p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Εκλογή Γραμματέα του ΔΣ και της  οικονομικής επιτροπής  και ποιότητα ζωής.

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα η επαναληπτική ειδική συνεδρίαση  του ΔΣ Αρχαίας Ολυμπίας για την εκλογή του Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου και  των μελών της Οικονομικής Επιτροπής  και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
 Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρος του σώματος Θεόδωρος Παπαηλιού  τόνισε ότι « η εκλογή του προέδρου και της αντιπροέδρου  έγιναν σωστά κατά την συνεδρίαση των δημαιρεσιών του Ιανουαρίου . Ακυρώθηκε για τυπικούς λόγους η εκλογή του γραμματέα, παρ’ ότι και αυτή έγινε  με διαφανής και κανονικές διαδικασίες. Όμως το «γράμμα  του  νόμου» επιβάλλει να επανεκλέξουμε τον γραμματέα του ΔΣ επακριβώς  με τις κείμενες διατάξεις του.».    
 Αρχικά,  κατά την διαδικασία της εκλογής του γραμματέα, οι παρατάξεις της ελάσσονος ομόφωνα πρότειναν-ψήφισαν  τον Πανάγο Παντελάκο για την θέση του υποψηφίου.

  Τοποθετούμενος επί του θέματος ο  κ Παντελάκος, αφού πρώτα, «ευχήθηκε καλή δύναμη στους νέους αντιδημάρχους» και  «κάλεσε άπαντες τους αιρετούς να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις για το καλό του τόπου», στην συνέχεια τόνισε ότι «αποδέχεται  να είναι υποψήφιος επειδή κανένα άλλο μέλος από τις δύο παρατάξεις της ελάσσονος δεν θέλει να διεκδικήσει την θέση του γραμματέα».  
 Κατόπιν το ΔΣ με ψηφοφορία ομόφωνα ανέδειξε με 21 ψήφους τον Πανάγο Παντελάκο στην θέση του γραμματέα του ΔΣ για τα επόμενα δύο χρόνια. Παίρνοντας το λόγο ο νεοεκλεγείς γραμματέας  «ευχαρίστησε το σώμα για την τιμή που του έκανε» ενώ ταυτόχρονα «δεσμεύτηκε  να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του Παναγιώτη Φλέσσα» κι ότι  « θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την άριστη  λειτουργία του ΔΣ». 


Εκλογή επιτροπών

  Με παρέμβασή του ο  Πανάγος  Παντελάκος κατά την διάρκεια της συζήτησης του σώματος για την εκλογή των μελών της «οικονομικής επιτροπής» και της «επιτροπής ποιότητα ζωής», πρότεινε  «η αντιπολίτευση συνολικά να δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής και  στην ελάσσονα με  τακτικά  μέλη  στις δύο επιτροπές».
Τοποθετηθείς επί του θέματος ο επικεφαλής της μείζονος Κώστας Σοφιανός τόνισε ότι  προτείνει «δύο συμβούλους της παράταξής του για την οικονομική επιτροπή αφήνοντας την δυνατότητα της συμμετοχής της ελάσσονος  με αναπληρωματικό μέλος, ενώ για την επιτροπή ποιότητα ζωής προτείνει έναν σύμβουλο της μείζονος αντιπολίτευσης ώστε να δοθεί δυνατότητα συμμετοχής ως τακτικού μέλους συμβούλου από την ελάσσονα.»
 
 Στην συνέχεια το σώμα ανέδειξε με ψηφοφορία τα νέα τακτικά  μέλη της Οικονομικής Επιτροπής τα οποία είναι οι:
  Αλέξης Κατσάνης, Νίκος Σικοτακόπουλος ,  Γιάννης Πλατανίτης , Γιάννης Μαρτζάκλης (πλειοψηφία)   και Φωτεινή Δούλα και Νίκος Καρκούλιας (αντιπολίτευση).
 Ως αναπληρωματικά μέλη της επιτροπής  αναδείχτηκαν οι Γιώργος Γαλύφας , Σάκης Κουρνούτας , Γιάννης Πανούτσος ( πλειοψηφία), Κώστας  Μαρκόπουλος (μείζονα αντιπολίτευση) και Παναγιώτης Φλέσσας (ελάσσονα)
Για την ανάδειξη της επιτροπής Ποιότητας Ζωής εκλέχτηκαν ως τακτικά μέλη οι:
  Σάκης Κουρνούτας , Αριστείδης Παναγιωτόπουλος, Γιάννης Πανούτσος , Σπύρος Τσιρώνης  (πλειοψηφία),  Κώστας Μαρκόπουλος ( μείζονα αντιπολίτευση) και Σωτήρης Αναστασόπουλος ( ελάσσονα).
Αναπληρωματικά μέλη αναδείχτηκαν οι:
 Αλέξης Κατσάνης , Γιάννης Μαρτζάκλης , Νίκος Σικοτακόπουλος ( πλειοψηφία) Μαρία Πατσή , Κατερίνα Μυλωνά ( μείζονα αντιπολίτευση).   

 Ψήφισμα για το προτεινόμενο κλείσιμο των Τ.Ε.Ι. Πύργου και Αμαλιάδας 

 Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο δήμαρχος Θύμιος Κοτζιάς ενημέρωσε το σώμα για την ανακοίνωση από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα  με την οποία καταργούνται οι σχολές των Τ.Ε.Ι Πύργου και Αμαλιάδας.
«Μετά την Ολυμπία Οδό ένα νέο πλήγμα έρχεται να προστεθεί στον πολύπαθο νομό μας. Σύμφωνα με το σχέδιο «Αθηνά» οι σχολές των ΤΕΙ σε Πύργο και Αμαλιάδα «φεύγουν» από το νομό. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να εκφράσει ομόφωνα την έντονη αντίθεσή του με την θέση του υπουργείου». τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος καλώντας το σώμα να τον εξουσιοδοτήσει για περαιτέρω ανάλογες ενέργειες.
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημοσίευση σχολίου