p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου

Οι Γιατροί του Κόσμου, κατόπιν πρόσκλησης, θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου στο Νομό Ηλείας. 
Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 7 & 8 Απριλίου 2012. 
Συγκεκριμένα, στο Κέντρο Υγείας Σιμόπουλου θα βρίσκονται γυναικολόγος, καρδιολόγος, ορθοπεδικός, παθολόγος, παιδίατρος και θα πραγματοποιηθούν υπέρηχοι, καρδιολογικές εξετάσεις καθώς και τεστ ΠΑΠ. 
Σκοπός αυτής της δράσης είναι η κάλυψη των ιατρικών αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που δεν μπορούν να καλυφθούν από το Κέντρο Υγείας. 
Οι εθελοντές ιατροί που θα συμμετέχουν στην αποστολή καθώς και το

απαραίτητο φαρμακευτικό υλικό θα μεταφερθεί στην περιοχή με τη βοήθεια των JPFORUM , οι οποίοι έχουν αναλάβει και τη διακομιδή ανθρώπων από τα γύρω χωριά που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο Κέντρο Υγείας. 




* * *

Σχετικά με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 14 συνολικά τμήματα (Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία, Ελβετία, Καναδάς, Ιαπωνία και Αργεντινή). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.
Συμπληρώνοντας 22 χρόνια συνεχούς δράσης το 2012, οι Γιατροί του Κόσμου έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.
Περισσότεροι από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί αποστολές ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Τανζανία, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των αποστολών, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: