p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΠΕΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ
Μ ε κορυφαία εκδήλωση στο χώρο της Κάπελης  της Αγίας Τριάδας του πρώην δήμου Λασιώνας, αλλά και με αντίστοιχες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία των  τοπικών  φορέων , στην διασταύρωση του Κουμανίου , στον Άμπουλα του Βασιλακίου και στην Αύρα της Νεράιδας , κάτοικοι και επισκέπτες γιόρτασαν την 1η Μαΐου στον δήμο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Με σύμμαχο  τον καλό καιρό στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του «πικ- νικ της Μποκοβίνας» και δίπλα στην εθνική οδό της 111 , για μια ακόμα χρονιά χιλιάδες εκδρομείς από τα αστικά κέντρα του Πύργου , της Αμαλιάδας , της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής γιόρτασαν από το πρωί μέχρι τις τελευταίες απογευματινές ώρες τον ερχομό του Μάη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση εκ μέρους του Δ.Σ. ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς αφού ευχαρίστησε για την παρουσία των παρεβρησκομμένων  , μιλώντας για το διαχρονικό νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Πρωτομαγιάς τόνισε μεταξύ άλλων:
«…η πρωτομαγιά έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως γιορτή των εργαζομένων και ημέρα διεκδίκησης και εργατικών αγώνων. Ήταν την 1η Μάη του 1886 που η Αμερικανική Ομοσπονδία Εργατών κύρητε πανεργατική απεργία στο Σικάγο με σύνθημα : «Οκτώ ώρες δουλεία , οκτώ ώρες ανάπαυση και μόρφωση . Οκτώ ώρες ύπνος».Εκείνη η απεργία των τριακοσίων πενήντα χιλιάδων εργαζομένων ακολουθήθηκε από πολυήμερες κινητοποιήσεις και συγκρούσεις στις οποίες βρήκαν τον θάνατο επτά αστυνομικοί και έξι εργάτες. Έτσι η πρωτομαγιά από τότε δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής των λουλουδιών αλλά και παγκόσμια γιορτή των εργαζομένων.».
Αναφερθείς  στην σημερινή οικονομική κρίση ο δήμαρχος τόνισε:
  «Η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει την πατρίδα μας σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τους εργαζόμενους αλλά και το σύνολο του λαού. Βιώνουμε μια οικονομική κρίση που έχει επιπτώσεις σε όλες τις τάξεις του λαού, με απώλεια αρκετών κεκτημένων , για τα οποία έγιναν αγώνες δεκαετιών .
Ο λαός μας έχει αποδείξει πως ενωμένοι , με πίστη αλλά και αγωνιστικότητα, θα ξεπεράσει με επιτυχία τη δύσκολη αυτή περίοδο. Και όπως λέει ο ποιητής Κώστας Βάρναλης , από την κρίση
« δεν  θα βγούμε ένας – ένας
Όλοι  μαζί και μοναχός κανένας».» 
 Το  πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριελάμβανε  ερμηνεία τραγουδιών από τον τραγουδιστή Τάκη Κωνσταντακόπουλο ο οποίος ερμήνευσε μεταξύ άλλων τον «Επιτάφιο» και τα «18 λιανοτράγουδα της πικρής πατρίδας» του Γιάννη Ρίτσου κτλ . Το μουσικό πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την ερμηνεία παραδοσιακών τραγουδιών πλαισιωμένο από το χορευτικό «Σύλλογος Φίλων χορού « Ελλήνων χορός»» .
Στις  εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος , οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης και Τάκης Αντωνακόπουλος , ο αντιπεριφερειάρχης  Χαράλαμπος Καφύρας , οι αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι  του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας , καθώς και πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων από την ευρύτερη περιοχή.
   Την  φετινή εκδήλωση διοργάνωσε ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας .
Δημοσίευση σχολίου