p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Η …«ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ


Η …«ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ» ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
Ο «αποσπασματάρχης» Υπουργός κ. Λυκουρέτζος καρατομεί
την ηγεσία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
και η Μνημονιακή Συγκυβέρνηση αναθέτει (δηλ. βολεύει) σε …ημέτερους!
            Γνωστή η υπόθεση των εκατοντάδων τυφλών της Ζακύνθου (που ξαφνικά είδαν το φως τους) και λοιπών περιστατικών (φακελάκια, καθυστερημένες ή «μαϊμου»  ΕΔΕ κλπ) γεγονότων που συνταράσσουν την άμοιρη από πλευράς υγειονομικής περίθαλψης Δυτ. Ελλάδα και βεβαίως τη χώρα σύμπασα.
            Τώρα λοιπόν, ο νέος «αναμορφωτής» Ηρακλής της Υγείας Υπουργός (διορισμένος από τη Συγκυβέρνηση για να …καθαρίσει το χώρο της Υγείας, σύμφωνα με τις  τροϊκανές επιταγές), είδε κι αυτός το φως το αληθινόν και καρατομεί «εν ψυχρώ» ακόμη και το προβεβλημένο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πρώην Νομάρχη και νυν Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κατσικόπουλο (ο οποίος μίλησε για «χταπόδια που δεν τον αφήνουν να κάνει τη δουλειά του»!), και τι κάνει; Αφού κρατάει για τον ευατό του το προνόμιο του διορισμού του Διοικητή κάποιου (άγνωστον ακόμη) εκ της ΝΔ,  διορίζει ως Υποδιοικητές ένα ιατρό πρώην βουλευτή Ηλείας εκ του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ τον κ. Αντωνακόπουλο και μια νοσηλεύτρια την κ. Αλμπάνη εκ της ΔΗΜΑΡ (δηλονότι εκ του συνοδοιπόρου ή μεταλλαγμένου νέο-ΠΑΣΟΚ).

            Και ναι μεν για την δεύτερη δεν γνωρίζουμε τις ικανότητες της και την προηγούμενη δράση της (πλην της προτάσεως εκ της ΔΗΜΑΡ), για τον πρώτο Υποδιοικητή κ. Αντωνακόπουλο, εμείς οι ορεινοί Ηλείοι τον παραγνωρίζουμε μάλιστα. Ως αντινομάρχης Υγείας επί παντοδυναμίας ΠΑΣΟΚ, και ενώ ο μελιταίος πυρετός ήταν Δίβρη χειρότερος από το λοιμό των Αθηνών που περιγράφει ο Θουκυδίδης (τα ¾ των κτηνοτροφικών οικογενειών της Δίβρης, περίπου 160 κρούσματα !!!) δηλ. ασθενούσαν από  μελιταίο πυρετό (πανδημία), εκείνος διαφήμιζε το μελιταιονισμένο κρέας και  έδινε στοιχεία για 4 (αριθμός τέσσερα) κρούσματα σε ολόκληρη της Ηλεία!… και άλλα που δεν είναι του παρόντος.
            Γι αν δούμε, τώρα τον «αποσπασματάρχη» κ. Υπουργό Υγείας τι άλλο μας επιφυλάσσει μετά τους μελλοθανάτους καρκινοπαθείς που δεν μπορούν ν΄ αγοράσουν  τα φάρμακά τους, μετά τα «περήφανα γερατειά» (αυτό είναι προσφιλές Πασοκικό ανέκδοτο…) που τα καταδικάζει σε σύντομη … «ευθανασία» κλπ, κλπ.
            Και τέλος, για να πούμε και τα δικά μας, τα της Δίβρης και της ορεινής Ηλείας. Ας κοιτάξει  το πόσιμο νερό των Υδραγωγείων μας, όπου το κολοβακτηρίδιο υπερτερεί σε μόλυνση και αυτής στην Ουγκάντα της Αφρικής, ας κοιτάξει να μας δώσει το Κέντρο Υγείας που μας υπέκλεψε η αλήστου μνήμης Πασοκική εποχή που συνέχισε η Νεοδημοκρατική κυριαρχία (που τώρα συμβιώνουν). Δεν ξέρεις, μπορεί τώρα που «ματώνει» η καρδιά της μητερούλας Μέρκελ, να δούμε κι εμείς άσπρη μέρα… Ίδωμεν.

Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»)

Δεν υπάρχουν σχόλια: