p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη, 1 Οκτωβρίου 2013

Τα όνειρά μας τα φτερά μας.....κείμενο των μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου της Λαμπείας

Γιατί κάνουμε κατάληψη..

Σήμερα (27/09/13) και χθες (26/09/13) στο σχολείο μας ,Γυμνάσιο-Λυκειακές τάξεις Λαμπείας, έλαβε χώρα κατάληψη με αφορμή κάποια γεγονότα που συνέβησαν στην χώρα μας τον τελευταίο καιρό. Συγκεκριμένα θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας σε δύο τομείς:
1)Το Νέο Σχολείο:
 Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του υπουργείου πάνω στο θέμα http://www.minedu.gov.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=402&lang=el
. Το νέο αυτό <<αξιοκρατικό>> σύστημα θα στερεί από το 70% των νέων της χώρας μας για μία μόρφωση ανώτερη από αυτή του γυμνασίου.
. Επίσης όσοι καταφέρουν να εισαχθούν στο λύκειο θα είναι αναγκασμένοι να θυσιάσουν την περίοδο της εφηβείας τους υποχρεωμένοι να μετατραπούν, όπως κατά γράμμα αναφερόταν στην εν λόγω ιστοσελίδα, σε μικροί επιστήμονες!
. Επίσης η πλειοψηφία των μαθητών θα είναι αναγκασμένη να παραχωρήσει τις προνομιακές θέσεις εργασίας στο μικρό αυτό ποσοστό μαθητών που θα έχουν απολυτήριο λυκείου. Ακόμα με το να δίνεται μόνο στο 30% των νέων η δυνατότητα μόρφωσης το παραπάνω σενάριο θα πραγματοποιηθεί με ακόμα μεγαλύτερη ισχύ. Θα δημιουργηθεί δηλαδή μία Ελλάδα γεμάτη φτηνά εργατικά χέρια (λόγω του χαμηλού επιπέδου μόρφωσης τους) που θα εκμεταλλεύονται από ξένους επενδυτές ή και εγχώριους. Τέτοια φαινόμενα συναντώνται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες

. Τέλος μέσω της υποβολής των μαθητών σε ετήσιες πανελλαδικές εξετάσεις θα ενισχυθεί η παραπαιδεία.
2)Οι συγχωνεύσεις σχολείων:
 . Το σχολείο μας παρότι είναι μικρό -και γι' αυτό το λόγο απειλείται κάθε έτος με συγχώνευση- εξυπηρετεί σημαντικό αριθμό μαθητών της περιοχής. Το κλείσιμο ενός τέτοιου σχολείου θα αναγκάσει δεκάδες μαθητών να επιβληθεί σε μια εξοντωτική διαδικασία μεταφοράς τους μέχρι και εκτός νομού.
 . Επιπλέον θα στερηθεί ένα ολόκληρο χωριό τα νέα του παιδιά και θα ενισχυθεί το φαινόμενο της απομάκρυνσης των νέων από την επαρχία.
Πολλοί από τους καθηγητές μας απειλούνται με απόλυση και έχουν γίνει απεργίες από την πλευρά τους γι' αυτό το θέμα. Ως μαθητές θεωρούμε πως πρέπει να στηρίξουμε τον αγώνα τους.
Αν τώρα απόδεχτούμε την παρούσα κατάσταση (οικονομική και κοινωνική),παραδεχτούμε την ήττα μας σε αυτήν  την μάχη(της παιδείας) και εξακολουθήσουμε να βρισκόμαστε στο ίδιο λήθαργο,παραδομένοι,ο πόλεμος  χάθηκε...!
Τα όνειρα μας είναι τα φτερά μας!
δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε να τα καπηλευτεί ούτε να παίξει μαζί τους!

Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Λαμπείας
 Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr
Δημοσίευση σχολίου