p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ ΤΗΣ ΒΙΛΑΣ ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ


To περισσό θράσος των …«πολιτισμένων» καταληψιών της βίλας Ψυχαλίνου στο Παλ. Φάληρο και η εγκληματική αδιαφορία των ιδιοκτητών-δωρεοδόχων  του Νοσοκομείου Πύργου!...
           Το είδαμε κι αυτό, χρονιάρες μέρες. Κυκλοφόρησε μια επιστολή προς το Νοσοκομείο του Πύργου και τα ΜΜΕ της Ηλείας μιας «πολιτισμένης» οργάνωσης που αυτοαποκαλείται  «Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παλαιού Φαλήρου», που ομολογεί ότι κατέλαβε για …υψηλούς κοινωνικούς σκοπούς, τη γνωστή (από δικές μας αναφορές και αποκαλύψεις προς 2 ετών) «βίλα Ψυχαλίνου» στο Παλ. Φάληρο Αττικής. Η μεγάλη ευεργέτις (και διβριώτισσα την καταγωγή) Ξανθή Ψυχαλίνου – Γιαννοπούλου άφησε μαζί με άλλα σημαντικά περιουσιακά στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, με διαθήκη στο Νοσοκομείο Πύργου, με ρητή εντολή να εκποιηθούν και τα χρήματα να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του (μάλιστα σήμερα χειμαζόμενου) Νοσοκομείου Πύργου.
            Και ως προς τις αστικές, ποινικές, διοικητικές και δεοντολογικές ευθύνες των υπεύθυνων Διοικήσεων του Νοσοκομείου Πύργου, αλλά και την ένοχη σιωπή και  συγκάλυψη του εγκλήματος της αδιαφορίας τους επί 13 ολόκληρα χρόνια, έχουμε γράψει και καταγγείλει πολλές φορές και δεν θα επανέλθουμε γιατί πλέον ο «ευώδης» φάκελος οδεύει οσονούπω προς τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Εκλεκτικές Αρχές της Πολιτείας.

Θέλουμε όμως να απευθύνουμε –με καλή προαίρεση- δυο λόγια στους …«πολιτισμένους» καταληψίες του Παλ. Φαλήρουμ που  ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι φιλοτιμήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι να μπουν στη βίλα, να την καθαρίσουν και να τη μετατρέψουν, λέει, σε «ένα κύτταρο ζωής», σε «ένα ακηδεμόνευτο πολιτιστικό-πολιτικό χώρο» και άλλα βαρύγδουπα ηχηρά παρόμοια που εκ πρώτης όψεως εντυπωσιάζουν και αποπνέουν κοσμογονία πολιτισμού και κοινωνικής προσφοράς!!... Είναι έτσι όμως;
Κύριοι καταληψίες, επειδή τυχαίνει και μείς να είμαστε μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών (και μάλιστα με ενεργό δράση από πολλών δεκαετιών) και γνωρίζουμε τα ανάλογα «κατατόπια» και τις «κορώνες» τέτοιων ενεργειών και δράσεων, έχουμε να σας πούμε:
·        Που είσαστε –ανεξάρτητα με την συμπεριφορά των νόμιμων ιδιοκτητών Νοσοκομείου Πύργου που θα λάβουν  τα επίχειρα των εγκληματικών αμελειών τους- επί 13 ολόκληρα χρόνια που έχει καταληφθεί η ωραία βίλα με την κατοχή της από περιθωριακά άτομα, από αρουραίους κλπ, και σας έπιασε ξαφνικά η «ψυχοπόνια» πριν 6 μήνες, όταν ήδη είχε αποκαλυφθεί το σκάνδαλο; Όλα αυτά τα χρόνια-εσείς οι γείτονες- δεν είχατε δει την εστία μόλυνσης και το κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων;
·        Και έχετε μάλιστα την αναίδεια να κάνετε μαθήματα για το τι συμβαίνει με «τη άθλια εικόνα στο σύστημα υπηρεσιών υγείας», παραγνωρίζοντας ότι το Νοσοκομείο Πύργου δεν έχει ούτε γάζες για τους ασθενείς και σεις  ενδιαφέρεσθε για υγεία των περιοίκων και του διπλανού παιδικού Σταθμού; Τι μπορεί να υποκρύπτει αυτό το ξαφνικό ενδιαφέρον σας; Απλά αναρωτιόμαστε.
·        Με ποιο περισσό θράσος και με ποιο δικαίωμα απορρέον από την πραγματική δεοντολογία και τους κείμενους Νόμους, μπαίνετε αυθαίρετα σε ξένη περιουσία (και μάλιστα εν γνώσει σας ότι είναι του Νοσοκομείου) και ποια είναι η διαφορά σας από τους περιθωριακούς και τους αρουραίους, που εκείνοι στο κάτω-κάτω μπορεί να μην είχαν που «την κεφαλήν κλείναι», ενώ εσείς οι «πολιτισμένοι» καθισμένοι στις καλές πολυθρόνες της δικής σας περιουσίας, θεωρήσατε θεάρεστον έργον να μπείτε στο ξένο «ξέφραγο αμπέλι» για να κάνετε κοινωνικό έργο;
·        Τι είδους παράδειγμα δίδετε, ως μέλη της Κοινωνίας των Πολιτών, στους νέους της πατρίδας μας, και μάλιστα τώρα που χειμάζονται από την οικονομική κρίση, την ανεργία και την ανέχεια; Τους λέτε δηλαδή να «μπουκάρουν» με τον δικό σας …«πολιτισμένο» τρόπο σε ότι βρουν μπροστά τους, για να κάνουν «κύτταρα ζωής» και άλλα ανομολόγητα που λέτε στην επιστολή σας;
Για συνέλθετε φίλοι μας (και ίσως συναγωνιστές στην κοινωνική προσφορά κάποιοι από σας), και αναλογιστείτε τις ευθύνες σας.
      Σας προειδοποιούμε, εγκαταλείψτε το συντομότερο δυνατό το περιουσιακό στοιχείο του Νοσοκομείου μας, μην «εξομοιούσθε τοις καταβαίνουσιν εις λάκκον», αν θέλετε το καλό σας.
      Διαφορετικά, θα μπείτε μαζί με εκείνους τους υπεύθυνους του Νοσοκομείου εκεί που αρμόζει στους ασεβείς στην μνήμη της μεγάλης ευεργέτιδος, στους  συνειδητούς σφετεριστές, στους εγκληματίες εις βάρος της υγείας των συμπολιτών μας Ηλείων. Όσο είναι καιρός…

 Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του ιστορικού – λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΤΟΥ «Εργαστήρι Πολιτικής Έκφρασης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Παλαιού Φαλήρου»
«Θέλουμε μέσα από αυτή την επιστολή να απευθυνθούμε σε όλους εσάς για ένα ζήτημα που  λόγω των εξελίξεων μας αφορά όλους, και που είναι ανάγκη μέσα από τον διάλογο και την κοινή συμφωνία να βρει λύση.
Είμαστε αυτοί, που από τον περασμένο Ιούλιο έχουμε καθαρίσει, απολυμάνει και εν τέλει διαμορφώσει το σπίτι της οδού Νηρηίδων 32 στον Δήμο Π. Φάληρου Αθήνα, σε ένα ακηδεμόνευτο πολιτιστικό - πολιτικό χώρο συμμετοχής και δράσης.
Είμαστε αυτοί που μετατρέψαμε σε κύτταρο ζωής, το εγκαταλειμμένο επί μία δεκαετία κτήριο που είχε αφεθεί στην τύχη του και είχε μετατραπεί σε εστία μόλυνσης με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων, και ιδιαίτερα για τον παρακείμενο παιδικό σταθμό.
Είμαστε αυτοί που με κόσμιο τρόπο, και χωρίς καμία χρήση βίας, σταματήσαμε τον ψυχικό και σωματικό βιασμό που συντελούνταν στο κτήριο εις βάρος ανθρώπων, και για τον οποίο η διοίκηση του νοσοκομείου αδιαφορούσε  παρ΄ όλες τις  διαμαρτυρίες που έκφρασε ο τοπικός πληθυσμός.
Τέλος είμαστε αυτοί που θα σεβαστούμε στο ακέραιο τις δικές σας αποφάσεις και επιλογές και θα συνεχίσουμε να συντηρούμε το κτήριο ώστε να μην επέλθει στην προηγούμενη αποτρόπαιη κατάσταση, έως ότου αυτές εκφραστούν.
Μέσα από αυτή την επιστολή θέλουμε να κάνουμε κατανοητό σε όλους ότι δεν σκοπεύουμε στην οικειοποίηση του κτηρίου, στο οποίο  λόγω των προαναφερόμενων, υποχρεωθήκαμε να επέμβουμε.
Κατανοούμε ότι το κτήριο είναι και πρέπει να παραμείνει περιουσία των πολιτών του Πύργου (στους οποίους ουσιαστικά δόθηκε μέσω  κληροδοτήματος προς το τοπικό δημόσιο νοσοκομείο) και στους οποίους σήμερα εμείς απευθυνόμαστε, ώστε να μην ξεπουληθεί και αυτό προς όφελος επιδέξιων και επιτήδειων, όπως και τόσα άλλα. 
Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα της μη αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου ούτε βέβαια θα λυθούν με την υπό συνοπτικές και αδιαφανείς μεθόδους εκποίησή του, όπως αδιαφανής είναι η κατάληξη των 5.000 ευρώ που διατέθηκαν (σε παρελθόντα χρόνο) για την περίφραξη του εν λόγω κτηρίου αλλά που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.
Το πρόβλημα της άθλιας εικόνας  των υπηρεσιών που παρουσιάζει το σύστημα υγείας σε όλη την χώρα και προφανώς και στην πόλη σας σήμερα, μπορεί  να λυθεί μόνο μέσα από την συλλογική και μαζική απαίτηση να τεθεί η ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών πάνω από το προσωπικό όφελος εγχώριων και διεθνών κερδοσκόπων. Σε αυτή την κατεύθυνση , με αυτό τον στόχο και με αυτή την ελπίδα κινητοποιούμαστε και εμείς  στο δήμο μας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους εσάς, εργαζόμενους, πολίτες και συλλογικότητες  της πόλης του Πύργου να συνδράμετε, και να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή πιέζοντας ώστε να μην πωληθεί το κτήριο της Νηρηίδων 32 αλλά να διατεθεί από κοινού στους εν Αθήναις συλλόγους Πυργιωτών, τους οποίους ανοιχτά καλούμε να συμμετάσχουν και στους πολίτες του Δήμου Π. Φαλήρου που τόσο το έχουν ανάγκη, με σκοπό την φιλοξενία των συλλογικών αναζητήσεων και δράσεών τους.
Η Αλληλεγγύη, η, ένωση, οι διεκδικήσεις  και η κινητοποίηση των πολιτών, κάνουν καλό στην υγεία του τόπου».


Δημοσίευση σχολίου