p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ «ΝΙΚΗΣ» ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ


* Δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες αδελφοποίησης με το Γκρίνουιτς

 
  Ο  δήμος  Αρχαίας  Ολυμπίας στα πλαίσια της ανάπτυξης των διεθνών του σχέσεων , και  συνεπής με την πρωτοβουλία του , να δρομολογεί πρώτος σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης  με την  κάθε  διοργανώτρια πόλη των Ολυμπιακών Αγώνων , προώθησε το ίδιο πλαίσιο και με το Λονδίνο, πόλη που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους «παραολυμπιακούς» Αγώνες του 2012 .
  Για το λόγο  αυτό ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς , σε διάστημα λίγων μόλις ημερών , επισκέφτηκε δύο φορές  το  Γκρίνουιτς όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ντέιβιντ Γκραντ  , τον πρόεδρο του ΔΣ κρις Ρόμπετς   και άλλα μέλη της δημοτικής αρχής  βάζοντας έτσι  τον «πρώτο λίθο» για την σύναψη σχέσεων συνεργασίας των δύο πόλεων. Πέραν των υπολοίπων δραστηριοτήτων που είχε την ευκαιρία να αναπτύξει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας ,  ουσιαστικά θεμελίωσε και την αδελφοποίηση της Αρχαίας Ολυμπίας με την βρετανική πόλη την οποία ετησίως επισκέπτονται εκατομμύρια κόσμου από όλο τον κόσμο.  
  Η τελευταία του επίσκεψη του  δήμαρχου συνδυάστηκε  με τις  εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν και αφορούσαν τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος της Νίκης σε κεντρικό δρόμο της πόλης.
 Το άγαλμα , έργο των Ελλήνων γλυπτών  των  Παύλου και Άγγελου Κουγιουμτζή , αποτελεί και την «πρώτη πράξη» μεταξύ των δύο πόλεων αφού είναι η πρώτη «επίσημη ανταλλαγή»   της μίας προς την άλλη . Το άγαλμα της Νίκης αναφέρεται στα συναισθήματα του νικητή των ολυμπιακών αγώνων και αποτελεί  ένα  έμπρακτο  καθιερωμένο  «δώρο» της Ολυμπίας προς την πόλη που διοργανώνει Ολυμπιακούς Αγώνες.  
  Κατά τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς αναφέρθηκε «στο διαχρονικό μήνυμα των ολυμπιακών αγώνων που γεννήθηκαν και έζησαν για 1200 περίπου χρόνια στο ιερό της Ολυμπίας μεταλαμπαδεύοντας ανά τους αιώνες στους λαούς των τότε πολιτισμών τα ιδανικά της ειρήνης και της συναδέλφωσης. » 

 Στην συνέχεια ο Θύμιος Κοτζιάς αναφέρθηκε στον σύγχρονο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Αρχαία Ολυμπία με δράσεις που δύναται να προωθήσουν την συνεργασία  σε διάφορα επίπεδα μεταξύ των λαών αλλά ειδικότερα σε ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ των πολιτών των δύο πόλεων.
 Στην εκδήλωση των αποκαλυπτηρίων χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος του Γκρίνουιτς , ο ένας εκ των δύο καλλιτεχνών ο  Παύλος Κουγιουμτζης  και ο πρόεδρος του ΔΣ του Γκρίνουιτς . 
 Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Λονδίνο ο δήμαρχος παρέστη στην  τελετή λήξης των παραολυμπιακών αγώνων .    
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: