p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για Πεζοπορίες στο Φαράγγι του Ερυμάνθειου Κάπρου Οροπέδιου Φολόης,

Μετά  από πρωτοβουλία του Συλλόγου  μας, του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΥΜΕΡΙΩΤΩΝ  ΗΛΕΙΑΣ ‘’Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ‘’ και όλων των φορέων  του ΓΟΥΜΕΡΟΥ θα γίνει επίσκεψη  στο  ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ  και την ευρύτερη ορεινή περιοχή καθώς και στο ΔΗΜΟ ΚΑΣΤΡΟΥ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ του Ν. ΗΛΕΙΑΣ στις 12 – 13 / 06 / 2010 από τον ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Σαββάτο – Κυριακή με αρχηγό και ξεναγό τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΧΙΛΛΕΟΠΟΥΛΟ.
   Το πρόγραμμα έχει ως εξής ΣΑΒΒΑΤΟ 12 / 06 / 2010 ώρα 07. 00 π.μ. αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη ώρα 12.00 π.μ. περίπου στο ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΦΟΛΟΗΣ χωριό  Πανόπουλο και έναρξη τηςδιάσχισης στο πανέμορφα καταπληκτικό μοναδικό από τα καλύτερα στον κόσμο σύμφωνα με την άποψη ειδικών, το ΦΑΡΑΓΓΙ  ΤΟΥ ΕΡΥΜΑΝΘΕΙΟΥ ΚΑΠΡΟΥ ( ρέμα κατσαρού ) παραπόταμος του ΛΑΔΩΝΑ ΗΛΕΙΑΣ ώρες 4-, συμβάλλοντας με την παρουσία τους στην ανάδειξη των άθλων του μυθικού ΗΡΑΚΛΗ.
  Το φαράγγι   πηγάζει από τους πρόποδες του όρους ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ και περνάει από τα χωριά (Πανόπουλο, Ανδρώνι, Κλεινδιά, Πεύκη, Αγία Αννα, Καρυά, ΓΟΥΜΕΡΟ ) θα είναι ο δέκατος έκτος  Σύλλογος που επίσημα θα διασχίσει το φαράγγι..
  Στη συνέχεια άφιξη στο ΓΟΥΜΕΡΟ για φαγητό από τοπικές γεύσεις θα ακολουθήσει χορός και γλέντι , θα φιλοξενηθούν στο καταφύγιο ΓΟΥΜΕΡΟΥ <<  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ >> του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ και σε σκηνές.
    Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε τον κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ για την πρωτοβουλία του, να παραχωρήσει στο Σύλλογό μας δωρεάν την ισόγεια κατοικία του 70 τ.μ για την δημιουργία ορεινού καταφυγίου, η οποία βρίσκεται μέσα στον οικισμό του ΓΟΥΜΕΡΟΥ .
    Επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. ΦΩΤΗ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ για την προσφορά και τοποθέτηση ενός κλιματιστικού 30 BTU για τις ανάγκες του ορεινού καταφυγίου το χειμώνα και το καλοκαίρι.
   Επίσης να ευχαριστήσουμε τον μάστορα κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΑΣΙΝΟ και τον ηλεκτρολόγο κ. ΓΙΑΝΝΗ  ΚΑΚΑΛΗ για την προσφορά τους στις υδραυλικές, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και καλοπισμό του καταφυγίου μας.
Σας κάνουμε γνωστό ότι Το ορεινό καταφύγιό μας μπορεί πλέον να φιλοξενήσει 20 άτομα για χειμώνα και καλοκαίρι.
     Οι ορειβάτες Θα επισκεφθούν επίσης την παλιά εκκλησία της Αγίας Παρασκευής και εάν υπάρχει χρόνος και προαιρετικά την Μονή Ασκητή ΓΟΥΜΕΡΟΥ, για να πιάσουν τη στάλα με τις θαυματουργικές ιδιότητες, θα περπατήσουν στο αρχαίο καλντερίμι και σε ένα μικρό τμήμα στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΓΟΥΜΕΡΟΥ και θα επισκεφθούν την αναγεννημένη αρχαία  ελιά.     
   ΚΥΡΙΑΚΗ 13/06/2010 αναχώρηση  για ΚΥΛΛΗΝΗ άφιξη και έναρξη  παραθαλάσσιας πεζοπορίας στο Μονοπάτι των Θαλασσόκρινων ( Κυλλήνη – Λουτρά Κυλλήνης )  ( 2 -3 )  ώρες περίπου. Οι περιπατητές θα απολαύσουν για δύο ώρες θαλασσινό μπάνιο σε μία από τις καλλίτερες και ωραιότερες  παραλίες της Ελλάδας τη χρυσή ακτή και θα τελειώσουν με λουτροθεραπεία μάσκα με λάσπη,  στα ιαματικά λουτρά της ΚΥΛΛΗΝΗΣ δίπλα στα Αρχαία ΡΩΜΑΪΚΑ Λουτρά.
     Επίσης η διεύθυνση του  συγκροτήματος ΓΡΕΚΟΤΕΛ στα λουτρά της ΚΥΛΛΗΝΗΣ, θα διαθέσει δωρεάν στους ορειβάτες όλες τις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών.
         Η συμβολή των δημοσιογράφων των Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ και τ ης υπόλοιπης ΕΛΛΑΔΑΣ στην προβολή  των άγνωστων μνημείων της Ηλειακής – Ολυμπιακής γης είναι μοναδική και η ανάδειξή τους θα είναι και δικό τους έργο. Οι φωτογραφίες είναι από παλαιότερες εξορμήσεις.
Με  φυσιολατρικούς & οικολογικούς χαιρετισμούς για το Δ.Σ ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: