p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Συνελήφθη ο δήμαρχος Ολυμπίας για ρύπανση περιβάλλοντος

Σε ρόλο τσιλιαδόρου υπαλλήλων του που επιχειρούσαν να ρίξουν σκουπίδια σε δασική έκταση δίπλα από τον ποταμό Αλφειό 
Του  Μάκη Νοδάρου
Ντροπή για την χώρα μας , αποτελεί η χθεσινή σύλληψη από την αστυνομία του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Ευθύμιου Κοτζιά, της πόλης «βιτρίνας» που θα πρέπει θεωρητικά να είναι πρότυπο νομιμότητας ,  ο οποίος σε ρόλο «τσιλιαδόρου» επέβλεπε και προστάτευε τους οδηγούς απορριμματοφόρων και τσάπας του δήμου του, που επιχειρούσαν να ρίξουν  παράνομα μέσα σε σκαμμένους λάκκους σκουπίδια , εντός δασικής περιοχής που απέχει  ελάχιστα μέτρα από την κοίτη του μυθικού ποταμού Αλφειού.
Η σύλληψη του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας έγινε χθες λίγο μετά τις 4 το πρωί όταν αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή «Λιναριά» του δ.δ. Λούβρου μετά από επώνυμη καταγγελία ότι ο δήμος ρυπαίνει ανεξέλεγκτα τον Αλφειό και την δασική έκταση. Ο κ. Κοτζιάς εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα στο αμάξι του ένα μαύρο NAVARA να κάνει χρέη τσιλιαδόρου στο κόμβο του δρόμου που οδηγούσε προς την παράνομη χωματερή .
Οι οδηγοί των απορριμματοφόρων και της τσάπας εγκατέλειψαν τα οχήματά τους και χάθηκαν μέσα στο σκοτάδι ενώ ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας συνελήφθη και προσήχθη στις δικαστικές Αρχές με την κατηγορία της απόπειρας ρύπανσης περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας εκτός της σύλληψης του δημάρχου κατασχέθηκαν δύο έμφορτα απορριμματοφόρα και ένα μηχάνημα έργων του Δήμου.
« Κατά την άφιξη των αστυνομικών στην περιοχή  τα οχήματα ήταν ακινητοποιημένα χωρίς  να προβαίνουν σε καμία εργασία και χωρίς να υπάρχουν χειριστές, ενώ σε  κοντινή απόσταση είχε διανοιχτεί τάφρος, διαστάσεων 5Χ6Χ5 μέτρων  περίπου.  Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας,  συνελήφθη ο δήμαρχος και κατασχέθηκαν τα τρία οχήματα του Δήμου.» – αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας.  
Όπως έγινε γνωστό η περιοχή στην οποία επιχειρήθηκε να ριχθούν παράνομα τα απορρίμματα του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας υπό την προστασία και την επίβλεψη του δημάρχου βρίσκεται σε παραποτάμια έκταση του Αλφειού, μόλις δέκα μέτρα μακριά  από το ποτάμι, μέσα στο δάσος του Λούβρου !
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι την καταγγελία που οδήγησε στη σύλληψη του δημάρχου της Αρχαίας Ολυμπίας , την έκανε επώνυμα προς τις διωκτικές Αρχές,   ο ένας εκ των κατηγορούμενων συνεργατών του εργολάβου Θόδωρου Καράμπελα, που βρίσκεται προφυλακισμένος και κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σχετιζόμενης με την  διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή της Ηλείας και της Μεσσηνίας. Ο καταγγέλλων, που αντιμετωπίζει  κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πύργου , έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μέχρι την διεξαγωγή της δίκης.
Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι στην περιοχή που εντοπίστηκα και κατασχέθηκαν τα οχήματα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , η οποία βρίσκεται δίπλα από τις όχθες του ποταμού Αλφειού , βρέθηκαν δύο λάκκοι τεραστίων διαστάσεων , εκ των οποίων ο ένας είναι γεμάτος με σκουπίδια και καλυμμένος, ενώ ο δεύτερος άδειος και έτοιμος προς χρήση.
Είχε παρελθόν
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη του 2012 μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC ό δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας βρέθηκε στο επίκεντρο εισαγγελικής έρευνας καθώς μέσω των εγγράφων – ντοκουμέντων που δημοσίευσε  το περιοδικό,  ο κ. Κοτζιάς , φέρεται ως μέλος στο διοικητικό συμβούλιο τεχνικής κατασκευαστικής εταιρείας , ο οποίος στην συνέχεια έγινε «εργοδότης» του κατασκευαστή συνεταίρου του,  υπογράφοντας μαζί του σύμβαση για έργο αξίας 247.500 ευρώ !
Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας  μετά  την δημοσιοποίηση του θέματος  και εκτιμώντας την σοβαρότητα των στοιχείων που δημοσιεύονταν , είχε διατάξει  την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος σε βάρος του δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας.
Οι δικαστικές αρχές της Ηλείας ζητούσαν  μεταξύ άλλων ζητά από  όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τις εταιρείες που καταγράφονται  στο ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC να του προσκομίσουν αναλυτικά τα καταστατικά τους και τις μεταβολές των διοικητικών συμβουλίων . Ζητούσε  επίσης την επίμαχη σύμβαση δημάρχου και συνεταίρου του καθώς και όλα τα στοιχεία του σχετικού διαγωνισμού . Σύμφωνα με πληροφορίες το αδίκημα  της απιστίας ενδεχομένως να λάβει  τον χαρακτήρα κακουργηματικής  πράξης,  ανάλογα με το ύψος των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

πηγή: apokalypseis.com
Δημοσίευση σχολίου