p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΟΥΣ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΙΑ

Ολιγωρία ή συγκάλυψη εκ μέρους των δασικών, δημοτικών  και αστυνομικών οργάνων κοπής δεκάδων κέδρων

            Με κατεπείγον στις 29 Νοεμβρίου δια τηλεομοιοτυπίας έγγραφό μας, καταγγείλαμε στο Δασαρχείο Πύργου, τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας και την Αστυνομία, την κοπή με αλυσοπρίονο ικανού αριθμού κέδρων (σπάνιο είδος δένδρου στο "Λάμπειον όρος") στο δάσος της «Σβαρνιάς» της ιδιαίτερης πατρίδας μας και στη συνοικία Λαζαράδες (επισυναπτόμενη φωτογραφία)
            Δώσαμε τηλεφωνικά λεπτομερώς το ακριβές στίγμα της θέσης που έγινε η καταστροφή και μας υποσχέθηκε ο δασικός υπάλληλος ότι θα μεταβεί εκεί.
            Δυστυχώς, όπως μας πληροφόρησαν περίοικοι τόσο ο αστυνομικός, όσο και ο δασικός υπάλληλος αντί να μεταβούν στο σημείο της εγκληματικής πράξης (δάσος «Σβαρνιάς» συνοικία Λαζαράδες), έψαχναν σε άλλη συνοικία τους «Βασιλαίους» και σε σημεία από την άλλη πλευρά του δάσους. Και το χειρότερο ότι μετέβη ο δασικός υπάλληλος το σούρουπο (όταν δηλ. ήταν αδύνατο να δεί) ενώ εμείς κάναμε την καταγγελία μας το μεσημέρι !!...  Αυτή την ώρα (σχεδόν νύχτα) μας πήρε στο τηλέφωνο πάλι και είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο αστυνομικός, δεν βρήκαν  τίποτα το επιλήψιμο. Επί πλέον μας γνωστοποίησε ότι ρώτησε και τον Αντιδήμαρχο Λαμπείας, που δήλωσε άγνοια (!!), ενώ ο Αντιδήμαρχος πηγαινοέρχεται πολλές φορές τη ημέρα από το σημείο της καταστροφής και λόγω της ιδιότητος του (κτηνοτρόφος και κάτοικος της συνοικίας Λαζαράδων) είναι αδύνατον να μη υπέπεσε στην αντίληψή του το σοβαρό γεγονός.

            Βεβαίως εμείς πληροφορηθήκαμε από αυτόπτες μάρτυρες (που δεν θέλουν να αποκαλύψουν το όνομά τους, για λόγους που εκείνοι νομίζουν) ότι στο σημείο της καταστροφής κόπηκαν πάνω από δέκα-δεκαπέντε (μπορεί και περισσότερα) κέδρα και πολλά από αυτά δεν πρόλαβαν να τα πάρουν οι εγκληματίες του δάσους και μέχρι την 1-12-2013 υπήρχαν εκεί, αψευδείς μάρτυρες. Σύντομα θα στείλουμε εμείς φωτογραφικό υλικό του εναπομείναντος τεκμηρίου του εγκλήματος (το ριζικό στέλεχος των κομμένων κέδρων) το οποίο θα διαβιβαστεί αρμοδίως σε κάθε διοικητική, δικαστική και ελεγκτική Αρχή δια τα περεταίρω. Βεβαίως, όπως τονίσαμε στον δασικό υπάλληλο, εάν ψάξει στα σπίτια στην πλησίον συνοικία και την περίφραξη των κήπων με παλούκια από κέδρα, θα βρει τους δράστες... Ούτε αυτό έγινε.
           
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: