p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 19 Ιουνίου 2016

Ολυμπιακοί Αγώνες Ελαιολάδου στην Αρχαία Ολυμπία

Στην Αρχαία Ολυμπία στις 2/3 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ένα Διεθνές Συνέδριο, με θέμα το ελαιόλαδο και τις θρεπτικές και κυρίως τις θεραπευτικές του ιδιότητες, που βασίζονται στα συστατικά του και κυριώς στην Ελαιοκανθάλη. Εξετάστηκαν με την μέθοδο NMR. Εξετάστηκαν 565 δείγματα απο περίπου 20 χώρες. Τα τρία πρώτα βραβεία δόθηκαν σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ελαιόλαδα.
 Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει αναπτυχθεί απ’ το Καποδιστριακό μας πανεπιστήμιο και αποτελεί και αποτελεί Διεθνώς αναγνωρισμένη μέθοδο, που έχει ανακαλύψει το δίδυμο των καθηγητών dr. Prokopi Magiati και dr. Eleni Melliou.
Η «Ελαία» (σύμπτωση;) ως μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, προσέφερε το συγκεκριμένο βίντεο για την έναρξη του συνεδρίου, και άλλο ένα για το τέλος του. Το τέλος είχε θέμα τον Πρώτο Κυβερνήτη μας τον Ιωάννη Καποδίστρια.
 «Συμπτωματικά» το πρώτο βραβείο πήγε στην Κέρκυρα. Το όνομα του συγκεκριμένου ελαιολάδου GOVERNOR, με ετικέτα τον Ιωάννη Καποδίστρια.
 Το δεύτερο βραβείο στο ελαιόλαδο DIVINUS απο ελαιώνες του Αγίου Όρους. DIVINUS θα πει Θεϊκός, όπως άλλωστε Θεϊκή και η προέλευση του ευλογημένου δένδρου της Ελιάς.
Το εισαγωγικό βίντεο:

Το τραγούδι «Ελιάς Στεφάνι» σε μουσική του συνθέτη Γιώργου Βούκανου και στίχους του Ιωάννη Κορνιλάκη, που εμπεριέχεται στην Α΄Έκδοση του πονήματος με τίτλο «Ιωάννης Καποδίστριας ο Άγιος της πολιτικής» (2010), αποτέλεσε και το επίσημο «κλείσιμο» του συνεδρίου της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης:

Δεν υπάρχουν σχόλια: