p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ (ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΟ) ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΣΩΤΗΡΗ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ (ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΤΗΡΙΟ) ΜΗΝΥΜΑ
ΣΕ ΦΙΛΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΜΕ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

                        Προς Τα ΜΜΕ της Ηλείας (που μας έδωσαν «ελεύθερο βήμα» έκφρασης γνώμης):
1ον) «ΑΥΓΗ» Πύργου  2ον) «ΗΛΕΙΑ LIVE»   3ον) «ΠΥΡΓΟΣ NEWS»  4ον) «ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ»  5ον) «ΙΟΝΙΟΝ FM»

Αγαπητοί φίλοι
Θα ήμουν αγνώμων αν δεν παραδεχόμουνα, με την οποιαδήποτε ιδιότητά μου (πότε ως απλός ενεργός πολίτης, πότε ως εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και  άλλοτε ως εκπρόσωπος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ» και της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ») με απλοχεριά πολλές φορές, δώσατε ελεύθερο βήμα έκφρασης και προβολής θεμάτων κυρίως τοπικού ενδιαφέροντος της περιοχής Ορεινής Ηλείας, ου μην αλλά και θεμάτων ευρύτερου κοινωνικού, πολιτικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού περιεχομένου.
Έτσι εκφράζω ειλικρινά τις άπειρες ευχαριστίες εκ βάθους καρδίας, τις δικές μου και των συμπολιτών μου, γιατί ακούστηκε η φωνή μας αφού ο αργυρώνητος κατευθυνόμενος κακέκτυπος «μπερλουσκονικός» Τύπος της Ηλείας, μας έχει κηρύξει εδώ και χρόνια ένα επαχθές ιδιότυπο δημοσιογραφικό εμπάργκο, όπως άλλωστε κάνει σε πολλές άλλες τολμηρές και γνήσιες φωνές του τόπου μας. Και ευτυχώς που είσαστε και Σεις, αλλιώς ο Ηλείος πολίτης όχι μόνο δεν θα είχε στοιχειώδη σωστή πληροφόρηση αλλά και θα κατευθυνόταν σε σκοτεινές και επικίνδυνες ατραπούς. Ακόμη μπορώ να πω με ευθύτητα, ότι αν εσείς δεν μας δίνατε βήμα έκφρασης, ίσως μας είχε καταλάβει το γνωστό σύνδρομο, του …«να μη μας γνωρίζει ούτε ο θυρωρός της επικοινωνιακής πολυκατοικίας μας» (σ. εννοώ την Ηλειακή, γιατί στην Αθηναϊκή τα πράγματα είναι πολύ ευνοϊκά).

Προσωπικά, έχοντας την ευθύνη προβολής και ανάδειξης θεμάτων της εγκαταλελειμμένης περιοχής Λαμπείας και γενικά της ορεινής Ηλείας (με τα μέσα που διαχειρίζομαι, περιοδικό, ιστοσελίδα, Συλλόγους κλπ) αλλά και ευρύτερων προβλημάτων του Νομού μας, συχνά πυκνά ενημερώνω και ζητώ την φιλοξενία και των δικών σας εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων. Και Σεις, μας παραχωρείτε βήμα σημαντικό  που πολλές φορές ίσως φτάνει (από κάποιους καιροφυλακτούντες κακεντρεχείς) τα όρια της παρεξήγησης ή και γιατί όχι της πρόκλησης βλάβης στην κυκλοφορία και την αναγνωσιμότητά σας. Αυτό το καταλαβαίνω, και είναι ένας από τους λόγους του παρόντος σημειώματος.
Όμως, ο κυρίαρχος λόγος του μηνύματος αυτού είναι άλλος. Είναι η διαφορετική προσέγγιση που δίνω εγώ (και όσοι εξ αυτών που εκπροσωπώ) στη προτεραιότητα των προβαλλομένων θεμάτων και προβλημάτων με τα οποία σας ενημερώνω κατά καιρούς. Και φυσικά μη νομισθεί ότι το δικό μου ενδιαφέρον και η επιδίωξη είναι να ακουστεί πάση θυσία το όνομά μου ή το όνομα της Δίβρης και γενικότερα της περιοχής. Το προέχον είναι η είδηση. Η είδηση όχι ως «κονσέρβα» που σερβίρει ή διατυπώνει ο κάθε Σωτηρόπουλος. Αλλά η ουσία και η αλήθεια της είδησης και της πληροφορίας που περιέρχεται σε γνώση μας και δίδεται στη δημοσιότητα για προβολή, κυρίως όμως για βασανιστική δημοσιογραφική έρευνα και τεκμηρίωση. Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας δημοσιογράφος, αλλά ένας ανήσυχος ενεργός και υπεύθυνος πολίτης που έχω τάξει ως δια βίου καθήκον μου αυτό της κοινωνικής προσφοράς και δράσης. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
Και για να έλθω στην καρδιά  του θέματος για το οποίο αποφάσισα να Σας στείλω αυτό το μήνυμα. Οδηγήθηκα από το γεγονός ότι οι φιλόξενες στήλες σας, έχοντας βεβαίως απόλυτο δικαίωμα, να θεωρούν δευτερεύουσας σημασίας (ή εν πάση περιπτώσει μη σημαντικά έναντι άλλων) θέματα όπως είναι λ.χ. τα συμβαίνοντα στο Νοσοκομείο Πύργου («αόρατη διαπλοκή» της ΔΩΡΕΑΣ Ψυχαλίνου, βούλιαγμα στο «βούρκο») ή τα συμβαίνοντα στο Δήμο Αρχ. Ολυμπίας (τερατώδεις περίεργοι μισθοί «Συμβούλων» και «Αντιδημάρχων» κλπ) ως και το περσινό διαβόητο καταστροφικό «Φεστιβάλ της Φολόης». Ας μη μας πείτε ότι για τα συγκεκριμένα ασχοληθήκατε ή κάποια στιγμή τα προβάλλατε «στο φτερό», γιατί δεν μετράει τι λέει ο Σωτηρόπουλος (που μπορεί και να λέει αερολογίες) αλλά τι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος και τι αποτέλεσμα φέρνει. Και βεβαίως δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνω ποια είναι η προτεραιότητα που Εσείς δίνετε στην ενημέρωση του κοινού σας, αν δηλαδή είναι κάποια σαν τα ανωτέρω θέματα ή π.χ. ο δις, τρις, τετράκις της ημέρας επικοινωνιακός βομβαρδισμός μιας τάδε βουλευτίνας, τάδε βουλευτή ή πολιτευτή,  ή οι ποδοσφαιρικές ανησυχίες της Πάνω-Κάτω-Πέρα-Δώθε Παναγιάς ή οι καλλίπηγες περσόνες ή έστω και οι ανάμικτες «κουμουνιστο-χριστιανικές» δοξασίες κάποιων δημοσιογραφούντων ή οι «σοφίες» λογοτεχνιζόντων κλπ,…
Πάντως πρέπει να ομολογήσω τα Μέσα Ενημέρωσης των οποίων Σεις έχετε την τιμή να διευθύνετε, είναι από τα καλλίτερα κυκλοφορούντα στον έτσι κι αλλιώς χειμαζόμενο πνευματικά και επικοινωνιακά πολύπαθο Νομό μας. Και είμαι βέβαιος ότι θα μείνετε όρθιοι και χωρίς τη δική μας από σήμερα και πέρα συνεργασία.
Ελπίζω σε Σας,  να έγινα κατανοητός και περιμένω να είσθε επιεικής μαζί μου. Αν, όχι καλή καρδιά…, και καλή αντάμωση σε καινούργια μετερίζια οσονούπω…

Φιλικά
Σωτήρης Σωτηρόπουλος
(ιατρός, πρόεδρος του «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ», εκδότης του περιοδικού «ΔΙΒΡΗ» και πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»)

Υ.Γ. Στις εκλεκτές Ιστοσελίδες «ΚΑΡΔΑΜΑΣ» και «ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΧΩΡΙ» καθώς και την εφημερίδα «ΘΕΣΗ» που επίσης μας τιμούν και μας φιλοξενούν στις στήλες τους, κοινοποιούμε το παρόν προς ενημέρωσή τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: