p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΦΟΛΟΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΟΝ "ΩΛΟΝΟ" ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ


-Home
                                                        
  Σύλλογος Προστασίας Της  Φύσης
  και της Πολιτιστικής Κληρονομίας
 Ερυμάνθου – Φολόης  ΄΄ ΩΛΟΝΟΣ΄ 
ΩΛΕΝΟΣ
Πολιτιστικοί  Σύλλογοι: Νεμούτας ΄΄ Ειρηνη και Φιλια΄΄
 Λάλα ΄΄ Αγιος  Κωνσταντινος΄΄
  Λασδικα
  Φολοητων ΄΄ Ο Κένταυρος ΄΄
    
ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

                             ΟΛΥΜΠΙΑ – ΦΟΛΟΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΪΟΥ – ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2011
 Προορισμός της πρώτης μέρας μας είναι η Ολυμπία, όπου και η διανυκτέρευση. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι δυνατό να γίνει το απόγευμα της πρώτης μέρας (λόγω της απογευματινής αναχώρησης), θα υπάρχει πρόβλεψη για την επόμενη ημέρα το πρωί.

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 7 Μαΐου θα επισκεφτούμε το Κέντρο Ενημέρωσης, που δημιούργησε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο παλιό σχολείο του χωριού της Φολόης και κατόπιν θα περπατήσουμε στο δρυοδάσος και θα συμμετάσχουμε στη «Γιορτή του Καθαρισμού του Δάσους», δηλαδή στο μάζεμα σκουπιδιών που –δυστυχώς– υπάρχουν διάσπαρτα στο δρυοδάσος της Φολόης.

Στη δραστηριότητα αυτή θα συμμετάσχουν και κάτοικοι της περιοχής, καθώς  και μέλη τοπικών πολιτιστικών και περιβαλλοντικών συλλόγων. Θα παρέχονται γάντια και σακούλες για τη συλλογή των σκουπιδιών. Μετά το μεσημεριανό γεύμα στην ταβέρνα «Οι Κένταυροι» στη Φολόη, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο πεδίο τις επιστημονικές έρευνες που κάνει το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘΙΑΓΕ) στο δάσος και συγκεκριμένα στα έντομα της περιοχής.

Την Κυριακή 8 Μαΐου, εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα επισκεφτούμε  τους καταρράκτες της Νεμούτας. Αργότερα θα γευματίσουμε στο Χάνι του Καλαθά και θα επιστρέψουμε στην Αθήνα περίπου στις 7.00 μ.μ.

Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί λόγω απρόβλεπτων προβλημάτων ή/και καιρικών συνθηκών, έπειτα από απόφαση του αρχηγού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: