p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

ΚΙΝΗΣΗ ”ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ”          ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ                                10-02-2014
Έχουν περάσει 5 μήνες από την ανοικτή επιστολή –πρόσκληση της Κίνησής μας προς όλους τους θεσμικά αρμοδίους για την διεκδίκηση έστω και 6 χρόνια μετά την καταστροφή, της αποκατάστασης της πυρόπληκτης Ηλείας με ότι  απέμεινε από το Λογαριασμό Πυρόπληκτων, αφού το 50% αποκαλύφθηκε με επίσημα στοιχεία ότι πήρε άλλες κατευθύνσεις.
Όμως όλοι, μηδέ ενός εξαιρουμένου δεν δήλωσαν καμιά πρόθεση να ασχοληθούν με το θέμα αυτό και να απαιτήσουν αυτό που επανειλημμένα είχε εξαγγελθεί από την Πολιτεία ότι θα γινόταν, προτού εξανεμιστούν τα αποθεματικά  του Ανωτέρου Λογαριασμού κατά την διανυόμενη προεκλογική περίοδο με τον ίδιο τρόπο.

Προφανώς η Πολιτική και Τοπική μας ηγεσία δεν ευχερεί, απασχολημένη με την εξασφάλιση της επανεκλογής της, ώστε να συνεχίσει την υποστήριξη του τόπου μας με τον ίδιο “επιτυχημένο” τρόπο. Οι λοιποί παράγοντες τους συμπαρίστανται αδρανούντες για να μην θίξουν τα εκλογικά τους συμφέροντα, και ο Ηλειακός τύπος συνεπικουρεί  δια της σιωπής του(πλην ελαχίστων) σαν να μην βλέπει κανείς από όλους τους ότι η πυρκαγιά στην Ηλεία δεν έσβησε ποτέ   από το 2007 και υποδαυλιζόμενη από τους ίδιους θα την αποτεφρώσει ολοσχερώς .
Για το λόγο αυτό η Κίνησή μας αποφάσισε να συνεχίσει χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία που έχει συλλέξει,  μετερχόμενη τους μηχανισμούς που ορίζει η Ελληνική Νομοθεσία για την προστασία των θιγομένων Πολιτών, ώστε να αποδοθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για όσα καταχρηστικά έγιναν εναντίον του τόπου μας.
Που δεν είναι μόνο η κατάχρηση του Ταμείου Μολυβιάτη άλλα και η αποποίηση με δήλωσή τους, των 186.000.000 ευρώ που με την αρ. 6479/2008 απόφασή της έστειλε η Ευρωπ. Ένωση για την στήριξη του Ανθρώπινου Δυναμικού από τις συνέπειες της πυρκαγιάς του 2007, με αποτέλεσμα να διατεθούν και αυτά σε άλλες ομάδες πληθυσμού της υπόλοιπης Ελλάδας ακόμα και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, η παθητική αντιμετώπιση της αδικαιολόγητης  διακοπής της κατασκευής της Ολυμπίας Οδού στο τμήμα του Ν.Ηλείας το 2011, και του τερματισμού του τραίνου στην Πάτρα, τα οποία είναι και στοιχειώδης  υποχρέωση της Πολιτείας να γίνουν για ασφαλή διακίνηση των κατοίκων της γενέτειράς μας μετά τα εκατοντάδες θύματα που έχουμε θρηνήσει στον υπάρχοντα οδικό άξονα  και ούτε και για αυτό ευαισθητοποιήθηκαν, και άλλες ων ουκ έστιν  αριθμός παραλείψεις  τους, και θα προσπαθήσουμε μέσω των Δημοσίων Υπηρεσιών να αναζητήσουμε την αποκατάσταση όσων δεν έγιναν. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση όλων διότι ο Νομός μας αποδεικνύεται ότι πότε δεν εξέλεξε  ικανούς με επιεική χαρακτηρισμό εκπροσώπους.
Θα σας γνωστοποιήσουμε σύντομα όλες τις ενέργειες μας.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
E-MAIL: giatinileiamas@yahoo.gr

 

Δημοσίευση σχολίου