p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΓΙΑΚΟΥΚΤΣΚ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ



Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν την Παρασκευή το μεσημέρι οι  μαθητές  του δημοτικού σχολείου Αρχαίας Ολυμπίας. Με μεγάλη τους έκπληξη είδαν να τους επισκέπτονται δέκα συνομήλικοι τους από την πόλη Γιακουτσκ της Ρωσίας   φορώντας   παραδοσιακές στολές  από την περιοχή τους.  Η υποδοχή ήταν θερμή. Αρχικά οι μαθητές φωτογραφήθηκαν στον προαύλειο χώρο. Στην συνέχεια οι μαθητές πέρασαν στο εσωτερικό του σχολείου όπου τόσο οι φιλοξενούμενοι μαθητές από την αδελφοποιημένη με την Αρχαία Ολυμπία, πόλη Γιακουτσκ της Ρωσίας όσο και οι μαθητές της Ολυμπίας παρουσίασαν καλλιτεχνικά δρώμενα , στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της πατρίδας τους και αντάλλαξαν δώρα.
Αρχικά σύντομο καλωσόρισμα προς τους μαθητές και τους συνοδούς τους ,  έκανε ο διευθυντής του σχολειού Αλέξης Σοφιανόπουλος  χαιρετισμό απεύθυνε ο  δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς ο οποίος αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση που έχει πραγματοποιηθεί μεταξύ Γιακουτσκ και Αρχαίας Ολυμπίας. Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις πολύ θερμές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο πόλεων από το Μάιο του 2012 που υπογράφηκε η αδελφοποίηση  με την ευκαιρία της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για την ολυμπιάδα του Λονδίνου. Ο δήμαρχος στην συνέχεια αναφέρθηκε στην άριστη φιλοξενία που επιφυλάχτηκε στην αντιπροσωπεία του δήμου όταν επισκέφτηκε το Γιακουτσκ.

Η συνέχεια δόθηκε από τους μαθητές του Γιακουτσκ οι οποίοι είχαν ετοιμάσει και παρουσίασαν χορούς και παραδοσιακά τραγούδια και σκοπούς από την πατρίδα τους. Στην συνέχεια οι μαθητές παρουσίασαν με την βοήθεια μεγάλης οθόνης  την ιστορία , το γεωφυσικό περιβάλλον και τις κλιματολογικές συνθήκες της Γιακουτίας . Τέλος παρέδωσαν στον διευθυντή  του σχολείου  δώρα που είχαν φέρει μαζί τους και φέρουν την σφραγίδα της χώρας τους.
Η σκυτάλη μετά δόθηκε στους μαθητές της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρουσίασαν με την σειρά τους βίντεο σχετικό με  την σύγχρονη ζωή στην πόλη , τα μνημεία της , το χώρο της ιερής Άλτης , την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων .  Τέλος οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς σκοπούς της χώρας και τραγούδησαν σε χορωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: