p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Στον τόπο καταγωγής του, στα ΤΣΙΠΙΑΝΑ της ΟΡΕΙΝΗΣ ΗΛΕΙΑΣ συνεχίζουν δυστυχώς να αδιαφορούν για τον μεγάλο  αγωνιστή μα πάνω απο ολα άνθρωπο.  ελπίζουμε η νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας επιτέλους να τιμήσει με κάποιο  Mνημείο φόρος τιμής στο ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ  στη γενέτειρα των ηρωϊκών Μπελογιανναίων«…Εμείς πιστεύουμε στην πιο σωστή θεωρία που διανοήθηκαν τα πιο προοδευτικά μυαλά της ανθρωπότητας. Και η προσπάθειά μας, ο αγώνας μας είναι να γίνει η θεωρία αυτή πραγματικότητα για την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο!
Αγαπάμε την Ελλάδα και  το λαό της περισσότερο από τους κατηγόρους μας. Το δείξαμε όταν κινδύνευε η ελευθερία, η ανεξαρτησία και η ακεραιότητά της και ακριβώς αγωνιζόμαστε για να ξημερώσουν στη χώρα μας καλύτερες μέρες, χωρίς πείνα και πόλεμο. Για το σκοπό αυτό αγωνιζόμαστε και όταν χρειαστεί θυσιάζουμε και τη ζωή μας…..» 
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

[Από την απολογία  του στο στρατοδικείο] 

Νέοι και νέες,

Εργαζόμενοι, Αγρότες, Αυτοαπασχολούμενοι, Άνεργοι 


Οι αξίες και τα οράματα για τις οποίες έδωσε τη ζωή του ο Νίκος Μπελογιάννης, εξακολουθούν να εμπνέουν τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες.

Ο ηρωισμός και οι θυσίες των κομμουνιστών αγκαλιάζουν το χθες και το σήμερα, αποτελούν πολύτιμη παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές.

Γι  αυτό, 59 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Μπελογιάννη (30-3-1952 ) , τα παραπάνω λόγια, είναι επίκαιρα όσο ποτέ άλλοτε, αφού  απέναντι στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, στην ολομέτωπη επίθεση σ’ όλα τα επίπεδα ενάντια στους εργαζόμενους και στα φτωχά λαϊκά στρώματα, μία και μοναδική λύση υπάρχει,Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ  !!!

Στα 93 χρόνια ζωής του το ΚΚΕ, αποκαλύπτει και αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναδεικνύει το ζήτημα των ενδoϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για το μοίρασμα των αγορών, τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων. Αντιτάσσεται στη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων, στην αλλαγή των συνόρων.

Αντιπαλεύει σταθερά τη στρατηγική των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, συγκρούεται με την  πολιτική που κινείται στη βασική γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Συγκρούεται με την αντιλαϊκή πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την ανατροπή εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την πολιτική εμπορευματοποίησης της Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας.

Η δράση, η πάλη μας , αναπτύσσεται σε όλα τα επίπεδα. Αναδεικνύουμε και παλεύουμε για να γίνει συνείδηση, ότι υπάρχει διέξοδος, υπάρχει προοπτική. Είναι η πρόταση του ΚΚΕ, που ακουμπάει στην ανάγκη οικοδόμησης μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, μιας κοινωνίας που θα κινείται με το κριτήριο της εξασφάλισης μιας συνεχώς διευρυνόμενης οικονομικής, πολιτιστικής ευημερίας.

Το ΚΚΕ, παλεύει μεν για το Σοσιαλισμό, όμως σήμερα, απευθύνει την πρότασή του προς τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, για την συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού - Αντιμονοπωλιακού Μετώπου, για την κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα δρα με όρους κινήματος.

Η αντιιμπεριαλιστική - αντιμονοπωλιακή συμμαχία που προτείνει το ΚΚΕ, έχει ως στόχο τη νίκη της στο επίπεδο της πολιτικής εξουσίας, τη κατάκτηση της λαϊκής εξουσίας που θα οργανώσει και θα διαμορφώσει τη λαϊκή οικονομία.

Βασικά της χαρακτηριστικά είναι  η κοινωνικοποίηση των βασικών  και συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής,  ο παραγωγικός συνεταιρισμός,  ο πανεθνικός σχεδιασμός, ο εργατικός  λαϊκός έλεγχος, οι νέοι λαϊκοί  θεσμοί εξουσίας, που θα εκφράζουν  τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, θα συγκρούονται με τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

ΤΙΜΑΜΕ  ΤΟ ΝΙΚΟ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ  Κ.Κ.Ε. ΙΣΧΥΡΟ- ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΪΚΟ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
Νέοι και νέες, εργαζόμενοι ,
Όπως και τότε, έτσι και τώρα!

Σήμερα  η ταξική πάλη μπορεί να μην απαιτεί  θυσίες σαν του Μπελογιάννη και  των συντρόφων του. Απαιτεί, όμως, θυσίες από τις «ατομικές υποχρεώσεις» του τρόπου ζωής μιας άχαρης καπιταλιστικής καθημερινότητας, που πασχίζει να επιβάλει ως πραγματικότητα ατομικά πρότυπα και αξίες, έτσι που να ορθώνονται εμπόδια στην οργανωμένη δράση.

Το ΚΚΕ άντεξε και αντέχει και θα συνεχίζει να δρα με την ίδια αταλάντευτη πίστη και στο μέλλον, γιατί η κοσμοθεωρία του θεμελιώνεται επιστημονικά από τους νόμους της ίδιας της ιστορικής εξέλιξης. Το ΚΚΕ, στηριγμένο στην επιστημονική θεώρηση ότι το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό - κομμουνισμό είναι νομοτελειακό και αναπόφευκτο, στηριγμένο στο μαρξισμό - λενινισμό, έχει τη δυνατότητα γνώσης και κατανόησης της ιστορικής εξέλιξης και των νομοτελειών της κοινωνικής ζωής, αλλά και τη δυνατότητα επεξεργασίας σωστής στρατηγικής και τακτικής, τη δυνατότητα μελέτης και πρόβλεψης των εξελίξεων

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 9/4/2011,  στην ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Ώρα 7,30 μ.μ. κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Νίκου Μπελογιάννη.

Πολιτική  Ομιλία από τον Χρήστο Γιάνναρο, Γραμματέα της Ν.Ε. Ηλείας και μέλος της Ε.Π. Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Θα ακολουθήσει  συνεστίαση στο κέντρο «ΑΙΓΛΗ»

Στο δρόμο του  ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
Ενάντια στην πλουτοκρατία και  τον Ιμπεριαλισμό

Για το Λαό, τη Συμμαχία, το Σοσιαλισμό

ΚΚΕ- Νομαρχιακή Επιτροπή Ηλείας

Δημοσίευση σχολίου