p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ματαιώνεται η Εκδήλωση στην Δίβρη για τον Νίκο Μπελογιάννη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ματαιώνεται η Εκδήλωση της 29-3-2014 στη     Δίβρη, για το Λογοτεχνικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη       
το πατρικό του Μπελογιάννη στα Τσιπιανα 

            Ένα έκτακτο και απρόσμενο γεγονός, αυτό της αιφνίδιας απώλειας ενός σημαίνοντος ανθρώπου του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης του Σωτήρη Σιώκου, (υπεύθυνου του Πολιτιστικού  Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ) έγινε η αιτία να ματαιωθεί προσωρινά η προγραμματισμένη Εκδήλωση στο «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ» στη Δίβρη (Λαμπεία) Ηλείας, με θέμα:
«Το λογοτεχνικό έργο του Νίκου Μπελογιάννη»
            Η εκδήλωση αυτή που είχε προετοιμαστεί εδώ και πολύ καιρό από τον σπουδαίο πολίτη αείμνηστο Σωτήρη Σιώκο, θα πραγματοποιόταν στην αίθουσα του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» με ομιλητές τον ίδιο και δυο Καθηγητές Πανεπιστημίου και θα προβαλλόταν τρεϊλερ από την ταινία «Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο», ενώ θα γίνονταν απαγγελίες από γνωστούς ηθοποιούς.

            Ο Σωτήρης Σιώκος επέλεξε την Δίβρη για να παρουσιαστεί, για πρώτη φορά επίσημα, το Λογοτεχνικό έργο του ήρωα Νίκου Μπελογιάννη, γιατί ως γνωστόν η καταγωγή του Μπελογιάννη ήταν από το διπλανό της Δίβρης χωριό Τσίπιανα και ο ίδιος, ως έφηβος την δεκαετία του 1920, παραθέριζε στην κωμόπολη της Δίβρης όπου και φανέρωσε τα πρώτα σκιρτήματα και δείγματα της δημοκρατικής και πνευματικής του πορείας που έληξε στις 30 Μαρτίου του 1952, με τη εκτέλεσή του στο Γουδί.
            Έτσι με τη συμπλήρωση ακριβώς 62 χρόνων από τον ηρωικό θάνατο του μεγάλου Νίκου Μπελογάννη, προσωρινά ματαιώνεται η Εκδήλωση αυτή που σύντομα θα γίνει στο ίδιο μέρος με το ίδιο περιεχόμενο και παράλληλα θα τιμηθεί και η μνήμη του Σωτήρη Σιώκου που ήταν και παραμένει η ψυχή αυτής της Εκδήλωσης.

Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(εκδότης του ιστορικού-λαογραφικού περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» - μεϊλ: sotxsot@gmail.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: