p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

3ος Επικούριος Δρόμος στην ΦΙΓΑΛΕΙΑ


Πρόσκληση συμμετοχής στον 3ο Επικούριο Δρόμο
«ΙΑΘΗΜΕΝ»
Ο Επικούριος Δρόμος είναι Αγώνας Δρόμου 14 χιλιόμετρων (από τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στο Ιερό Κωτύλιο – έως την Αειφόρο Αρχαία Κρήνη, Στην Αρχαία Φιγαλεία).
Σε συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων του 1ου και του 2ου Επικούριου Δρόμου το 2010 και 2011, με τη συμμετοχή αθλητών που πρωταγωνιστούν στον Ελληνικό κλασσικό αθλητισμό, είμαστε στην ευχάριστη θέση, να σας προσκαλέσουμε και φέτος, στον 3ο ΕΠΙΚΟΥΡΙΟ ΔΡΟΜΟ, που θα λάβει χώρα την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012, στις 8:30 το πρωΐ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρατίθεται παρακάτω.
Θέλουμε να πιστεύουμε, με τη συμμετοχή και βοήθειά σας, αλλά και με αξιοποίηση στον προγραμματισμό των εμπειριών των προηγούμενων διοργανώσεων, ο 3ος ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, θα σημειώσει μεγαλύτερη επιτυχία και θα εδραιωθεί ως θεσμός Πανελλήνιου κύρους, στα αθλητικά δρώμενα, που τόσο πολύ τα έχουν ανάγκη και τα δικαιούνται οι Ιστορικοί τούτοι Τόποι.
Σύνοψη Προγράμματος
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 13 Αυγούστου – Ημέρα Δευτέρα στις 8:30 το Πρωί
• Χώρος έναρξης:Προαύλιο χώρος του Ναού του Επικουρίου Απόλλωνα, στο
Κωτύλιο –Υψόμετρο 1140 μέτρων
• Κατάληξη:Αρχαία Κρήνη Φιγαλείας,- Υψόμετρο 450 Μέτρα
• Απόσταση:14 χιλιόμετρα
• Συμμετοχή:18 ετών και πάνω με προσκόμιση δελτίου ή Ιατρικής βεβαίωσης.
Διοργανωτές:Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών, (Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Καστρούγκαινας, Στομίου) σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς και την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας.

Οι κατηγορίες που θα αγωνιστούν είναι.
Ανδρών:    1) Από 18-40, 2) 41-55, 3) 55 ανω
Γυναικών. 18 και άνω
Σημειώνεται ότι οι διοργανωτές θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την διευκόλυνση και βοήθεια των δρομέων, τόσο κατά την πορεία και για τη μεταφορά τους στον τόπο εκκίνησης, όσο και για την προσφορά αναψυκτικών και ελαφριού γεύματος.
Σίγουρα η θερμή υποδοχή και η φιλοξενία είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των Φιγαλέων, όπως άλλωστε διαπιστώθηκε και από τις δύο προηγούμενες οργανώσεις, κάνοντας τον Επικούριο Δρόμο, μια ξεχωριστή και πολύ ζεστή Εκδήλωση.
Δήλωση συμμετοχής στην Συντονιστική Επιτροπή, μέχρι Παρασκευή 10 Αυγούστου Διονύσιος Θεοχάρης 6947835223,            Θεόδωρος Ζάγκος 6974589616,
Γιώργος Κανελλόπουλος 6972278868.     Κων/νος Καλδέρης 6977522303
Παράλληλα Πολιτιστικά Δρώμενα -Ιστορικό- Συμβολισμοί
Οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Φιγαλικών Χωριών – Αρχαίας Φιγαλείας, Περιβολίων, Δραγωγίου, Στομίου και Καστρούγκαινας και οι Τοπικοί Φορείς, συνδιοργανώνουν με την Περιφερειακή Διοίκηση Ηλείας, για 22 Συναπτά έτη, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, στα Φιγαλικά Χωριά και τον Επικούριο Απόλλωνα
Από τα ΦΙΓΑΛΕΙΑ 2010, τα 20α ΦΙΓΑΛΕΙΑ, αποφασίσαμε και εντάξαμε και μία Αθλητική Εκδήλωση, πανελλήνιας, ή δυνατόν απήχησης, ενός Αγώνα Δρόμου μεγάλης Απόστασης, από τον Ναό του Επικουρίου Απόλλωνα, που βρίσκεται στις Βάσσες, στο Κωτύλιο Όρος, το Ιερό των Φιγαλέων Βουνό, όπως λέει και Περίφημος Περιηγητής Παυσανίας, στα 1200 μέτρα υψόμετρο, με κατάληξη την Αρχαία Κρήνη της Φιγαλείας, την Αειφόρο Πηγή, μιας και τρέχει το ζωοποιό Ύδωρ από τον 4ο Αιώνα, ο Αγώνας δε ονομάσθηκε«ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ». Σημειώνεται, ότι, την ίδια μέρα και μισή ώρα νωρίτερα, στα πλαίσια των ΦΙΓΑΛΕΙΩΝ, γίνεται μαζική πεζοπορία πολιτών ακολουθώντας την ίδια διαδρομή. Αυτό συμβολίζει και γίνεται σε ανάμνηση, της επιστροφής των Αρχαίων Φιγαλέων από το Κωτύλιο, στην Πόλη, μετά την ίασή τους από τον Απόλλωνα από τον φοβερό λοιμό στον οποίον για τον λόγο αυτό έδωσαν το προσωνύμιο Επικούριος,
Οι Δρομείς του «ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ», συμβολίζουν τους νέους, Φιγαλείς, που σίγουρα έτρεξαν, για να φέρουν το Μήνυμα, «ΙΑΘΗΜΕΝ», φράση που αποτελεί και το επιφώνημα των αθλητών.
Επειδή, οι προϋποθέσεις- απόσταση – συνθήκες –Συμβολισμός- διαδρομή μεταξύ δυο Ιερών Παγκοσμίου Εμβέλειας Μνημείων και επί μεγάλου μέρους της Ιεράς Οδού των Φιγαλέων, υπάρχουν, εμείς δε είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε στην επιτυχία και καθιέρωσή του, ζητάμε τη βοήθεια σας για την προσέλκυση αθλητών, που θα τιμήσουν και θα τους τιμήσουμε με την εκδήλωσή μας.
Οι Σύλλογοι μας, πέραν των καθιερωμένων μεταλλίων για τους νικητές, όλων των κατηγοριών, θα δοθεί δε αναμνηστικός πάπυρος-μετάλλιο σε κάθε συμμετέχοντα
Ευχαριστούμε για την προσοχή σας
Με τιμή
Η Συντονιστική Επιτροπή
Δημοσίευση σχολίου