p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Ξεπούλημα λιμανιών Πάτρας-Κατακόλου καταγγέλλει η Αριστερή Παρέμβαση


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ
ΠΑΤΡΑΣ, ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ


  Το κατεπείγον ξεπούλημα των λιμανιών της Πάτρας (μαζί με το παραλιακό μέτωπο που τάχα είχε παραχωρηθεί στο Δήμο) και του Κατακόλου Ηλείας, το γενικότερο σκανδαλώδες ξεπούλημα λιμανιών – ΔΕΚΟ – δημόσιας περιουσίας, αποτελεί «πρόγευση» του Τρίτου Μνημονίου και του «Μεσοπρόθεσμου Προκρούστη», άθλιο «δείγμα γραφής» της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και σοβαρό πλήγμα στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα. Αποτελεί ευθεία υπονόμευση και ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προοπτικής της Δυτικής Ελλάδας σε όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας μαζί με άλλες αρνητικές εξελίξεις (κατάργηση τρένου, ακρωτηριασμός Ολυμπίας Οδού, συρρίκνωση και καθυστέρηση άλλων βασικών υποδομών).

  Οι άθλιοι «λογιστές» του Μνημονίου και «Ταλιμπάν» των ιδιωτικοποιήσεων, μιλάνε για τα «έσοδα που θα εισπράξουν», ενώ είναι γνωστό ότι όλα, μέχρι το τελευταίο Ευρώ, θα πάνε στους τοκογλύφους δανειστές για το ληστρικό χρέος (Νόμος 3986/2011). Στο λαό της Δυτικής Ελλάδας θα μείνουν μόνο η λεηλασία του πλούτου του, η φτώχεια και η υπανάπτυξη του, η υπερεκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού του, περισσότερα σκουπίδια και μόλυνση, μεγαλύτερη καταστροφή στο περιβάλλον.
  Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όλο το λαό της Δυτικής Ελλάδας σε άμεσο, ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα για τη ματαίωση του ξεπουλήματος των λιμανιών της Πάτρας και του Κατακόλου και γενικότερα του δημοσίου πλούτου. Για την πραγματική, οριστική και χωρίς όρους παραχώρηση ολόκληρου του παραλιακού μετώπου της Πάτρας στο Δήμο και στους κατοίκους της πόλης. Αγώνας που απαιτεί την άμεση συγκρότηση ενός πανεργατικού-παλλαϊκού μετώπου ρήξης και ανατροπής του Μνημονίου, του «Μεσοπρόθεσμου» και των νόμων που τα συνοδεύουν, την ανατροπή συνολικά της αντιλαϊκής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και της επίθεσης ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: