p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΠΑΡΑΔΟΣΗ – ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

PICT0047.JPG
Ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς με τους πρώην δημαρχους της πόλης Γ. Αηδόνη ,Γ. Κοσμόπουλο και Κ. Κούτρα . Αριστερά τους διακρίνεται ο πρώην δήμαρχος Φολόης Θ. Παπαηλιού

Παρουσία δημοτικών συμβολών και πολιτών , πραγματοποιήθηκε την πρωτοχρονιά το πρωί η τελετή της παράδοσης – παραλαβής του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας . Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιώργος Αηδόνης υποδέχτηκε στο γραφείο του δημάρχου τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θύμιο Κοτζιά  προκειμένου να του   παραδώσει , κατά το κοινώς λεγόμενο ,  τα «κλειδιά της πόλης».  

 Ο κ Αηδόνης  παραδίδοντας στον κ. Κοτζιά τον φάκελο με τα  οικονομικά και τα  περιουσιακά στοιχεία αλλά και τις όποιες εκκρεμότητες του δήμου απευθυνόμενος στον νέο δήμαρχο ευχήθηκε « το λιθαράκι που θα θέσει η νέα δημοτική αρχή στα δρώμενα του τόπου να είναι μεγαλύτερο από αυτά που έθεσαν όλες οι προηγούμενες .» . Ο κ Αηδόνης κάλεσε στην συνέχεια τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους «να στηρίξουν την προσπάθεια του δημάρχου, και να μην επιτρέψουν ούτε στους εαυτούς τους ούτε σε κανέναν άλλο το έργο που θα ξεκινήσει να παρουσιάσει «κοιλιά».» . Τέλος ο ομιλητής  αφού έκανε αναφορά στους πρώην  δήμαρχους της πόλης , τον κ. Κουτρά , τον κ. Κοσμόπουλο ( ήταν και οι δύο παρόντες) , τον κ. Φωτεινό και τον αείμνηστο Γ. Σκουλαρίκη , κατέθεσε ενώπιον των παρευρισκομένων την πρόθεσή του  «να βοηθήσει την νέα δημοτική αρχή  σε ότι του ζητηθεί.».

 Παίρνοντας την «σκυτάλη»  του λόγου , ο και τυπικά πια,  δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς εμφανώς συγκινημένος αφού ευχαρίστησε τον προκάτοχό του για τα θερμά του λόγια και για το έργο του κατά την θητεία του είπε μεταξύ άλλων :
PICT0026.JPG« Με πλήρη επίγνωση από σήμερα αναλαμβάνουμε τα δύσκολα καθήκοντα της δημοτικής αρχής του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας . Ο τόπος μας παρουσιάζει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα . Ο παγκόσμιος ρόλος της Ολυμπίας , οι φυσικές ομορφιές που απλόχερα δίνουν το δρυοδάσος της Φολόης και το ελετοδάσος του Ερυμάνθου , τα αρχαιοελληνικά μνημεία και οι ξεχωριστοί θρησκευτικοί μας χώροι, τα όμορφα χωριά μας ,  είναι τα στοιχεία εκείνα που θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε , να αξιοποιήσουμε , να αναπτύξουμε. Εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε πεπεισμένοι ότι  στο τέλος της θητείας μας και παρά τις όποιες τυχόν δυσκολίες προκύψουν , θα έχουμε να παρουσιάσουμε ένα θετικό έργο .».
 Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο κ Κοτζιάς και αφού ευχαρίστησε για την παρουσία τους , τους πρώην δημάρχους αλλά και τους πολίτες της πόλης είπε :
« Στην προσπάθεια που ξεκινάμε όλοι μπορούν να προσφέρουν . Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την Ολυμπία στην θέση που της αξίζει να έχει στην σύγχρονη ιστορία.. Στις δύσκολες ημέρες που περνά ο πλανήτης μας   τα πανανθρώπινα ιδανικά του ολυμπισμού μπορούν να αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο για ένα κόσμο ειρηνικό και δημιουργικό . Στο πνεύμα λοιπόν της ευγενής άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθε θα λειτουργήσουμε και εμείς προκειμένου να πράξουμε το έργο που οι πολίτες μας ανέθεσαν .».
 Στην συνέχεια ο δήμαρχος έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα . Το τυχερό φλουρί βρήκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λινάρδος .  



ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: