p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Διοργάνωση 2ου Επικούριου Δρόμου στην Φιγαλεία

Διοργάνωση 2ου Επικούριου Δρόμου στις 13 Αυγούστου
(ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΝΑΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ -14 ΠΕΡΙΠΟΥ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ - 
Μετά την επιτυχημένη  διοργάνωση του Αγώνα Δρόμου Θέματος, το Καλοκαίρι του 2010, με τη συμμετοχή αθλητών που πρωταγωνιστούν στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας προσκαλέσουμε και φέτος, στον 2ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ, που θα λάβει χώρα στις 13 Αυγούστου 2011, στις 8:30 το πρωΐ, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα.
Θέλουμε να πιστεύουμε, με τη συμμετοχή και βοήθειά σας, αλλά και με αξιοποίηση στον προγραμματισμό της περσινής εμπειρίας, ο 2ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία και θα καταστεί ένας θεσμός, Πανελλήνιου κύρους, που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη και δικαιούνται οι Ιστορικοί τούτοι Τόποι.

Σύνοψη:
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου - Ημέρα Σάββατο στις 8:30 το Πρωί
Χώρος έναρξης:  προαύλιος χώρος του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα, στο Κωτύλιο
Διαδρομή:  Ναός –Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας
Απόσταση:  14 χιλιόμετρα περίπου.
Συμμετοχή:  18 ετών και πάνω με προσκόμιση δελτίου ή Ιατρικής βεβαίωσης.
Διοργανωτές:  Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας,  Περιβολίων, Δραγωγίου,
            Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας.  
Δήλωση συμμετοχής μέχρι Δευτέρα 8 Αυγούστου το αργότερο στα τηλέφωνα: 
Διονύσιος Θεοχάρης 6947835 223 Πρόεδρος Συλλόγου Φιγαλέων και
Γιώργος Κανελλόπουλος 6972278868 Αντιπρόεδρος
Ιστορικό- Συμβολισμοί
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών – Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Στομίου και Καστρούγκαινας και οι Τοπικοί Φορείς, συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, για 21 Συναπτά έτη, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, στα Φιγαλικά Χωριά και τον Επικούριο Απόλλωνα
Από ΤΑ ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2010, τα 20α ΦΙΓΑΛΕΙΑ, αποφασίσαμε και εντάξαμε και μία Αθλητική Εκδήλωση, πανελλήνιας, ή δυνατόν απήχησης, ενός Αγώνα Δρόμου μεγάλης Απόστασης, από τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, που βρίσκεται στις Βάσσες, στο Κωτύλιο Όρος, το Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, όπως λέει και Περίφημος Περιηγητής Παυσανίας, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, με κατάληξη την Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, την Αειφόρο Πηγή, μιας και τρέχει το ζωοποιόν Ύδωρ από τον 4ο Αιώνα, ο Αγώνας δε ονομάσθηκε «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».
Σημειώνεται, ότι, την ίδια μέρα και μία και μισή ώρα νωρίτερα, στα πλαίσια των ΦΙΓΑΛΕΙΩΝ, γίνεται μαζική πεζοπορία πολιτών ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Αυτό συμβολίζει και γίνεται σε ανάμνηση, της επιστροφής των Αρχαίων Φιγαλέων από το Κωτύλιο, στην Πόλη, μετά την ίασή τους από τον Απόλλωνα από τον φοβερό λοιμό- στον οποίον για τον λόγο αυτό έδωσαν το προσωνύμιο Επικούριος,
Οι Δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», συμβολίζουν τους νέους, Φιγαλείς, που σίγουρα θα έτρεξαν, για να φέρουν το Μήνυμα, «ΙΑΘΗΜΕΝ», φράση που αποτελεί και το επιφώνημα των αθλητών.
Επειδή, οι προϋποθέσεις- απόσταση – συνθήκες –Συμβολισμός- διαδρομή μεταξύ δυο Ιερών Παγκοσμίου Εμβέλειας Μνημείων και επί μεγάλου μέρους της Ιεράς Οδού των Φιγαλέων, υπάρχουν, εμείς δε είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην επιτυχία και καθιέρωσή του, ζητάμε τη βοήθεια σας για την προσέλκυση αθλητών, που θα τιμήσουν και θα τους τιμήσουμε με την εκδήλωσή μας.
Οι Σύλλογοι μας, πέραν  των καθιερωμένων μεταλλίων για τους νικητές θα δώσουν αναμνηστικό πάπυρο σε κάθε συμμετέχοντα
Ευχαριστώ για την  προσοχή σας
Με τιμή
Διονύσιος Θεοχάρης
Πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Φιγαλέων
Δημοσίευση σχολίου