p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

ΜΙΝΘΗ..... ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ!



Η Μίνθη είναι μικρό χωριο στη βόρεια πλευρά του όρους Μίνθη (υψόμετρο1345 μ). Πήρε το 'ονομα από το ομόνυμο φυτό που αφθονεί στην περιοχή Σύμφωνα με τη μυθολογία η Μίνθη ήταν νύμφη την οποία ερωτεύτηκε ο Πλούτωνας. Η Περσεφώνη ανακάλυψε αυτό το δεσμό και ο Πλούτωνας την μεταμορφωσε στο ομόνυμο φυτό για να αποφυγει τη ζηλοτυπία της Περσεφώνης.

Συμφωνα με Ιστορικές πηγές και αρχεία η περιοχή κατoικείται από τα αρχαία χρόνια, αργότερα από τους Βυζαντινούς και τους Φράγκους, οι οποίοι κυριάρχησαν στην περιοχή φτιάχνοντας το ισχυρό κάστρο Αράκλοβο.




Αναφέρεται σαν οικισμός σε Ενετικά αρχεία ( απογραφή του πληθισμού της περιοχής το 1690) και μετά την οριστική κατάληψη της επαρχίας Ολυμπίας, η περιοχή περιήλθε στους Τούρκους και τα τελειταία χρόνια πριν την απελευθέρωση η Μίνθη ήταν τσιφλίκι των Λαλαίων Τούρκων.

Το σπίτι βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του χωριού με θέα στα Γορτυνιακά βουνά και είναι χτισμένο με τον τρόπο και τα υλικά της περιοχής. Απέχει 25 χμ από την Ζαχάρω. 30 χμ από την Ανδρίτσαινα και 45 χμ από τον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.
ΠΗΓΗ: http://minthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: