p

Το δάσος της Φολόης, η Δίβρη, η Ανδρίτσαινα,το Αντρώνι, η Αγία Αννα,του Λάλα, το Γούμερο ,η Φιγαλεία, η Πηνεία, η Μίνθη και ο Ερύμανθος δεν είναι απλοί τουριστικοί προορισμοί..... Είναι μικρές πατρίδες!!!Η ορεινή Ηλεία είναι μια από τις περιοχές που ο τουρισμός δεν έχει αλλοιώσει. Η ζωή συνεχίζεται σε ορισμένες περιοχές της όπως πριν από 50 χρόνια

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Το Kid's Αthletics στην Αρχαία Ολυμπία


Στην Αρχαία Ολυμπία φιλοξενείται την Δευτέρα (21/5) το Kids’ Αthletics που υλοποιεί η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον ΣΕΓΑΣ.
Αναμένεται να πάρουν μέρος 28 σχολεία με 1.500 μαθητών από την ευρύτερη περιοχή και για πρώτη φορά στο πρόγραμμα της Αρχαίας Ολυμπίας, χάρη στην συνδρομή του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα τεθεί στη διάθεση των μαθητών που θα επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις, ένα σύγχρονο σύστημα αυτόματης ξενάγησης, με σκοπό να γνωρίσουν τον χώρο, να μάθουν την Ολυμπιακή Ιστορία και να εμπνευστούν από τις αξίες του Ολυμπισμού.

Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να πληροφορηθούν μέσα από ένα πλούσιο εκπαιδευτικό, για την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν για το θέμα της παγκόσμιας ειρήνης, αλλά και της ειρηνικής συνύπαρξης με όλους τους ανθρώπους που συναναστρέφονται, ώστε να συνειδητοποιήσουν πως μόνο μέσα από την ειρήνη μπορεί να ανθίσει η αγάπη και η ευτυχία σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν το δικό τους μήνυμα και να «πουν» με μια ζωγραφιά και λίγες λέξεις τι σημαίνει γι’ αυτά ειρήνη.
Το πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί από τις 21-25 Μαΐου 2012, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.
Το πρόγραμμα Kids’ Αthletics, ξεκίνησε για τη φετινή χρονιά στις 7 Οκτωβρίου 2011 και ολοκληρώνεται στις 8 Ιουνίου 2012 και μέχρι τότε θα έχουν περάσει από το Παναθηναϊκό Στάδιο 254 σχολεία και 19.150 μαθητές.
Το Kids' athletics τελεί υπό τη αιγίδα της ΔΟΕ και υποστηρίζεται από την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Ιδρύματος Παύλου & Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου καθώς και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα για την υλοποίησή του και συμβάλλουν στην βελτίωση και την αναβάθμισή του.
πηγη: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: