p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2010

ΕΤΗΣΙΑ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ


Την ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας πραγματοποίησε και φέτος ο Σύλλογος ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ» με τη συμμετοχή μελών και φίλων του, τηρώντας το καθιερωμένο έθιμο, Ο απερχόμενος  πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιώργος Μπόμπας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε για το νέο έτος σε όλους «υγεία, ευτυχία και προκοπή στις δουλειές με τις οποίες ασχολείται ο καθένας». Ύστερα το λόγο πήρε ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Διαμαντόπουλος ο οποίος ευχήθηκε « ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος γεμάτος υγεία και πολλά χαρούμενα πρόσωπα.»  
Τα φλουριά έτυχαν η Μαίρη Κατσαρούπα και ο Γιώργος Παπαδόπουλος από Γερμανία
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  Σύλλογος ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΗΛΕΙΑΣ «Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»
Ιδρύθηκε τον   Σεπτέμβρη του 1976 όταν μια παρέα συγχωριανών μας που ζούσαν στην Αθήνα, σκέφτηκε πως έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε η παρέα να συμπεριλαβει όσους Αγιανανναιους άφησαν τον τόπο τους για να βρουν την τύχη τους στην πρωτεύουσα. Έτσι θα μπορούσαν να ανταμώνουν συχνότερα, να μοιράζονται την αγάπη τους για το χωριό και τις αναμνήσεις τους, να διασκεδάσουν μαζί, όπως τοτε που ζούσαν στην Αγ. Αννα. Ίδρυσαν, λοιπόν, τον Σύλλογο των εκ της Αγ. Αννης καταγόμενων “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” , και όταν πήραν στα χέρια τους το καταστατικό, το ημερολόγιο έγραφε 4 Μαΐου 1977.

Κύριος σκοπός του ήταν και παραμένει τοσο η εξύψωση του πνευματικού και κοινωνικού επιπέδου των μελών του όσο και η διατήρηση του συνδέσμου και της αλληλεγγύης μεταξύ τους. Αυτό επιτυγχάνεται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων όπως:

- Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πιτας
- Ετήσιες χοροεσπερίδες
- Αποκριάτικα πάρτι μασκέ
- Εκδρομές στο χωριό αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας (Δελφούς, Αράχοβα, 
Καλάβρυτα, Εύβοια, Ύδρα, Επίδαυρο για την παράσταση “Προμηθέας 
Δεσμώτης”, κτλ).
- Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Αγ. Άννα (Πάσχα – Δεκαπενταύγουστο) που 
περιλαμβάνουν διαγωνισμούς, αθλοπαιδιές, γλέντια τρικούβερτα ειτε με 
ορχήστρα ζωντανή είτε με τον Γιώργο το Μπόμπα στην κονσόλα).
- Οικονομική ενίσχυση οικογενειών που επληγησαν απο ασθένεια η απώλεια αγαπημένου προσώπου
- Τράπεζα αίματος και αιμοδοσία των μελών μας
Ένας άλλος στόχος του Συλλόγου μας ειναι η εκτέλεση κοινωφελών έργων στην κοινότητα της Αγ. Άννας, και εδω θα αναφερθούμε:
  - στην κατασκευή πλατείας στο χώρο που δώρισε η οικογένεια Νικολετοπουλου
- στη δημιουργία ιατρείο με την προσφορά καρδιογράφου
- στην παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο του νέου σχολειού,
γήπεδο μπάσκετ και βιβλιοθήκη με βοηθητικό υλικό για τους μαθητες.
-στη δενδροφυτευση του Προφ. Ηλια και του Αγ.Νικόλα
-στην οικονομική ενίσχυση της εκκλησίας μας –αντί στεφάνου- όταν έφευγε κάποιος συγχωριανός μας.
-αποτρέψαμε την δημιουργία παράνομης χωματερής μες στο καμένο δάσος κτλ

Και προχωράμε στην τέταρτη δεκαετία, με την ελπίδα πως κάθε γενιά Αγιανανναίων θα αφιερώνει λίγο από το χρόνο και την αγάπη της για το χωριό ώστε να κρατά το Σύλλογο ζωντανό και δημιουργικό και να παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη!
Δύο πράγματα οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας: ΡΙΖΕΣ (για να γνωρίζουν από πού ξεκινούν με σταθερό βήμα) και ΦΤΕΡΑ(για να μπορέσουν να πετάξουν με σιγουριά στο μέλλον).
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ 
ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΣΑ ΚΕΒΟΡΚΙΑΝ
ΠΗΓΕΣ: http://www.agiananna.blogspot.com


Δημοσίευση σχολίου