p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Έτσι θα κερδίσουμε την Ολυμπία Οδό


Του ΔΙΑΜΑΝΤΗ Α. ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (*)
Θλίψη... Μόνο θλίψη προκαλούν οι αντιδράσεις των επισήμων της Ηλείας, απέναντι σε κάθε αδικία, υποβάθμιση, αδιαφορία την οποία υφίσταται ο νομός μας. Αδύναμοι να λειτουργήσουν ως μια αληθινή ηγεσία του τόπου μας, απλώς ανακυκλώνουν την αμηχανία τους και αναδεικνύουν την αδυναμία τους να διεκδικήσουν αποτελεσματικά για την Ηλεία και τους πολίτες της.
Συγκλήθηκε, λοιπόν, σύσκεψη των αιρετών με παρόντες τους αντιπεριφερειάρχες Καφύρα και Γεωργιόπουλο, όχι όμως τον περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, με κεντρικό θέμα εάν η Ολυμπία Οδός θα σταματήσει στην Πάτρα ή θα φτάσει ως την Τσακώνα, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης. Και μόνο η σπουδαιότητα του θέματος, ΕΠΕΒΑΛΕ την παρουσία του
περιφερειάρχη, ο οποίος έτσι δείχνει είτε ότι δεν ενδιαφέρεται για το τμήμα Πάτρα- Πύργος- Τσακώνα του εθνικού αυτοκινητόδρομου, είτε ότι το θεωρεί ήδη χαμένο και συνεπώς δεν αφιερώνει χρόνο σε συσκέψεις και τα συναφή. 
Από εκεί και πέρα, ακούστηκαν τα μύρια όσα στη συνάντηση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Καφύρας απείλησε (αναρωτιέμαι ποιόν;) με παραίτηση, αν ο δρόμος σταματήσει στην Πάτρα. Άλλοι παρευρεθέντες πρότειναν απόσχιση από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, άλλοι κάλεσαν σε συνολική παραίτηση τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και άλλοι ζήτησαν από τους τέσσερις κυβερνητικούς βουλευτές της Ηλείας να μην υπερψηφίσουν τυχόν αλλαγή των όρων σύμβασης. 
Τι δείχνουν όλα αυτά; Δείχνουν αυτό που είναι πια κοινή αντίληψη όλων των πολιτών του νομού μας: Η Ηλεία όπως είναι σήμερα ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Οι κεφαλές του νομού "δεν τόχουν" που λέει ο λαός μας. Δεν διεκδίκησαν τίποτα αποτελεσματικά ως σήμερα, δεν μπορούν να διεκδικήσουν, παρά τις αναμφισβήτητα καλές προθέσεις τους, ούτε και τώρα με αποτελεσματικότητα ένα έργο κορυφαίας σημασίας για το νομό Ηλείας.
Κι όμως! Υπάρχουν πολλοί τρόποι διεκδίκησης, που οι αιρετοί μας θα μπορούσαν να υιοθετήσουν για να επιτύχουν το σκοπό όλων μας με αποτελεσματικότητα. Παραθέτω εδώ μερικούς και καλώ τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης και τους βουλευτές του νομού να τους υιοθετήσουν, ή να τους βελτιώσουν: 
1. Συγκροτείται με πρωτοβουλία του κ. Καφύρα Επιτροπή Αγώνα που θα αποτελείται από πέντε μέλη, τρεις εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και δυο βουλευτές και η οποία μέσα σε μια εβδομάδα θα έχει καταγράψει τα βασικά μας επιχειρήματα (δεν τα αναπαράγω, είναι γνωστά, ακούστηκαν στη σύσκεψη και δημοσιεύτηκαν στον τοπικό Τύπο) σε μια κόλλα χαρτί και στη συνέχεια θα τα παρουσιάσει:
- Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Στον Πρωθυπουργό.
- Στους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης.
- Σε Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης πανελλαδικής εμβέλειας.
Καλό είναι να επισυνάψουν και όλα τα δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα στο δρόμο- καρμανιόλα, τον τελευταίο χρόνο. Θα είναι τουλάχιστον καμιά πενηνταριά, για να μην πω παραπάνω. Μέσα σε μόλις ένα χρόνο!
2. Σε ειδικές συναντήσεις με τον υπουργό Υποδομών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της αναδόχου εταιρίας, θα απαιτήσει απαντήσεις στα ζητήματα που μας ενδιαφέρουν σχετικά με την "Ολυμπία Οδό".
3. Στη συνέχεια θα διοργανώσει ενημερωτικές εκδηλώσεις σε κάθε πόλη του νομού μας: Πύργο, Αμαλιάδα, Κρέστενα, Γαστούνη, Βαρθολομιό, Λεχαινά, Βάρδα, Ζαχάρω, Ανδρίτσαινα, Σιμόπουλο, Πανόπουλο. Ο πολίτης χρειάζεται να γνωρίζει όλες τις πτυχές της υπόθεσης, κι ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ, επιτέλους, να δει τους ανθρώπους που ζητούν την ψήφο του, να τον ενημερώνουν για ένα κομβικό ζήτημα στην προοπτική ανάπτυξης του τόπου μας.
4. Ανά εβδομάδα θα πραγματοποιεί δημόσια ενημέρωση των πολιτών της Ηλείας (συνέντευξη Τύπου στον τοπικό Τύπο) για να εξηγεί τι έκανε το προηγούμενο επταήμερο και ποια αντιμετώπιση είχε στις κινήσεις της. Οι πολίτες για να πιστέψουν και πάλι στους πολιτικούς ,θέλουν αδιάψευστα στοιχεία μιας συνεχούς κι ανυποχώρητης δράσης.
5. Τέλος, αν όλα αυτά δεν ανατρέψουν την πορεία απαξίωσης της Ηλείας αναφορικά με την «Ολυμπία Οδό», να οργανωθεί σειρά κινητοποιήσεων, όπως ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟ κλείσιμο του δρόμου Πάτρα- Πύργος, στο ύψος της Βάρδας, σε άλλο χρονικό σημείο στο ύψος της Αμαλιάδας, και αργότερα στο ύψος του Πύργου. Αν η Πολιτεία νομίζει ότι η "Ολυμπία Οδός" χρειάζεται μόνο μέχρι την Πάτρα, τότε προφανώς κανέναν δεν θα πειράξει ένας κλεισμένος δρόμος ΜΕΤΑ την Πάτρα. 
Αυτές είναι μερικές ενδεικτικές προτάσεις για το πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε το δίκιο μας. Αν σε κάποιους δεν αρέσουν, μπορούν να αντιπροτείνουν δικές τους κινήσεις. Το ζήτημα είναι ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ η Ηλεία να στέκεται αμήχανη, αδύναμη, ακίνητη μπροστά σε μια τέτοια, κολοσσιαία αδικία. Ούτε οι αιρετοί να απειλούν με παραιτήσεις. Πριν από τις παραιτήσεις, πιστεύω ότι προηγείται η δυναμική διεκδίκηση του δίκιου μας, με βάση τη λαϊκή εντολή που έχουν οι αιρετοί.
Η αποτελεσματική διεκδίκηση αποτελεί, πια, πανηλειακό στοίχημα. Του παιδιού που δεν κλαίει, δεν του δίνουν γάλα. Και στην πολιτική, ισχύει το ίδιο. Πότε θα το καταλάβουν οι αιρετοί του νομού;
(*)Συντονιστής δράσεων της Νέας Δημοκρατίας για τις πυρόπληκτες περιοχές
Δημοσίευση σχολίου