p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Γέμισε με παιδικά χαμόγελα η Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας

Στην Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη της Ανδρίτσαινας πραγματοποιήθηκε χτες η έναρξη του προγράμματος 'Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2016' που υλοποιείται υπό την αιγίδα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδας, και το οποίο στηρίζουν χορηγοί όπως ο Σύλλογος Ολυμπίων, Σύλλογος Ανδριτσάνων, Σύλλογος Φίλων Βιβλιοθήκης Fribourg, ‪#‎ΦΙΓΑΛΕΙΑnews24‬ αλλά και ιδιώτες. Η ευαισθητοποίηση και η βοήθεια των εθελοντών οδήγησε στην προετοιμασία 44 εκδηλώσεων, οι οποίες αποβλέπουν στην ψυχαγωγία των παιδιών της περιοχής μας ηλικίας 05 – 15 ετών, μέσα από την ελεύθερη έκφραση και τη δημιουργία .
Την Πέμπτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε λοιπόν η έναρξη στο χώρο της βιβλιοθήκης ο οποίος γέμισε με παιδικά χαμόγελα και ορεξάτα παιδιά της περιοχής έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φέρουν εις πέρας κάθε δράση που είχε προγραμματιστεί. Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού ήταν αυτό που εντυπωσίασε περισσότερα τα παιδιά ενώ και οι δράσεις δημιουργικότητας και τα παιχνίδια λέξεων τράβηξαν τον ενδιαφέρον τους.
Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης άψογα διοργάνωσε αυτή τη γιορτή για τα παιδιά, μια γιορτή παράδειγμα για πολλές άλλες βιβλιοθήκες της χώρας αλλά και ταυτόχρονα κάλεσμα μέσω αυτής για την συμμετοχή περισσότερων παιδιών από ολόκληρη την Επαρχία Ολυμπίας στις δράσεις της Βιβλιοθήκης.
Χτές Παρασκευή 17 Ιουνίου ολοκληρώθηκε και η δεύτερη μέρα έναρξης των δράσεων με την δράση 'το μπλουζάκι του εξερευνητή', η οποία προσέλκυσε και πάλι το ενδιαφέρον των παιδιών που συμμετείχαν.
Πληροφορίες για τις δράσεις:
Ιστοσελίδα: www.andritsainalibrary.gr
Facebook: Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ανδρίτσαινας
Πληροφορίες: Αντωνία Βλαχούση - Τηλ. 26260-22242

Δεν υπάρχουν σχόλια: