p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΝΕΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΧ. ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ
ΝΕΟ ΕΠΑΧΘΕΣ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗ ΛΑΜΠΕΙΑ
Ενώ διαθέτει στους δημότες του επικίνδυνα μολυσμένο πόσιμο νερό
από τριτοκοσμικά Υδραγωγεία και δίκτυα
Μια τρίκρουνη βρύση (κτ.1913) του "Κόκκινου" με κρύα γάργαρα νερά
Δεν είναι κρίμα κι άδικο οι δημότες να πίνουν μολυσμένο και ακριβό νερό;
           
  Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος της παγκόσμιας Ολυμπιακής πρωτεύουσας κληρονόμησε μια θλιβερή κατάσταση από τον απελθόντα Δήμο Λαμπείας στην παροχή πόσιμου νερού στους δημότες Λαμπείας που επί σειρά ετών πίνουν μολυσμένο νερό το οποίο έχει χαρακτηριστεί από τον ειδικό σύμβουλο προηγούμενου Υπουργού Υγείας «κοπρανώδες, ακατάλληλο ακόμη και για τουαλέτες» λόγω του μικροβιολογικής επιβάρυνσης κολοβακτηριδίου,  που περιέχεται με τη «σέσουλα» στα ξακουστά κρυστάλλινα νερά της Δίβρης και των γύρω χωριών!!!.  
            Δυστυχώς ο νέος διευρυμένος Δήμος Αρχ. Ολυμπίας, όχι μόνο δεν μεριμνά για την βελτίωση της ποιότητας του πόσιμου νερού αλλά χειροτέρεψε τη κατάσταση, δείχνοντας εγκληματική αδιαφορία για την υγεία των δημοτών του. Επισυνάπτουμε για του λόγου το αληθές:
Ιδού!, εδώ και 4 χρόνια οι σωληνες ύδρευσης στο Υδραγωγείο της  "Λίμνας" στους
Γκρουστάδες "βόσκουν" στην ύπαιθρο



Ένα ακόμη βασικό δίκτυο στη μεγαλύτερη συνοικία του Περαμαχαλά από του Υδραγωγείο  "Πλάκας"
με τους σωλήνες να "βόσκουν" 2 χρόνια  στη ύπαιθρο...

β) μια από τις επίσημες Μικροβιολογικές αναλύσεις (έχουμε στα χέρια μας και πολλές άλλες) του ΚΕΕΔΥ Αθηνών, όπου εμφανίζονται τιμές μόλυνσης ανώτερες και από αυτές στην Ουγκάντα (ενώ οι φυσιολογικές τιμές είναι το μηδέν 0%, οι κάτοικοι πίνουν με μόλυνση που φτάνει σε 70%-110%!!!). 
Ιδού!, ένα επίσημο έγγραφο  με τιμές του κολοβακτηριδίου απο τριτοκοσμικά Υδραγωγεία  της Δίβρης
που καθιστούν τα πόσιμα νερά  "κοπρανώδη, ακατάλληλα ακόμη και για τουαλέτες"...

Να, και η θλιβερή Έκθεση και οι "τυπικές" παρατηρήσεις του κ. Αντινομάρχη Υγείας που
ο ίδιος μαζί με τον υπέυθυνο Δήμο αδιαφόρησε εγκληματικά 

Και βεβαίως, τα περισσότερα Υδραγωγεία σε άθλια κατάσταση, είναι ξέφραγα με τα ποιμνιοστάσια σχεδόν επάνω τους κλπ, κλπ. Επί πλέον δεν υπάρχει κανονισμός Ύδρευσης, δεν λειτουργούν μετρητές, τα δίκτυα διέρχονται μέσω βοθρολυμάτων, δεν τηρούνται ούτε στοιχειώδεις Υγειονομικοί Κανονισμοί (Υγειονομική Αναγνώριση κλπ)  που προβλέπονται με αυστηρές Διατάξεις.
Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή όπως αυτή της Λαμπείας, η οποία από αιώνων έχει διαφημιστεί για τα καθαρά κρυστάλλινα νερά της που τρέχουν άφθονα και αενάως,  μόνο στη Δίβρη ξεπερνούν τις 100 οι φυσικές πηγές συνεχούς ροής.
            Και σαν να μη φτάνει αυτό, έρχεται ο τωρινός Δήμος και Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας και στέλνει πριν από λίγες μέρες το νέο επαχθές χαράτσι στους δημότες Λαμπείας για το νερό με αύξηση από πέρυσι (δηλ. σε ένα χρόνο) 25%, δηλ. από 40 Ευρώ που πλήρωσαν πέρυσι για φέτος (και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης) ζητάει 50 Ευρώ. Και να σημειώσουμε εδώ ότι ο προηγούμενος αλήστου μνήμης Δήμος Λαμπείας πριν 3 χρόνια είχε αυξήσει το νερό από 23 Ευρώ σε 40 Ευρώ!!!. Με απλά λόγια ο δημότης Λαμπείας καλείται μέσα σε τρία χρόνια να πληρώσει αύξηση 115%!!!. Και αυτή η αύξηση έγινε αυθαίρετα χωρίς καμιά Αιτιολογική Έκθεση, όπως σαφώς προβλέπεται από το Νόμο (ψιλά γράμματα για τους ασύδοτους εξουσιαστές μας, αλλά και τους εκπροσώπους μας στο Δήμο). Επισυνάπτουμε σε φωτοτυπία το περυσινό χαράτσι των 40 Ευρώ και το φετινό με τα 50 Ευρώ. Μάλιστα παρατηρούμε με έκπληξη ότι η είσπραξη του φετινού χαρατσιού  έχει ανατεθεί σε ιδιώτες(sic!), είναι κι αυτό ενδεικτικό της «Τροϊκανής» νοοτροπίας που φαίνεται ότι διέπει το νέο Δήμο.

Το περισινό χαράτσι των 40 Ευρώ που επέβαλε ο Δήμος  Λαμπείας αυξάνοντας  το προηγούμενο
που ήταν 23 Ευρώ (αύξηση 80% !!)

Και το φετινό επαχθές χαράτσι  των 50 Ευρώ που επέβαλε ο νέος Δήμαρχος
Αρχ. Ολυμπίας αυξάνοντας κατα 25% σε ένα χρόνο (που ειπράττει ιδιώτης !..). Δηλαδή σε
3 χρόνια  συνολική αύξηση  115% !!!.

            Καλούμε και προειδοποιούμε το νέο Δήμαρχο, να μη ζηλώσει την δόξα των προηγούμενων Δημάρχων Λαμπείας (και υποστεί τις σοβαρές συνέπειες που εκείνοι υπέστησαν) και να μειώσει άμεσα το επαχθές χαράτσι που επέβαλε αυθαίρετα στους δημότες Λαμπείας (όταν μάλιστα σχεδόν το 50% των σπιτιών ανοίγουν για λίγες μόνο μέρες το χρόνο). Επίσης καλούμε τις συνυπεύθυνες  Υπηρεσίες Υγείας να πράξουν το καθήκον τους, πριν προσφύγομε όπου δει για εγκληματική αμέλεια στην προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.
Ο πρόεδρος
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, εκδότης του περιοδ. «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «Κοινωνική Ένωση Αναδημιουργίας»)
Υ.Γ. Το παρόν να πρωτοκολληθεί και καταστεί δημόσιο έγγραφο

3 σχόλια:

elvin είπε...

Your blog is great I love it, I wait for your presence on my blog http://skrtu.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΜΟΙΡΟ ΤΟΠΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

ο τοποs ειναι μια χαρα οι ανθρωποι πασχουν απο αμοιρια.