοήθεια εκατομμυρίων ευρώ για τους πυρόπληκτους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έγινε έργα μόνο στην έδρα του Δήμου, το Καράτουλα, που βρίσκεται στον κάμπο, μόλις 8 χλμ από τον Πύργο. Στα υπόλοιπα 15 χωριά του δήμου τα οποία υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές του 2007 ούτε ένα έργο δεν έγινε για την ανακούφιση των πυροπλήκτων (εκτός αν ένα καλτσέτο σε χωριά που σχεδόν δεν υπάρχουν παιδιά ανακουφίζει από τις ζημιές που δημιούργησαν οι φωτιές).
     Το χωριό ΚΟΥΤΣΟΧΑΙΡΑ του Δήμου Ωλένης του Νομού Ηλείας που έγιναν μεγάλες καταστράφες από την πύρινη λαίλαπα του 2007, το είχε επισκεφτεί αμέσως μετά τις πυρκαγιές ο νυν πρωθυπουργός και τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Σ’ αυτό το χωριό που επλήγη περισσότερο απ’ οποιοδήποτε άλλο δεν έγινε το παραμικρό. Το ίδιο συνέβη και στο χωριό μας το ΓΟΥΜΕΡΟ. Τουναντίον το χωριό ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ απ’ όπου κατάγεται ο Δήμαρχος και η πλειονότητα του δημοτικού συμβουλίου, με  λιγότερες καταστροφές έγιναν:
1. κλειστό γυμναστήριο (που απαιτεί 3-4 δημόσιους υπαλλήλους για τη λειτουργία του),
2. κέντρο υγείας  στον κάμπο (8 χλμ από τον Πύργο που διαθέτει νοσοκομείο),
3. βρεφονηπειακός σταθμός (σ’ένα χωριό 800 κατοίκων που απαιτεί 4-6 δημοσίους υπαλλήλους για τη λειτουργία του),
4. δρόμος πολυδάπανος ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ-ΜΑΓΟΥΛΑ (στον κάμπο ενώ τις μεγάλες ζημιές υπέστησαν τα ορεινά χωριά)
5. Καλτσέτο Γήπεδο, νέοι δρόμοι με άσφαλτο, φωτισμοί πολυδάπανοι πολυτελείας δρόμων κ.τ.λ.
   Τί δημοκρατία είναι αυτή και τι διαχείριση του δημόσιου χρήματος γίνεται όταν με απλή πλειοψηφία ενός εκλεγμένου μεν δημοτικού συμβουλίου 17 ατόμων του ΔΗΜΟΥ ΩΛΕΝΗΣ αλλά χωρίς κάποια άλλη γνώση ανθρώπων διατίθενται εκατομμύρια ευρώ βοήθειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό χωρίς κάποιον έλεγχο ούτε από την πολιτεία και τις αρχές, ούτε από τα πολιτικά κόμματα που τους επέλεξαν σαν υποψήφιους;
   Ποιος έλεγξε αν τα κονδύλια αυτά πήγαν σε ανάγκες πραγματικές και ανάλογες των αναγκών που δημιούργησαν οι φωτιές στα 15 χωριά και τί, ανάγκες ή συμφέροντα εξυπηρέτησαν τα έργα που έγιναν στην έδρα του δήμου το ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ  10 λεπτά από τον ΠΥΡΓΟ;
    Ντροπή και αίσχος οι πράξεις αυτές, θυσιάζουν το μέλλον των επομένων γενεών στο βωμό του ευφήμερου.    Ας ελέγξουμε ποιοί καταστράφηκαν από τις πυρκαϊές και ποιοί ωφελήθηκαν από τα κονδύλια στήριξης των πυρόπληκτων!
    Οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης, Βουλευτών, Δημάρχων κλπ. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους. Η πάταξη της κερδοσκοπίας, η εφαρμογή των νόμων, η ευημερία των πολιτών, η εμπέδωση της ηθικής στην κοινωνία, η διαχείριση της δημόσιας περιουσίας είναι αποκλειστικά ευθύνη των πολιτικών κομμάτων του 2010.
     Αυτά συνέβησαν στον Καποδιστριακό ΔΗΜΟ ΩΛΕΝΗΣ και τα 12 χρόνια της ύπαρξής του, όλα τα σημαντικά έργα έγιναν στην έδρα του δήμου και ψιχία στα υπόλοιπα Δ.Δ. (δημοτικά διαμερίσματα).
     Ιδιαίτερα στα ορεινά χωριά πλήρης είναι η εγκατάλειψη και των ανθρώπων και των μνημείων η σημασία των οποίων δεν αναγνωρίζεται.
     Αναλογιστείτε τι θα συμβεί με τον καλλικρατικό ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ χωρίς έλεγχο και δικλείδες ασφαλείας.
     Οι φόβοι μας πλέον είναι πολύ μεγαλύτεροι γιατί αποδείχτηκε στην πράξη ότι η πολιτική ελίτ που κυβερνά και διαφεντεύει τις τύχες και το μέλλον μας πειραματίζεται συνεχώς και αδιαφορεί για τ’ αποτελέσματα των πράξεών της, με την ατιμωρησία των στελεχών της.
   Το ίδιο θα συμβαίνει στην πλειοψηφία των Καποδιστριακών δήμων της χώρας, από πληροφορίες που έχουμε.
     Από την ανεξέλεγκτη κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση φτάσαμε εδώ που φθάσαμε στην Ελλάδα.

                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ ΗΛΕΙΑΣ ( ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ )
                                                            <<  Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  >>  

Δεν υπάρχουν σχόλια: