p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΕΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΩΡΕΑΣ «ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΜΕΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΩΡΕΑΣ «ΨΥΧΑΛΙΝΟΥ» ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΥΡΓΟΥ
Η ΕΔΕ και το πόρισμα-«καταπέλτης» των Επιθεωρητών Υγείας κατά των σφετεριστών, μένει στο συρτάρι εδώ και ένα χρόνο!...
            Γνωστό το θέμα της ΔΩΡΕΑΣ  τεράστιας περιουσίας της αείμνηστης ευεργέτιδας Ξανθής Ψυχαλίνου (συζύγου του Υπουργού Ιωάννη Γιαννόπουλου) στο Νοσοκομείο Πύργου, αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Το σκάνδαλο, εμείς τυχαία αποκαλύψαμε από το έτος 2011, καθόσον οι εκτελεστές της Διαθήκης (δικηγόροι και συμβολαιογράφοι), όλοι οι πρόεδροι και διοικητές των Νοσοκομείων, οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων απέκρυπταν την ΔΙΑΘΗΚΗ επί 13 ολόκληρα χρόνια (είχε δημοσιευτεί το έτος 1999 !!!).
Δεν ενέγραφαν στο Υποθηκοφυλακείο τα δωρηθέντα ακίνητα και το σπουδαιότερο δεν αξιοποιούσαν την μεγάλη ΔΩΡΕΑ υπέρ των αναγκών του Νοσοκομείου με αποτέλεσμα και το Νοσοκομείο να στερείται ακόμη και στοιχειωδών εις βάρος της υγείας των συμπολιτών μας και η εκατομμυρίων ευρώ περιουσία να καταστρέφεται και να υποπολλαπλασιάζεται ή να μηδενίζεται η εμπορική της αξία.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και οχλήσεις,  τόσο τις δικές μας (από καθήκον, καθόσον η μεγάλη ευεργέτις καταγόταν από την ιδιαίτερη πατρίδα μας Δίβρη) όσο και του ανιδιοτελούς δικηγόρου κ. Μιχόπουλου, όλοι οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι «αγρόν ηγόραζαν». Ακόμη και το Υπουργείο Υγείας, καθώς κα οι καθύλην αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας (όπως η 6η ΥΠΕ) των προηγούμενων Κυβερνήσεων συγκάλυπταν εξοφθάλμως το σκάνδαλο.
Μέχρι που αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε  το 2013 στο ΣΕΥΥΠ (Σώμα Επιθεωρητών Υγείας) και τότε –προς τιμήν τους- οι δυο Επιθεωρήτριες επί ένα χρόνο έκαναν σοβαρό έλεγχο, διεξήγαγαν ΕΔΕ και εξέδωσαν ένα 68σέλιδο ΠΟΡΙΣΜΑ-«καταπέλτη» στις 30-5-2014 (βλέπε επισυναπτόμενο) που καταλογίζει ουρανομήκεις ευθύνες στους πολλούς εμπλεκόμενους. Το Πόρισμα αυτό, αντί να προωθηθεί στον κ. Εισαγγελέα – όπως προτείνουν οι Επιθεωρήτριες- αμέσως για τα περαιτέρω από την 6η ΥΠΕ Δυτ. Ελλάδας. παραμένει σε κάποιο συρτάρι εδώ και ένα χρόνο!!!...
Στο μεταξύ ένα σοβαρό περιουσιακό στοιχείο (εκ των πολλών) στο Παλαιό Φάληρο, μια βίλλα ερειπώνεται, καταλαμβάνεται πριν χρόνια από αναρχικούς οι οποίοι μετά δική μας διαμαρτυρία απομακρύνονται, αλλά και προ μηνός επανέρχονται και πάλιν απομακρύνονται τώρα από τον Δήμαρχο Παλ. Φαλήρου, ενώ ο Διοικητής του Νοσοκομείου «κοιμάται τον ύπνο του δικαίου»... (επισυνάπτουμε δυο φωτογραφίες μία πριν 4 χρόνια και μια σημερινή)
Καλούμε την νέα Κυβέρνηση και τη νέα Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ να επέμβουν άμεσα, αφενός να στείλουν στον Εισαγγελέα την ΕΚΘΕΣΗ του ΣΕΥΥΠ ζητώντας την τιμωρία των άνω υπευθύνων αλλά και την αξιοποίηση επί τέλους της ΔΩΡΕΑΣ υπέρ αναγκών του Νοσοκομείου μας, που στενάζει κάτω από το βάρος της εγκατάλειψης.   
Ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ»
Σωτήρης Σωτηρόπουολος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» - μειλ:sotxsot@gmai.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια: