p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

12ο «Χορευτικό σεργιάνι» στην Δίβρη

  θεσμός – σεβασμός στην παράδοση.



Την  Κυριακή  24  Αυγούστου (21.30) θα πραγματοποιηθούν   στην πλατεία της  Δίβρης , εκδηλώσεις αφιερωμένες στους παραδοσιακούς χορούς της χώρας.

Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας  σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και κατοίκους εθελοντές της περιοχής ,  διοργανώσουν την εκδήλωση   με παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, η οποία αναδεικνύει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την  ελληνική λαϊκή  παράδοση που διατηρείται άσβεστη στους αιώνες σε περιοχές όπως η Δίβρη, που   για μια ακόμα χρονιά   γίνεται ο φιλόξενος χώρος του γνήσιου παραδοσιακού χορού και δημοτικού μας τραγουδιού.
Η Δίβρη ως κέντρο της ευρύτερης περιοχής μπορεί να ενισχύσει  την προβολή και  την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής , του πολιτιστικού και θρησκευτικού τουρισμού, του οικοτουρισμού και τις εναλλακτικές μορφές του, του ελατοδάσους της Λαμπείας, του ποταμού Ερυμάνθου, κτλ.

Το  « χορευτικό σεργιάνι» γίνεται θεσμός του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Στα πλαίσια του νέου δήμου καθιερώνεται η γιορτή αυτή ως η κεντρική πολιτιστική  εκδήλωση που θα διοργανώνεται από τον δήμο και άλλους τοπικούς φορείς κάθε καλοκαίρι στη Δίβρη με στόχο να εξελιχθεί στα επόμενα χρόνια σε φεστιβάλ της παραδοσιακής πολιτιστικής κληρονομιάς, του οικοτουρισμού και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού για την ανάδειξη  και την οικονομική ανάπτυξη της ορεινής περιφέρειας .
Ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, και οι φορείς της ευρύτερης περιοχής προσκαλούν τους δημότες και γενικά τους πολίτες της Ηλείας και όχι μόνο να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις .
Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα από πολιτιστικούς συλλόγους.  

1 σχόλιο:

Sotiris Sotiropoulos είπε...

Ευχομαι καθε επιτυχία στο "Σεργιανι" της Δίβρης.
Αλλά μια ερωτηση στον διοργανωτή Δημο;: ολοκληρος Δημος που δαπανά τοσα χρήματα για την γιορτή αυτή, δεν είχε μια άλλη φωτογραφια για την αφίσα της και έκλεψε τη δικη μας (καντε μια αντιπαραβολή με την φωτογραφια στην παταπανω δικη μας Εκδήλωση κα θα δειτε)... Οχι τίπτα άλλο, για μας εινα τιμη να μας προτιμούν αλλά για το κύρος του Δήμου!!..