p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Πήραν άριστα στην Ολυμπία!


Στην κοιτίδα του Ολυμπισμού, την Αρχαία Ολυμπία, η ελληνική πάλη έγραψε ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ιστορία της, με τη διοργάνωση του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Ολυμπία», στο οποίο πήραν μέρος 10 χώρες με 150 αθλητές και αθλήτριες.

Οι αγώνες στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν 20 αθλητές κι αθλήτριες που είχαν την ευκαιρία να περάσουν από ένα δυνατό τεστ, πριν πέσουν στη «μάχη» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αγώνες και στην αρχαία παλαίστρα

Στόχος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και των φορέων της περιοχής είναι να γίνουν θεσμός οι διεθνείς αγώνες «Ολυμπία». Μάλιστα, σκέπτονται να ζητήσουν άδεια ώστε να γίνουν και κάποιοι αγώνες στον χώρο της αρχαίας παλαίστρας.


«Η Αρχαία Ολυμπία, κατ’ εξοχήν τόπος πολιτισμού και αθλητισμού, απέδειξε ότι μπορεί να διοργανώσει διεθνείς αγώνες και εμείς ως φορείς έχουμε την ευθύνη να αναδείξουμε αυτή τη διαχρονική αξία της κοιτίδας του Ολυμπισμού. Η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δύναμη και στο αναπτυξιακό ενδιαφέρον που έχει η Αρχαία Ολυμπία για όλη την Ελλάδα. Θέλουμε να καθιερώσουμε το συγκεκριμένο τουρνουά σε ένα μόνιμο θεσμό γιατί αυτό συνάδει απόλυτα με την ταυτότητα της γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν θέλουμε η Αρχαία Ολυμπία να είναι μόνο ένας μουσειακός χώρος. Με την έναρξη κάποιων αγώνων στο χώρο της παλαίστρας, η Αρχαία Ολυμπία θα ανταποκρίνεται και σήμερα στις ανάγκες του Ολυμπισμού», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

Στον αγωνιστικό τομέα, ξεχώρισε η νίκη του Τιμόθεου Ξενίδη (84κ., ελευθέρα) επί του 2ου Ολυμπιονίκη του Πεκίνου, Γιουσούφ Αμπντουσαλόμοβ (Τατζικιστάν). Ο πρωταθλητής της ελευθέρας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. «Ο αντίπαλός μου είναι ένας πολύ δυνατός και άξιος αθλητής. Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για εμένα που πάλεψα μαζί του. Βρίσκομαι σε προετοιμασία για το παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στην Ταϊλάνδη και ελπίζω η Πολιτεία να στηρίξει την προσπάθεια που κάνει η ελληνική πάλη ώστε να συνεχιστεί η παράδοση των διακρίσεων», δήλωσε ο 20χρονος πρωταθλητής.

Στα 55κ. η Μαρία Πρεβολαράκη επιβεβαίωσε την καλή της κατάσταση και κατέκτησε εύκολα το χρυσό μετάλλιο. Ασημένιο πήρε η Ελένη Γκούγκια και το χάλκινο η Σταυρούλα Λοϊζίδη. Στα 59 πρώτευσε η Δήμητρα Χριστοδουλάκη με δεύτερη την Πελαγία Παπαγγερίδου.

Στην ελευθέρα, από ελληνικής πλευράς, στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκαν οι Κώστας Κάρπουζας (74κ.), Στάθης Τοπαλίδης (120κ.) και στην τρίτη οι Θεοδόσιος Βαλκανιώτης (55κ.), Χρήστος Σαβουλίδης (74κ.) και Γιάννης Καρυωτάκης (120κ.).

Στην ελληνορωμαϊκή πρώτευσαν οι Χριστόφορος Κατουρτζίδης (60κ.), Γιάννης Τριανταφυλλίδης (74κ.), ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Ηλίας Μπούκης (84κ.) ενώ χάλκινα πήραν οι Χρήστος Θεοδωράκης (60κ.), Αρθούρος Χατσατούροφ (60κ.), Πύρσος Ιωάννης (66κ.), Γιώργος Πρεβολάρακης (66κ.), Πέτρος Μανουηλίδης (74κ.), Χρήστος Λάππας (74κ.) και Δημήτρης Παπαδόπουλος (84κ.).

Στη γενική κατάταξη, η Ελλάδα βρέθηκε στη δεύτερη θέση στην ελευθέρα πάλη με 50 βαθμούς πίσω από τη Ρωσία (60), ενώ στην 3η θέση ακολούθησε η Αλβανία με 21 βαθμούς. Στην ελληνορωμαϊκή τα γαλανόλευκα χρώματα πήραν την πρωτιά με 64 βαθμούς, με δεύτερη την Αλγερία (31) και τρίτο το Μαρόκο (28).

GAZZETA.GR
Δημοσίευση σχολίου