p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ, Παραμένουν όπως και πέρσι οι ειδικές Λάλας και Φολόη.

H ΑΟΛΑΠ με την έγκριση της ΕΘΕΑ στις 20-21 Μαρτίου 2010 διοργανώνει το
32ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ στο νομό Ηλείας.
Ο Αγώνας είναι ο πρώτος γύρος του 46ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Ραλλυ και προσμετρά στο Κύπελλο Χωμάτινων Ραλλυ  και στο Πρωτάθλημα (Sporting) των Ιστορικών Αυτοκινήτων.
Ο αγώνας έχει συνδιοργανωτή την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας και την υποστήριξη του Οργανισμού Κέντρων Άθλησης Δήμου Πύργου, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Φολόης.
Μικρές είναι οι αλλαγές στην φετινή έκδοση του 32ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ χωρίς όμως να αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αγώνα, που παραμένει χρόνια τώρα στην κορυφή των προτιμήσεων αγωνιζομένων και θεατών.
Ο Αγώνας αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές (4 επαναλαμβανόμενες) με συνολικό μήκος 101Km και συνολικό μήκος του αγώνα 250 Km.
Οι βασικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι έχουν να κάνουν με την προσθήκη μιας νέας ειδικής διαδρομής και στον περιορισμό τμήματος  μίας άλλης.
Ετσι «κόβονται» τα τελευταία στενά χιλιόμετρα της Κάμενας η οποία γίνεται 8 περίπου χιλ. και προστίθεται μια εντελώς νέα Ε.Δ η Νεμούτα 9 περίπου χιλ/τρων. Παραμένουν όπως και πέρσι οι ειδικές Λάλας και Φολόη.


Χαρακτηριστικό του αγώνα είναι η ευκολία πρόσβασης των θεατών στις ειδικές διαδρομές.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Δευτέρα 1 Μαρτίου και λήγουν την Τετάρτη 10 Μαρτίου στις 23:00.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της ΑΟΛΑΠ (28ης Οκτωβρίου 11 5ος όροφος Πύργος Ηλείας ) καθημερινά από τις 10:30 έως 14:30 & 18:30 έως 22:00. Τηλ/Fax: 2621022165 ή 2621021277 κιν. 6937114349 e-mail : aolap @ otenet.gr και πληροφορίες στις ιστοσελίδες της λέσχης www.olympiakorally.gr & www.aolap.gr.
Την ημέρα που ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχών (1-3-10) θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της λέσχης οι χάρτες, το ωράριο και το road book του αγώνα.
Οι αναγνωρίσεις διαδρομών με ελεύθερο αριθμό περασμάτων πρέπει να γίνουν  σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς για όσο το δυνατόν λιγότερη όχληση των κατοίκων των περιοχών.
Ο διοικητικός και τεχνικός έλεγχος θα γίνει στο ιδιωτικό ΚΤΕΟ ΙΟΝΙΚΗ Α.Ε. στην Συντριάδα Πύργου  το Σάββατο 20 Μαρτίου από τις 14:00 έως τις 18:00.
Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα στις 20:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου , την Κυριακή 21 Μαρτίου ο αγώνας θα εκκινήσει στις 9:00 και θα τερματίσει στον Πύργο στις 15:40.
Το Service Park θα βρίσκεται όπως και πέρσι στο χώρο της Εμποροπανήγυρης Στρεφίου (τοπικό διαμέρισμα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας ) που βρίσκεται στην Ε.Ο. Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας και θα παραχωρηθεί στους αγωνιζόμενους μετά τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο.
Οι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που θέλουν να καλύψουν τον αγώνα παρακαλούνται να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο γραφείου τύπου κ. Γιάννη Σπυρούνη στο τηλ: 6976 869414 ή  ( email: jspirounis@yahoo.gr) γι
α την χορήγηση διαπιστεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: