p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Όλο το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας

Παραστάσεις αρχαίου δράματος, αλλά και έργα της σύγχρονης σκηνής, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο

Η τέχνη του θεάτρου «συναντά» και φέτος, για 24η χρονιά, την Αρχαία Ήλιδα και το ομώνυμο Φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα της χώρας.

Εξαιρετικές παραστάσεις αρχαίου δράματος, παραστάσεις της νέας σκηνής αλλά και της παιδικής σκηνής, οι οποίες φέρουν την υπογραφή αξιόλογων σκηνοθετών και συμμετέχουν διακεκριμένοι ηθοποιοί, πλαισιώνουν το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, που κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου και ρίχνει αυλαία στις 21 Αυγούστου.

Η «καρδιά» του πολιτισμού θα χτυπά για δύο μήνες στην Αρχαία Ήλιδα, όπου θα παρουσιαστούν συνολικά δεκαπέντε παραστάσεις, έξι αρχαίου δράματος, πέντε από τη νέα σκηνή και τέσσερις από την παιδική σκηνή. Ο δήμος Ήλιδας και φέτος διοργανώνει ένα Φεστιβάλ υψηλών αξιώσεων, όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα, και φιλοδοξεί να συγκεντρώσει τους θεατρόφιλους στην Αρχαία Ήλιδα.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ιουλίου

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ γίνεται το Σάββατο 12 Ιουλίου με το έργο «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» του ΣΟΦΟΚΛΗ σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου και πρωταγωνιστές τους: Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη και Αιμίλιο Χειλάκη. Φιλοκτήτης, Ηρακλής, Οδυσσέας. Ήρωες, θύματα, θεοί και άνθρωποι.
Την Παρασκευή 18 Ιουλίου παρουσιάζεται το έργο «Η ΣΟΝΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΟΦΩΤΟΣ» του Γιάννη Ρίτσου και σκηνοθεσία και ερμηνεία Κατερίνας Διδασκάλου. Το έργο αυτό σηματοδοτεί το πέρασμα του ποιητή από τη στρατευμένη ποίηση στα λυρικά-θεατρικά έργα της τέταρτης διάστασης που έγραψαν ιστορία.
Το Σάββατο 19 Ιουλίου παρουσιάζεται το παιδικό έργο «Ο ΜΑΓΕΜΕΝΟΣ ΑΥΛΟΣ» του Μότσαρτ, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θνάση Θεολόγη με τους Τάσο Παλαντζίδη, Ιωάννα Δελάκου και Μαίρη Σαουσοπούλου.

Την Παρασκευή 25 Ιουλίου παρουσιάζεται η παιδική παράσταση «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» του  Μιγκέλ ντε Θερβάντες, σε διασκευή- σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη με τους: Δημήτρη Αγορά, Αλέξη Βιδαλάκη, Πέτρο  Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Γιώργο Μπαλόπητα, Δανάη Σδούγκου και Μαριλίζα Χρονέα.

Το Σάββατο 26 Ιουλίου η κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου «ΟΙ ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ» με πρωταγωνιστές: Ελένη Καστάνη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Ναταλία Δραγούμη, Τζένη Μπότση,  Φωτεινή Ντεμίρη, Σοφία Βογιατζάκη, Πατρίκιο Κωστή, Παρθένα Χοροζίδου και Τζέση Παπουτσή.

Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου η παράσταση «ΜΑΡΙΑ ΠΕΝΤΑΓΙΩΤΙΣΣΑ» του Μποστ, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου με τους: Γιάννη Μποσταντζόγλου, Γιάννη Αϊβάζη, Δήμητρα Παπαδήμα, Κώστα Φλωκατούλα, Περικλή Αλμπάνη, Πέτρο Πέτρου, Μάριο Λεωνίδου,  Κωνσταντίνο Πρασά, Γιώργο Ματαράγκα και τον Πέτρο Ξεκούκη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Αυγούστου

Την Παρασκευή 1η Αυγούστουη παιδική παράσταση «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ» της Κάρμεν Ρουγγέρη, με τους: Ελένη Ζιώγα, Ορέστη Καρύδα, Αλέξανδρς Κομπόγιωργα, Γιάννη Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου και Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου.

Το Σάββατο 2 Αυγούστου ανεβαίνουν οι «ΤΡΩΑΔΕΣ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με τους: Φιλαρέτη Κομνηνού, Στέλιο Μάινα, Άρη Λεμπεσόπουλο, Ζέτα Δούκα, Ιωάννα Παππά, Μαρία Πρωτόπαππα, Χρήστο Πλαΐνη, Λένα Παπαληγούρα, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Ίρις Μάρα(κλαρινέτο), Ιώ Κυριακίδη (ακορντεόν).

Την Πέμπτη 7 Αυγούστου το έργο «ΩΧ...ΗΛΕΚΤΡΑ» παρωδία του Αλέξη Καλλίτση, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη και Άννας Παναγιωτοπούλου με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Κρατερό Κατσούλη, Πάνο Σταθακόπουλο, Αλμπέρτο Φάις, Μάνο Ιωάννου, Χρήστο Σπανό, Σταύρο Καραγιάννη και Κυριάκο Μαρκάτο.

Το Σάββατο 9 Αυγούστου το έργο «ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη με τους: Γιώργο Κιμούλη, Δημήτρη Πιατά, Φαίη Ξυλά, Θανάση Αλευρά, Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο, Δημήτρη Ραφαήλο και Χάρη Χιώτη.

Την Κυριακή 10 Αυγούστου η παιδική παράσταση «Η Κοιμωμένη ξύπνησε»  της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τους: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστο Πίτσα, Σταύρο Σβήγκο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Φωτεινή Τιμοθέου και Ορέστη Τζιόβα. 

Την Τετάρτη 13 Αυγούστου το έργο: «ΔΕΙΠΝΟ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ» του Ντόναλντ Μάργκιουλις, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Βαλτινού με τους: Γρηγόρη Βαλτινό, Κλέωνα Γρηγοριάδη, Ρένια Λουιζίδου και Αλεξάνδρα Παλαιολόγου.

Το Σάββατο 16 Αυγούστου το έργο «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΤΑΥΡΟΙΣ» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κερασίας Σαμαρά με τους: Κερασία Σαμαρά, Αλέξανδρο Νταβρή, Βασίλη Γιακουμάρο, Κώστα Τσάχρα, Βαγγέλη Σαλευρή, Ελένη Κάκκαλου, Δέσποινα Μπουγιατιώτη, Τώνια Αποστόλου και Κέλλυ Ανυφαντή.

Τη Δευτέρα 18 Αυγούστου από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το έργο «ΠΕΡΣΕΣ» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη με τους: Γιάννη Φέρτη (Δαρείος), Άκη Σακελλαρίου (Άτοσσα), Λάζαρο Γεωργακόπουλο (Αγγελιοφόρος) και Γιώργο Κολοβό (Ξέρξης).

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου από το Εθνικό Θέατρο το έργο «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, με τους: Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Φάνη Μουρατίδη,  Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Βλάχο.


Ηλεία: Όλο το πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας - Πρεμιέρα με τον "Φιλοκτήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια: