p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΚΟΥΤΣΚ

Μέσα σε πολύ ευχάριστο και θερμό κλίμα υποδέχτηκε ο δήμαρχος   Θύμιος Κοτζιάς ,  την Πέμπτη το πρωί,  σε αίθουσα του δημαρχείου , την πολυπληθής   αντιπροσωπεία  της αδελφοποιημένης με την Αρχαία Ολυμπία , πόλης του Γιακούτσκ, που ήρθε για την τελετή της αφής για τους ΧΧΙΙ  χειμερινούς  Ολυμπιακούς  Αγώνες  στο Σότσι της Ρωσίας.

            Καλωσορίζοντας τα μέλη της αδελφοποιημένης  αντιπροσωπείας , ο δήμαρχος, αφού πρώτα  «εξέφρασε  την μεγάλη χαρά του ιδίου και των φορέων του δήμου για τον ερχομό τους»  τόνισε μεταξύ άλλων :
«Σας υποδεχόμαστε στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και τα ιδανικά της ειρήνης , της εκεχειρία και της αλληλεγγύης μεταξύ των λαών. Σήμερα, με την τελετή της αφής της Ολυμπιακ

ής
 φλόγας και την λαμπαδηδρομία που ακολουθεί από τον χώρο της Ιερής Άλτης και φτάνει  μέχρι την διοργανώτρια πόλη των Αγώνων μεταλαμπαδεύονται τα διαχρονικά μηνύματα του Ολυμπισμού. Την Κυριακή στις 29 του μηνός η ιερή φλόγα θα αρχίσει το  ταξίδι για το Σότσι της χώρας σας όπου θα πραγματοποιηθούν οι ΧΧΙΙ χειμερινοί ολυμπιακοί αγώνες.»
Στην συνέχεια ο δήμαρχος αναφέρθηκε «στους δεσμούς φιλίας που αναπτύσσονται μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων Αρχαίας
Ολυμπίας και Σότσι  από την υπογραφή της αδελφοποίησης και μετά, στην άριστη φιλοξενία που δέχτηκε η αντιπροσωπεία του δήμου κατά την επίσκεψή της στο Γιακούτσκ αλλά και στις πρωτοβουλίες που μπορούν να αναπτυχθούν από δω και πέρα για την συνεργασία σε κοινωνικό και οικονομικό  επίπεδο.»
  Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και το  καλωσόρισμα εκ μέρους των φορέων της πόλης που  έγινε  από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Νίκο Ζαρόκωστα.
Στην συνέχεια μίλησαν μέλη της αντιπροσωπείας της Γιακουτίας.   Ακλούθησε ανταλλαγή δώρων μεταξύ των δύο πλευρών    


  

Δεν υπάρχουν σχόλια: