p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Η έκκληση της Ολυμπίας και της Ηλείας και στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Η φωνή εναντίωσης της Ηλείας και της Ολυμπίας για την κλοπή της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ακούστηκε και στο Καλλιμάρμαρο! Φίλοι του Ολυμπισμού και εκπρόσωποι συλλόγων και ενώσεων πολιτών με καταγωγή από την Ηλεία, έδωσαν το παρόν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και κατάφεραν να  αποσπάσουν την προσοχή των επισήμων και λοιπών παρευρισκομένων στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους 2ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Ναντζίν.


Την εκδήλωση διαμαρτυρίας οργάνωσε και συντόνισε το Ινστιτούτο Ολυμπισμού «Terra Olympia»,  μέσω του Προέδρου του κ. Παναγιώτη Αχιλλεόπουλου. Παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Ολυμπίων της Αθήνας κος Κώστας Βλάμης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κουμανιωτών κος Διονύσιος Αλεξανδρόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πέρσαινας κος Γιώργος Αποστολόπουλος, του Συνδέσμου των Εν Αθήναις Πυργίων κα Ζωή Σπυροπούλου, του Συλλόγου Νεοχωριτών Κυλλήνης κος Ζώης Ζορμπάς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λεχαινιτών κος Κώστας Παναγιωτόπουλος, του Συνδέσμου Αμαλιαδιωτών κα Δήμητρα Πουρνάρα και δεκάδες άλλοι ηλείοι που διαμένουν στο Λεκανοπέδιο Αττικής.


Το Ψήφισμα – Έκκληση της Ολυμπίας (σε ελληνικά – αγγλικά) ενάντια στην  βεβήλωση της ιερής Ολυμπιακής Φλόγας, μοιράστηκε στον κόσμο, στους επισήμους, και τους αξιωματούχους του Ολυμπιακού Κινήματος, κάτω από τις απειλές του υπεύθυνου για την ασφάλεια της εκδήλωσης ταξίαρχου, επικεφαλής μεγάλης δύναμης ανδρών της αστυνομίας, που περιφρουρούσαν το Στάδιο.

Βεβαίως, όλοι οι ιθύνοντες και επίσημοι που έλαβαν το ψήφισμα, μεταξύ αυτών και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κος Κάρολος Παπούλιας, γνώριζαν καλά τις ενστάσεις και αντιδράσεις που έχει δημιουργήσει το θέμα της μεταφοράς της αφής της Φλόγας στην Αθήνα, έπειτα από τα διαβήματα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και πολλών ακόμη εκπροσώπων φορέων, συμπεριλαμβανομένου του “Terra Olympia”.  

Η Τελετή Αφής και Παράδοσης της Αθηναϊκής Φλόγας στους διοργανωτές των 2ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, εξελίχθηκε από μεγάλη γιορτή του Ολυμπισμού και της Ανθρωπότητας,  σε φιάσκο, δεδομένου ότι στο Καλλιμάρμαρο μπορούσαν να εισέλθουν και να παρακολουθήσουν την εκδήλωση μόνο όσοι είχαν πρόσκληση. Σε μια πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, δυστυχώς, λιγότερο από 400 άτομα, κατά κύριο λόγο μαθητές, προσήλθαν και είδαν την Φλόγα να ανάβει με φόντο τα ψυχρά, άδεια  μαρμάρινα έδρανα του Σταδίου και να παραδίδεται στους κινέζους διοργανωτές.

Μετά το πέρας της τελετής, το Ινστιτούτο Ολυμπισμού «TERRA OLYMPIA», σε σύντομες μεμονωμένες συναντήσεις του Προέδρου του με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ανδριανό και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ κ. Καπράλο, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στην συζήτηση των επίσημων φορέων που έχει ήδη ανοίξει και θα εξελιχθεί το επόμενο διάστημα για την μόνιμη επίλυση του ζητήματος της Ολυμπιακής Φλόγας. Προηγουμένως, τα παραπάνω πρόσωπα παραδέχθηκαν το δίκαιο αίτημα της Ολυμπίας και της Ηλείας, γεγονός που επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία, ότι η «ύβρις» της Αφής της Φλόγας στην Αθήνα την 30/4/ δεν θα επαναληφθεί.

Το “Terra Olympia” έδωσε το παρόν και στην επιτυχή αντι-εκδήλωση στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συνέδραμε στην ενημέρωση του κόσμου και την συλλογή υπογραφών συμπαράστασης. Με την ίδια αγωνιστική διάθεση θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του υπέρ της Ηλειακής Ολυμπιακής Γης και με σκοπό ο Ολυμπισμός να καταστεί τρόπος σκέψης και βίωμα κάθε πολίτη.  
Δημοσίευση σχολίου