p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Με την συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων  
Το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης της Αρχαίας Ολυμπίας για τις διαδρομές τους, εγκαινίασε το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, σε μία εκδήλωση –ποδηλατική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του δημαρχείου της πόλη, με την συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων φίλων του ποδηλάτου.

Από νωρίς το απόγευμα η πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας είχε γεμίσει από αναβάτες οι οποίοι ετοιμάζονταν για να συμμετάσχουν στην ποδηλατική βόλτα, που είχε οργανωθεί από τους υπευθύνους του δήμου, τον ποδηλατικό σύλλογο της πόλης «Φίλοι ποδηλάτου Αρχαίας Ολυμπίας» και την εταιρεία Cyclopolis.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας κ Θύμιου Κοτζιά ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε όλους τους ποδηλάτες για την συμμετοχή τους, αναφέρθηκε στα οφέλη της χρήσης τους  και στην προσφορά του συστήματος.
Χαρακτηριστικά ο κ Κοτζίας ανέφερε ότι «το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων εντάσσεται στο σύνολο των προσπαθειών που 

καταβάλει η δημοτική αρχή για την προβολή του τόπου και την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος, ώστε να συνδυαστεί ο πολιτισμός με την πράσινη ανάπτυξη. Μια δράση η οποία χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο.»
Στην συνέχεια ο κ Κοτζιάς τόνισε ότι « το πρόγραμμα αυτό υλοποιείται σήμερα σε 19 πόλεις της χώρας μεταξύ αυτών και του δήμου Αρχαίας Ολύμπιας. Ο χρήστης ή καλύτερα οι χρήστες του ποδηλάτου μπορούν ως τώρα  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση να πάρουν ποδήλατο ή ποδήλατα από τέσσερεις διαφορετικούς σταθμούς.
Στο δημαρχείο , στο Ο.Σ.Ε., στο Δρούβα και στην Ολυμπιακή Ακαδημία. Να το χρησιμοποιήσουν για 24 ώρες και να το επανασταθμεύσουν σε όποιο σταθμό επιθυμούν.»
Τέλος ο δήμαρχος ζήτησε την αγάπη και την προστασία των ποδηλάτων από τους πολίτες.
Μιλώντας στην συνέχεια ο    διαχειριστής της εταιρείας Cyclopolis Χάρης Σιακαντάρης. 

  αναφερόμενος στα σημαντικότερα στοιχεία χρήσης του Συστήματος τόνισε μεταξύ άλλων :
  «κοντεύουμε τις 1.000 «βόλτες»  ύστερα από μόλις έναν μήνα λειτουργίας. Δεδομένου ότι διαθέτουμε   30 ποδήλατα προς χρήση (επί συνόλου 60). Ύστερα από ένα ήσυχο ξεκίνημα, από τα μέσα Ιουλίου και μετά αρχίζει καθημερινά να ανεβαίνει η χρήση. Τις τελευταίες 2 εβδομάδες γίνονται περίπου  50 βόλτες την ημέρα (περίπου  2 ανά ποδήλατο).  Κορυφαία ως τώρα ημέρα ήταν η Κυριακή 21/7 με 75 (!) ενοικιάσεις (διαδρομές, όπως τις λέμε)»
Συνεχίζοντας ο Χάρης Σιακαντάρης είπε:
 «Οι χρήστες είναι ικανοποιημένοι από την εμπειρία και, αφού το χρησιμοποιήσουν 1-2 φορές, δεν σταματάνε.  Γίνεται σιγά-σιγά μέρος της καθημερινότητας της πόλης
(να το πούμε διαφορετικά: θα μπορούσαμε να έχουμε πάρα πολλούς χρήστες, οι οποίοι λόγω μόδας ή οτιδήποτε άλλο, θα είχαν εγγραφεί, θα έκαναν 1-2 βόλτες και μετά θα το παράταγαν.  Αυτό, προφανώς, δεν θα ήταν καλό για εμάς.  Φαίνεται, λοιπόν, ότι έχουμε τακτικούς, πιστούς χρήστες, στους οποίους έχουμε δώσει ένα μέσο που τους εξυπηρετεί:
·         είτε για τις δουλειές τους  
·         είτε για αναψυχή, γυμναστική κ.λπ.»
Κλείνοντας ο κ Σιακαντάρης επισήμανε ότι    «δεν υπάρχει καμία απόπειρα κλοπής ως τώρα.»

Λίγο πριν την έναρξης της ποδηλατοδρομίας πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός ποδηλάτου προσφοράς της Cyclopolis.. Τυχερός αναδείχτηκε ο μαθητής Τάσος Παπασταύρου από την Αρχαία Πίσσα.
Στην ποδηλατοδρομία που ξεκίνησε αμέσως μετά με την συνδρομή και της εθελοντικής ομάδας ROMEL οι μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες αφού πρώτα έκανα τον γύρο της πόλης κατευθύνθηκαν από την παλαιά εθνική οδό, παράλληλα του αρχαιολογικού χώρου και των εγκαταστάσεων της Ολυμπιακής Ακαδημίας προς το δημοτικό διαμέρισμα της Λιναριάς.
Εκεί μετά από μία σύντομη στάση για ξεκούραση και αναμνηστικές φωτογραφίες επέστρεψαν πάλι στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας.


Δημοσίευση σχολίου