p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

Πολίτες Αρχαίας Ολυμπίας κατά δημάρχου και γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης


Για «μνημείο διοικητικής αναλγησίας, γραφειοκρατικής αγκύλωσης και ασύδοτης καταστρατήγησης νόμων εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας» κάνει λόγο ηΠανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Λαμπειέων, με αφορμή τα «άνω των 40 (αριθμός σαράντα!) τεκμηριωμένων εγγράφων», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά με επιστολή τους προς τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, για «ζωτικά προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας Δίβρης και της ευρύτερης περιοχής ορεινής Ηλείας που έχουν σχέση με την Υγεία, τα Σχολεία, τα Δάση, το πόσιμο νερό, την Προστασία του περιβάλλοντος, την ασύδοτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος κ.λπ., κ.λπ.», προβλήματα για τα οποία ο δήμαρχος Ευθύμιος Κοτζάς αδιαφορεί.
Όπως, δε, υπογραμμίζουν, στην επιστολή -την οποία γνωστοποιούν και στην aftodioikisi.gr και τη στήλη Τα παράπονά σας στο Δήμαρχο, ο Ευθύμιος Κοτζάς εδώ και ενάμιση χρόνο «όχι μόνο μας αγνόησε, όχι μόνο δεν τα εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης (ως είχε υποχρέωση από το Νόμο και την δεοντολογία), αλλά δεν ευδόκησε να μας απαντήσει ούτε σε ένα από τα επίσημα έγγραφα, καταστρατηγώντας Νόμους και Διατάξεις της συντεταγμένης Πολιτείας».
Βολές και κατά Αποστολόπουλου
«Και το πλέον τραγικό, εξωφρενικό και ανήκουστο;», σύμφωνα με την Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Λαμπειέων. «Η αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπ/σου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου, στην οποία διαμαρτυρηθήκαμε σε διάστημα 8 ολόκληρων μηνών (Νοέμβριος 2011-Ιούνιος 2012) αποστέλλει στον δήμο Αρχ. Ολυμπίας 9 (αριθμός εννέα!) απανωτά, με πανομοιότυπο λογότυπο, έγγραφα υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα: "...σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. ...υποχρεούσθε να δίδετε απαντήσεις μέσα στις προθεσμίες κλπ, κλπ....". Πλην ο μεν Δήμος "αγρόν ηγόρασεν", η δε αρμόδια Υπηρεσία, απλά μας ενέπαιζε...»

Κατόπιν αυτών, η Πανελλήνια Εκπολιτιστική Ένωση Λαμπειέων ζητεί από τους υπουργούς να παρέμβουν και να λειτουργήσουν οι νόμοι «για την τιμωρία και των παρανομούντων δημοτικών αρχόντων αλλά και της άνω αρμόδιας Υπηρεσίας που αντί να αποστέλλει εν είδει καρμπόν 9 έγγραφα έπρεπε εκείνη να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία».

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
ΛΑΜΠΕΙΕΩΝ (ΔΙΒΡΙΩΤΩΝ0 ΗΛΕΙΑΣ
«ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΒΡΗΣ»
27063 Λαμπεία-Τηλ 6972295293
Λαμπεία (Δίβρη) 17-7-2012
Προς
1. Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Καθηγητή κ. Αντώνη Μανιτάκη
2. Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
ΚΟΙΝΟΠ: 1.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου
2. Βουλευτές Ν. Ηλείας 3. Κοινοβουλευτικά κόμματα
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (ΔΗΜΟΤΩΝ)
Μνημείο διοικητικής αναλγησίας, γραφειοκρατικής αγκύλωσης και ασύδοτης καταστρατήγησης νόμων εκ μέρους του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας
Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί της νέας Κυβέρνησης
Παίρνοντας αφορμή από τις πρόσφατες δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί «...πάταξης της διοικητικής αναλγησίας, της γραφειοκρατίας κλπ», εμείς οι ενεργοί πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδας μας Λαμπείας (Δίβρης) του Νομού Ηλείας -δημότες της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας, απευθυνόμαστε σε σας να διαμαρτυρηθούμε για κάτι ανήκουστο, πλην αληθινό και τραγικό που αποτυπώνεται στον τίτλο του παρόντος εγγράφου. Και εξηγούμεθα εν ολίγοις.
Από της αναλήψεως των καθηκόντων του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας (ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, δεν όποιος κι όποιος Δήμος αλλά πρώτος τη τάξει για ιστορικούς και πολιτισμικούς λόγους) ο Σύλλογός μας βάσει των Καταστατικών μας Αρχών και εκφράζοντας τη γνώμη των μελών-συμπολιτών μας δημοτών, αποστείλαμε στο δήμο μας έγγραφα αιτήματα για ζωτικά προβλήματα της ιδιαίτερης πατρίδας μας Δίβρης και της ευρύτερης περιοχής ορεινής Ηλείας που έχουν σχέση με την Υγεία, τα Σχολεία, τα Δάση, το πόσιμο νερό, την Προστασία του περιβάλλοντος, την ασύδοτη διασπάθιση δημόσιου χρήματος κλπ, κλπ.
Εδώ και ενάμιση χρόνο, ο Δήμος Αρχ. Ολυμπίας αποδέκτης άνω των 40 (αριθμός σαράντα!) τεκμηριωμένων εγγράφων μας, όχι μόνο μας αγνόησε, όχι μόνο δεν τα εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης (ως είχε υποχρέωση από το Νόμο και την δεοντολογία), αλλά δεν ευδόκησε να μας απαντήσει ούτε σε ένα από τα επίσημα έγγραφα, καταστρατηγώντας Νόμους και Διατάξεις της συντεταγμένης Πολιτείας.
Και το πλέον τραγικό, εξωφρενικό και ανήκουστο. Η αρμόδια Υπηρεσία της «Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοπ/σου, Δυτ. Ελλάδος και Ιονίου», στην οποία διαμαρτυρηθήκαμε σε διάστημα 8 ολόκληρων μηνών (Νοέμβριος 2011-Ιούνιος 2012) αποστέλλει στον δήμο Αρχ. Ολυμπίας 9 (αριθμός εννέα!) απανωτά, με πανομοιότυπο λογότυπο,  έγγραφα (τα οποία επισυνάπτουμε ανωτέρω για του λόγου το αληθές) υπενθυμίζοντας τα αυτονόητα: «...σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. ...υποχρεούσθε να δίδετε απαντήσεις μέσα στις προθεσμίες κλπ, κλπ....». Πλην ο μεν Δήμος «αγρόν ηγόρασεν», η δε αρμόδια Υπηρεσία, απλά μας ενέπαιζε...
Κύριοι Υπουργοί, εδώ γεννάται και απευθύνεται προς εσάς, το εξής αμείλικτον ερώτημα:
Καλά, ο Δήμαρχος και ο Δήμος είναι αυτός που είναι. Και «καιρώ τω δέοντι»  (που πλησιάζει) σίγουρα θα λάβουν τα επίχειρα δια της λαϊκής ετυμηγορίας και θα τιμωρηθούν. Όμως, δεν υπάρχουν οι Νόμοι που πρέπει να εφαρμοστούν για την τιμωρία και των παρανομούντων δημοτικών αρχόντων αλλά και της άνω αρμόδιας Υπηρεσίας που αντί να αποστέλλει εν είδει καρμπόν 9 έγγραφα έπρεπε εκείνη να κινήσει την προβλεπόμενη διαδικασία; Κράτος δικαίου είναι αυτό; Σεβασμός στους πολίτες είναι αυτός; Έτσι θα δημιουργήσουμε την  ευνομούμενη Πολιτεία που εσείς επαγγέλλεσθε και εμείς περιμένουμε;
Απαντήστε μας, Σας παρακαλούμε. Επί τέλους, θα ευαισθητοποιηθεί κανένας;
Μετά τιμής,
ο πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ»
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας», εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ»)
http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: