p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΦΙΓΑΛΕΙΑ


Οι ομορφιές του τόπου μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας, σε όλες τις εποχές του χρόνου είναι καταπληκτικές. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς και σε ποιες αισθήσεις να δώσει προτεραιότητα για ικανοποίηση. Τα βουνά με τις μοσχοβολιές τους, τα φαράγγια με το αδάμαστο αγέρι τους, τα γάργαρα νερά που δίνουν ζωή στον τόπο και ποτέ δεν σταματούν να διηγούνται παραμύθια, τα αρχαία μνημεία με την ένδοξη ιστορία τους.
Όμως εκείνο που συνήθως λείπει και φτωχαίνει τον πλούσιο κατά τ’ άλλα τόπο είναι η ανθρώπινη παρουσία, φωνή και δράση. Οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του τόπου μας, που ονειρεύονται τις αλλοτινές εποχές με τον πολυάριθμο πληθυσμό που ζούσε σε αυτόν τον τόπο, περιμένουν την επίσκεψη-επιστροφή, τον «νόστο» των δικών τους και των συμπατριωτών. Και πράγματι τους καλοκαιρινούς μήνες αρκετοί συμπατριώτες βρίσκονται στα πάτρια εδάφη και δίνουν την ιδιαίτερη, την ανθρώπινη ζωντάνια στον τόπο μας, που μας αγκαλιάζει όλους με αγάπη και μας παρέχει φιλόξενα τις ομορφιές του.

Και είναι φυσικό μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα οι συλλογικοί και οι τοπικοί φορείς να προγραμματίζουν μικρές ή μεγαλύτερες εκδηλώσεις. Αλλά είναι και αναγκαίο η συμμετοχή όλων μας να είναι καθολική και δυναμική. Ας μη μας μιζεριάσει η κρίση, ας νικήσουμε την κακομοιριά ας δώσουμε πνοή και ζωή στον τόπο μας και χαρά και αισιοδοξία στους συνανθρώπους μας. Η ζωή είναι μικρή και αναζητά όμορφες στιγμές γεμάτες κέφι και ελπίδα.
Και όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τους Συλλόγους και τους Τοπικούς Φορείς, έχουν ως βασικό τους στόχο την καλλιέργεια της ομορφιάς και της ελπίδας. Την άμβλυνση της αποξένωσης που βιώνουμε στην ξενιτιά. Το ρίζωμα της αγάπης για τον τόπο μας και προς τους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες.
Συμπατριώτες – συμπατριώτισσες, επειδή δεν μπορούμε και δεν είναι πρέπον να διαγράψουμε την παράδοση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα έχουμε τις παρακάτω εκδηλώσεις :
* Αρχίζω από τα «ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2012» που ξεκινούν την Κυριακή 12 / 8 / 2012 και τελειώνουν την Πέμπτη 16 / 8 / 2012, σύμφωνα με το πρόγραμμα. Την ευθύνη διεξαγωγής τους για φέτος, έχουν βασικά τα Περιβόλια.
* Τα τοπικά Πανηγύρια του Αϊ ΛΙΑ της Αρχ. Φιγαλίας, στις 20 Ιουλίου 2012, της ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ του Δραγωγίου, στις 26 Ιουλίου 2012, της ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ των Περιβολίων, στις 15 Αυγούστου 2012, της ΑΠΟΔ. ΚΟΙΜ. ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ( Παναγία Στομιώτισσα ) των Πλατανίων, στις 23 Αυγούστου 2012.
* Εκδήλωση στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ Αρχ. Φιγαλίας, στις 19 Αυγούστου 2012 και άλλες εκδηλώσεις του τόπου μας, που η πληροφόρηση θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο εκείνη επί τόπου,
Εμπρός λοιπόν συμπατριώτες – συμπατριώτισσες, ας προτιμήσουμε να πραγματοποιήσουμε μέρος ή και όλες τις διακοπές στον αγαπημένο και όμορφο τόπο μας και ας λάβουμε μέρος μαζικά και δυναμικά στις εκδηλώσεις της περιοχής, έτσι ώστε και εμείς να χαρούμε και να μαζέψουμε θετική ενέργεια από τον τόπο της καταγωγής μας και να δώσουμε θάρρος, δύναμη και ελπίδα στους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας , που όλοι έχουμε τόσο πολύ ανάγκη αυτή τη δύσκολη εποχή.
Εμείς θα είμαστε εκεί και θα σας περιμένουμε.
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου απανταχού Φιγαλέων «Ο ΦΙΓΑΛΟΣ»
Ο πρόεδρος
ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δ. ΖΑΓΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: