p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη, 25 Μαρτίου 2010

Aνακαλύψτε την Ηλεία με ποδήλατο-διαδρομή Brevet 200 χιλιομέτρωνΗ διαδρομή του Brevet 200 χιλιομέτρων που διοργανώνει ο Ποδηλατικός Σύλλογος Πύργου το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010 είναι η ακόλουθη: 
ΔΙΑΔΡΟΜΗ 

ΠΥΡΓΟΣ 
ΑΦΕΤΗΡΙΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΠΥΡΓΟΥ 
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΒΑΡΔΑΣ 49,7 ΧΛΜ Στρίβουμε δεξιά προς Ψάρι
ΨΑΡΙ 53,8 χλμ Συνεχίζουμε προς Νησί -Αετοράχη
54,7 χλμ προς Μπόρσι - Αετοράχη
65,9 χλμ προς Μπόρσι - Φράγμα 4
ΜΠΟΡΣΙ 66,5 χλμ 
Μετά το Μπόρσι ελαφρά καθίζηση ασφάλτου!67,1
ΦΡΑΓΜΑ 69,0
ΚΕΝΤΡΟ 72,3
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 74,7 
Προσοχή 2 σχάρες στην είσοδο!ΑΥΓΕΙΟ 80,3 Προσοχή σχάρα στην είσοδο!ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΧΑΒΑΡΙ 84,1 στρίβουμε αριστερά. Πινακίδα: ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ 20 αριστεράΧΑΒΑΡΟΒΡΥΣΗ 86,0 χλμ CONTROL
ΔΑΦΝΗ 88,4
ΚΕΡΑΜΙΔΙΑ 91,5
ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ 103,3
ΣΚΛΙΒΑΣ 106,7
ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ 109,4
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΠΟΛΗ (ΕΘΝ. ΟΔΟΣ 111) 114,7 χλμ Στρίβουμε δεξιά προς Τρίπολη
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ 119,1 χλμ
ΣΠΑΡΤΟΥΛΙΑ 123,2
ΚΑΛΛΙΜΑΝΙ 129,7
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ 132,5 χλμ Στρίβουμε δεξιά προς Ολυμπία
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΚΟΥΜΑΝΗ 139,9 χλμ Συνεχίζουμε ευθεία
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΦΟΛΟΗΣ 142,9 χλμ Στρίβουμε δεξιά προς Φολόη
ΦΟΛΟΗ 148,9 χλμ CONTROL 2 στην ταβέρνα ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 
ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑ 154,9 Στρίβουμε δεξιά προς Λάλα - Ολυμπία
ΛΑΛΑΣ 164,4
172,0 Προσοχή καθίζηση! Αργά!
176,5 Προς Πύργο
ΠΥΡΓΟΣ 200,1 χλμ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ - 
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται έγκαιρα στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου (πριν τις 8). Αναλυτικό και ακριβές δελτίο διαδρομής και χάρτης θα δοθεί στους ποδηλάτες στην αφετηρία.

ΚΑΛΗ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ!
 ΠΑΡΆΚΛΗΣΉ ΟΛΟΙ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ που  θα διασχίσει σχεδόν ολη την ορεινή Ηλεία .100 περίπου ποδηλάτες θα περάσουν απο τα πανέμορφα αυτά μέρη 

Aνακαλύψτε την Ηλεία με ποδήλατο

Το ποδήλατο -η ποδηλασία- είναι ένα σπορ για φυσιολάτρες. Η εποχή είναι ιδανική, η ηλειακή φύση στην καλύτερή της... διάθεση.
Το ποδήλατο στη Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει πραγματικά μεγάλη άνθηση. Παρ’ όλα αυτά λίγοι το χρησιμοποιούν για κάτι περισσότερο από μια μικρή βόλτα. Κι όμως το ποδήλατο μπορεί να γίνει ένα εργαλείο που θα βελτιώσει την καθημερινότητά μας, είτε γιατί θα το χρησιμοποιήσουμε σαν τρόπο άθλησης είτε ως μέσο μετακίνησης, αφού ειδικά στις μικρές αποστάσεις των 2-5 χλμ. έχει ασύγκριτα πλεονεκτήματα έναντι των άλλων μέσων μεταφοράς.
Ο νομός Ηλείας με λιακάδα είναι απόλαυση για τους ποδηλάτες.
Ομως με το ποδήλατο μπορούμε να κάνουμε και κάτι παραπάνω: Να πάμε μια εκδρομή, μονοήμερη ή και διήμερη, να γνωρίσουμε μέρη της Ηλείας αλλά και των γειτονικών νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας, που ακόμα κι αν τους έχουμε επισκεφθεί εποχούμενοι, το ποδήλατο θα μας βοηθήσει να τους (ξανα)ανακαλύψουμε με αυθεντικότερο τρόπο.
Το πού θα κάνει κάποιος ποδήλατο εξαρτάται αποκλειστικά από τις προτιμήσεις του και βέβαια την φυσική του κατάσταση. Αν η εμπειρία σας και η φυσική κατάστασή σας δεν είναι και η καλύτερη, ας μη σχεδιάσετε μια διάσχιση της ... Πίνδου, όσο καλή ιδέα κι αν ακούγεται.
Ξεκινήστε από κάτι απλούστερο και σίγουρα πιο .... επίπεδο. Αν είστε αρχάριοι απλά αγνοήστε τους χωματόδρομους. Γιατί; Απλά εκεί θα βρείτε περισσότερες ανηφόρες, θα είστε μόνοι σας και το οδόστρωμα θα απαιτήσει από εσάς αυξημένες -συνήθως- οδηγικές ικανότητες.
Αντίθετα, ένας ήρεμος επαρχιακός ασφαλτοστρωμένος δρόμος όχι μόνο μπορεί να είναι πιο εύκολος, άρα να είστε σε θέση να διανύσετε μεγαλύτερες αποστάσεις (περίπου διπλές, σε σχέση με το χώμα), αλλά θα σας περάσει από τοποθεσίες και χωριά που θα κάνουν τη διαδρομή σας κάτι περισσότερο από μια απλή βόλτα.
Ολα αυτά βέβαια προϋποθέτουν κάποια -όχι πολύ μεγάλη- εμπειρία, έναν ασφαλή -όχι απαραίτητα ακριβό- εξοπλισμό και διάθεση να βγείτε στην ύπαιθρο.
 

πηγη:  http://pspyrgou.blogspot.com
Δημοσίευση σχολίου